2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Vastag Tamás

Vastag Tamás bölcs gondolatait a közönség zabálta

Nyitóünnepség Vastag Tamással Pécsett, az Árkád bevásárlóközpontban - meglestük.

Átlagosnak induló szombat késő délután a bevásárlóközpontban, sétálgató, nézegelődő emberekkel. Aztán Vastag Tamás nevét hallom a kupola alól, ahogy bemondják, hamarosan ő következik. Már sokan várják, mire odaérek. És jön egy fiatalember, akit két éve ismerünk az első X Faktorból, aki azóta már nagyon megférfiasodott, színházi szerepéhez, a békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo musicaljében alakítandó Dumas szerepéhez kicsi szakállt is növesztett.  

Kezdte volna az éneklést, de a technika kissé nehezen akart engedelmeskedni, viszont ott volt Szujó Zoltán, mint műsorvezető és nagyon profi, vérbeli riporter módjára egy villáminterjút prezentált Tamással a meglepett közönség nagy örömére.

Fél órás fellépés, hét dallal, köztük a 2012-es év Fonogram-díjas dalával, az Őrizd az álmoddal. Tamás betegsége ellenére profi technikával énekelt, ritka szépségű hangját így is élvezhettük. Színpadi jelenlétében, stílusérzékében és énektudásában érezhető a színházi háttér. A dalok közt a Tőle megszokott bölcs gondolatait osztotta meg velünk.

Vidd haza az ölelést!

Talán meglepő volt ez egy áruház közepén, talán csodálkoztak is többen, de nagy érdeklődéssel figyelték, sőt, a bulizásba is belelendültek a végére. És nem csak a nők! Igaz, Tamás lejött a színpadról a közönséghez és az első sorban állók közül megtáncoltatott egy hölgyet, valamint nagyon kedves szóbeli buzdítása az önfeledt táncra igazán megható és önbizalmat adó volt a nem a törzsközönségéhez tartozóknak.

Mert igen, van törzsközönsége - nem is csak a tizenéves korosztályból, sőt: akik láthatóan megmutatták Pécsnek, hogyan is kell eleget tenni annak az előadói kérésnek, hogy érezzék jól magukat. Akkor is, ha épp gondok gyötrik őket, hisz a minőségi kikapcsolódás energiával tölti fel azokat, akik nyitottak, akik engedik hatni magukra egy szuggesztív énekes mondanivalóját, előadásmódját, félretéve azt a nyilvánvaló tényt, hogy nagyon fiatal. De ez nem befolyásolja a művészi tartalmat. Messze nem.

Zúgott a vissza-vissza. A ráadásként énekelt Máté Péter-dal, az „Azért vannak a jóbarátok” mára már lassan a Vastag Testvérek védjegye lett. A közönség összeölelkezve énekelt együtt Vastag Tamással, aki így kommentálta ezt a színpadról szép látványt: „vidd haza az ölelést”.

Visszük… és Őrizzük az álmunkat is, Vastag Tamás következő fellépéseiig mindenképp, ami a RaM Colosseum Monte Cristo és The best of: SingSingSing musicalshow előadásai lesznek. 

Vedd meg jegyedet az előadásra

2012. Október 24. Szerda, 19:00 - Jegyvásárlás
2012. November 23. Péntek, 19:00 - Jegyvásárlás

- Nagy Gabriella -
Fotó: Kovács Rebeka

[2012.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még