2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Voice: Bakonyi Zsolt továbblépett és elképesztően örült
Voice: Pleszkán Écska boldogan folytatja
Voice: Gájer Bálint Caramel csapatában folytatja
Voice: Szécsi Saci továbblépett és Mező Misi csapatába került
Voice: Szécsi Böbe testvérével lépett tovább
Voice: Karai Anna bekerült a 48 közé
Voice: Schwartz Dávid sikerült, Malek Andival folytatja
Voice: Mohamed Fatima hengerelt
Ez remek! Másfél millióan nézték a Voice-t
Izgalmak a Voice-ban: túl a második meghallgatáson!  
Voice - Szécsi Böbe: "Nem értettem én sem"
Kapcsolatok
The Voice
Szécsi Böbe

Egy hang mindenek felett: megkezdődött a Voice!

Pontosabban a Voice Magyarország, négy mesterrel - Somló Tamás, Caramel, Mező Misi, Malek Andrea -, és több ezer vállalkozó kedvű énekessel. S hogy mi az, ami megkülönbözteti a Voice-t a többi futó vagy futott tehetségkutatótól? Itt csak a HANG számít!

Olyannyira, hogy a válogató során a mesterek a színpadnak hátat fordítva hallgatják az indulókat, hogy ne a külsőségek, a színpadi fellépés, vagy bármi egyéb alapján ítéljék meg, kit tartanak érdemesnek a továbbjutásra. S hogy valódi „szakemberekre” van bízva a döntés, azt máris bebizonyította a zsűri négy tagja, akik az LGT egyik legismertebb dalát, a Miénk ez a cirkusz-t adták elő a Voice színpadán.

A szabályokról…

A válogató során minden mester 12 énekest választhat a csapatába. A meghallgatás során ha egy mester a színpad felé fordul székével, azt jelenti, szeretné a csapatában tudni a jelöltet. Ha viszont több ítész is megfordul a székével, az énekesnek kell eldöntenie, melyik mester csapatába szeretne tartozni! Amennyiben azonban senki nem nyomja meg a széket vezérlő gombot, a versenyző kiesik a show-ból.

Elsőként Bakonyi Zsolt állhatott a mesterek elé, aki a Voice előválogatója során csúfos kudarcot vallott: egy tiszta hang sem jött ki a torkán. Betegségére való tekintettel azonban a műsor készítőitől esélyt kapott, hogy a stúdióban bizonyítson. Jó döntés volt! A mesterek közül hárman is megfordultak: Malek Andrea, Mező Misi és Somló Tamás is úgy gondolta, szívesen látná csapatában a fiút. A fiút, aki londoni állását hagyta faképnél, hogy hazajöjjön a megmérettetésre. És akinek máris döntenie kell, melyik mesterhez szeretne tartozni. Zsolt bízik Andreát választotta! 

Pleszkán Écska nemrég vesztette el édesapját, aki jazz-zenész volt, és öngyilkos lett. A lány biztosan örökölte édesapja muzikalitását, annyira, hogy Malek Andrea kivételével minden mester megfordult.  A színész-énekesnő technikailag találta kevésnek a produkciót, szerinte látni is kell a lányt ahhoz, hogy az előadása magával ragadó legyen. A zsűri férfitagjai nem így látták, ők bókjaikkal árasztották el a lányt, aki végül Somló Tamást választotta mesterének.

Annamária szintén súlyos családi terhet cipel… Ő azonban nem tragédiával, hanem másféle „örökséggel” kell, hogy színpadra álljon. Rúzsa Magdi nővére tart attól, hogy összehasonlítják húgával, akit évekkel ezelőtt ő maga biztatott, hogy jelentkezzen a Megasztárba. Az első körben azonban ez nem számít. A mesterek nem látják, ki áll a színpadon, sem a nevét, sem a korát nem ismerik. Itt tényleg csak a hang számít! És a hang ebben az esetben kevés volt… Senki nem nyomta meg a gombot. Pedig Malek Andrea komolyan gondolkodott rajta, hogy megfordul, de valami neki is hiányzott… Caramel „átlagosnak” találta a produkciót, úgy érezte, a lánynak meg kell még találnia önmagát. A színfalak mögött az énekesnőt könnyeivel küzdve várta sztár testvére.

A következő induló esetében a nézők számára is átérezhetővé tették a mesterek szerepét. Az első megfordulásig nem mutatták az énekes arcát!  A sármos versenyző a Maroon 5 Moves Like Jagger című dalát adta elő úgy, mintha swinget énekelne. Amolyan Michael Bublé-san. Ezzel levette a lábáról a zsűri tagjait. A kihívás adott: kit válasszon mesterének Bálint? Az énekes Andreára és Caramel-re volt nyitott, bár a Magna Cum Laude frontembere, Mező Misi is rá pályázott. Gájer Bálint végül az énekesnőre hallgatva – aki saját bevallása szerint nem tudja, mit taníthatna a fiúnak - az egykori megára szavazott. Így a korábbi versenytársból lett a mentor, hiszen a versenyző és Molnár Ferenc Caramel nyolc évvel ezelőtt konkurensként álltak a Megasztár színpadán.

Szécsi Saci fiatal kora ellenére azonnal meggyőzte meg a mestereket. Bár egy nagyon nehéz Amy Winehouse dalt választott, a dráma megtette hatását. Ahogy belelendült előadásába, Mező Misi, Malek Andrea, majd Caramel és Somló is megnyomta a gombot! Bár technikailag kifogástalannak találták a produkciót, Saci előadásmódja megosztotta a mestereket. Ennek ellenére négy mester közül választhatott, és ő az alapján hozta meg döntését, kitől tanulhatna legtöbbet a verseny során. És ez Somló Tamás!

Őrület!

Percekkel később újabb ifjú hölgy mérette meg magát, akit történetesen Szécsi Böbének hívnak… A név nem véletlenül egyezik: a lányok ikrek, és mindketten remekül énekelnek! Böbe esetében is megfordult mind a négy mester, Caramel történetesen azért, mert érzett valamiféle „keserű csokit” a bájos előadásmód mögött, amire nagyon kíváncsi. Testvére Somló Tamást választotta, és Böbe ezúttal nem közösködik, ő úgy döntött, Mező Misi csapatába megy!

Holei Ádám a fakanalat színpadra cserélte pillanatok alatt, amint megtudta, bejutott a Voice mesterek előtti meghallgatására. Az énekes Ace Venturás frizurával „gyúrt” a kihívásra, bár ez esetben mint tudjuk, ez nem számít! És így Ádám Jamiroquai-produkciója kevésnek bizonyult. Abban mind a négy mester egyetértett, hogy hezitáltak a döntésen, mégis volt valami, ami visszatartotta őket az igentől. A produkció végén, az énekessel szemtől szemben állva azonban úgy érezték, mintha valamit elszúrtak volna… 

„Negatív balerina”

Karai Anna egy lánycsapat élén megtanulta, hogyan kell elvarázsolni a közönséget. Az extrém rockerlány szívesen feszegeti a határokat, messzire elmegy az előadás kedvéért, ha kell. A Voice stúdiójában azonban először a hangjával kell hódítania. És ez sikerült neki! Az első „hörgésnél” Mező Misi majd Caramel nyomta meg a gombot, a másodiknál Malek Andrea is beszállt a versengésbe. „Beteg”, „iszonyat” és hasonló szavakkal jellemezték a lányt, aki nem mellesleg fekete tütüben, mintegy „negatív balerina” jelent meg a színpadon. Bár külsőségekben nagy valószínűséggel Mező Misi passzolna Annához, ő mégis Caramelt választotta mesterének, aki „szerénységével” vette le a lábáról.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Voicet. 

    
Stacey Glady egyenesen Miami-ból érkezett a Voice-ba. Saját bevallása szerint ha valaki külföldre megy papírok nélkül, két lehetősége van: vagy takarít, vagy vetkőzik. Utóbbit választotta… Múltját vállalja, de ma már más területen szeretne bizonyítani a tüzes, szenvedélyes, temperamentumos énekesnő. Amint énekelni kezdett, Malek Andrea vele énekelt. „Ömlik belőled a muzsika” – mondta Mező Misi, mégsem fordult meg, mert szerinte hiányzott valami az előadásból. Malek Andrea a drámát hiányolta, Somló Tamás pedig túlságosan sok hangot hallott a produkcióban, ez zavarta meg.

Schwartz Dávid 15 éves kora óta vesz részt tehetségkutatókon. Sok kudarc érte élete során, de hitét soha nem vesztette el, hogy egyszer sikerülni fog. Számára élmény, hogy nem látják a mesterek, mert számos kritika érte túlsúlya miatt. Ez esetben azonban csak a teljesítmény számít, ez alapján Mező Misi azonnal, majd kisvártatva Malek Andrea is megnyomta a gombot. Caramel viszont nem kapta meg azt a „katarzist”, amit várt. Amint viszont megfordult, megértette a produkciót. Somló tamás viszont látatlanban nem tudta eldönteni, fiú vagy lány énekel… Ők azonban nem versenyeznek a fiú kegyeiért, ahogy Andi és Misi. És Dávid előbbit választotta mesterének!

„Ha te nem lettél volna, én nem lennék itt!”

Mohamed Fatima neve egy generáció számára lehet ismerős. Ll Junior és Beat oldalán a Fekete Vonat tagjaként ismerte meg az ország. Egy idő után azonban szüksége volt arra, hogy elmenjen az országból, és egy kis csend legyen körülötte. A Voice-ba azért érkezett, hogy levetkőzze magáról a Fekete Vonatos imidzset, és Mohamed Fatimaként ismerje meg az ország. Ehhez a belépőt Caramel Szállok a Dallal című slágere jelentheti. És jelenti is!

Amint elkezdett énekelni, sorban nyomták meg a gombot a zsűri tagjai – elsőként természetesen Caramel! „Ha te akkor nem lettél volna, én nem lennék itt” – vallotta be Caramel, aki saját elmondása szerint gyermekkorában sokat hallgatta az együttes dalait. Bár Fatima mind a négy mester munkásságát nagyon tiszteli, Caramelt választotta mentorának. Mint kollégák és barátok egymás közt, úgy ölelték meg egymást a döntés után…

Ezzel a Voice első válogatójának vége, egy hét múlva tovább folytatódik a harc a legjobb hangokért! Keressétek addig is legfrissebb híreinket a Zene-hu-n! És ne feledjétek, holnap este az első döntővel folytatódik az X-Faktor, melynek kapcsán folyamatosan frissülő beszámolóval jelentkezünk! 

Görgess le és tudj meg többet a továbbjutókról.

-kiko- 

[2012.10.12.]

Megosztom:

Voice: Bakonyi Zsolt továbblépett és elképesztően örült
Voice: Bakonyi Zsolt továbblépett és elképesztően örült

Zsolt a műsor miatt jött haza Angliából és...

Voice: Pleszkán Écska boldogan folytatja
Voice: Pleszkán Écska boldogan folytatja

Écska a zenéléssel 3 éve kezdett el komolyan foglalkozni.

Voice: Gájer Bálint Caramel csapatában folytatja
Voice: Gájer Bálint Caramel csapatában folytatja

Bálint arra a legbüszkébb, hogy az a munkája, ami a...

Voice: Szécsi Saci továbblépett és Mező Misi csapatába került
Voice: Szécsi Saci továbblépett és Mező Misi csapatába került

A fiata, lány nagy álma, hogy...

Voice: Szécsi Böbe testvérével lépett tovább
Voice: Szécsi Böbe testvérével lépett tovább

Ikertestvérével, Szécsi Sacival 4 éves koruk óta...

Voice: Karai Anna bekerült a 48 közé
Voice: Karai Anna bekerült a 48 közé

Nem tanult énekelni, zenei előképzettsége nincs, ennek ellenére...

Voice: Schwartz Dávid sikerült, Malek Andival folytatja
Voice: Schwartz Dávid sikerült, Malek Andival folytatja

A kőbányai zeneiskolában idén végzett...

Voice: Mohamed Fatima hengerelt
Voice: Mohamed Fatima hengerelt

Az egyiptomi származású lány a Voice színpadát választotta...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még