2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Másfélszeresére nő a Hangfoglalás 
Újdonságok tömege várja a Hangfoglalás látogatóit 
Áthangszerelt dalokkal búcsúztatja a nyarat a Magashegyi Underground 
Hangmás "Újratervezés EP" bemutató az Akváriumban 
A Hawthorne Heights először látogat Magyarországra 
Megjelent a Green Day új lemeze 
Kapcsolódó események
FEET, Mindless Game, The Oldhillers koncert
[2012. október 11.
csütörtök 20:00]
Samas, Social Rampage koncert
[2012. október 17.
szerda 20:00]
Tetrisz, Pláne! koncert
[2012. október 13.
szombat 20:00]

Alice Cooper gitárosa, Caramel és Rúzsa Magdi a Hangfoglaláson 

Az eddigi legszínesebb, legváltozatosabb programmal várja az érdeklődőket a Hangfoglalás kiállítás október 5-től 7-ig Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Több mint 300 zenei eseményt tartanak a három nap alatt, és minden stílus képviselteti magát. Fellép Molnár Ferenc Caramel, Busa Pista, a Beatrice, Radics Gigi és az Intim Torna Illegál is. A Hangfoglalás extra vendége Alice Cooper gitárosa, Ryan Roxie lesz. 

A tavalyi két csarnokkal ellentétben idén háromban rendezik meg a Hangfoglalást a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Így lehetőség nyílik arra, hogy a hangos és a kicsi hangerővel megszólaló hangszereket külön helyszínen helyezzék el. Az ’A’ csarnokban a zenés beszélgetéseket, workshopokat bárki zavartalanul hallgathatja, a ’B’ csarnokban pedig lehet zúzni a gitárokkal, püfölni a dobokat. A ’C’ csarnokban három színpadon három napon át váltják egymást a jobbnál jobb zenekarok, különleges formációk.

A Hangfoglaláson lényegében minden stílus képviselteti magát, az electrotól a metalon, a popon, és a jazzen át a népzenéig. Fellép többek közt Radics Gigi, Busa Pista, Sterbinszky, a Leander Rising, a Grenma, a Söndörgő, a Wasabi Kht, Ferenczi György és a Rackajam, a Cherry Bomb, a Cadaveres, a Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Fresh Fabrik, Molnár Ferenc Caramel, a Belmondo, a Sárik Péter Trió és a Kozmix.

A koncertek mellett több tucat hangszerbemutatót is meg lehet lesni, méghozzá a magyar zenei élet legjobbjainak előadásában. Ott lesz a Hangfoglaláson Szappanos György, Lukács Peta, Kottler Ákos, Markó Ádám, Dandó Zoltán, Nagy Ádám, Vörös Attila és Pribojszki Mátyás is. Idén egy igazi nagyágyú is gitárbemutatót tart, ő Ryan Roxie, Alice Cooper gitárosa. Az amerikai zenész számos világsztárral dolgozott már együtt, például a Guns N’ Roses-ból ismert Gilby Clarke-kal és Slash-sel.

És ha mindez még nem elég, rengeteg közönségtalálkozónak, dedikálásnak is helyet ad a SYMA csarnok. Meglátogatja a Hangfoglalást a Subscribe, a Compact Disco, a Mystery Gang, Rúzsa Magdi, a Sugarloaf, a Blind Myself, Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből, Kalapács József, Kovács Kati, Németh Lojzi, Zséda és Szekeres Adrien.

Több szakmai konferenciát is rendeznek a három nap alatt. Az Artisjus főleg az előadói, és az új internetes jogrendszert érintő kérdéseket, míg a Szerzők Egyesülete a szerzői jogokat fogja boncolgatni. A Magyar Színháztechnikai Szövetség a személyi monitorozás, a hangosítás és a színpadi megvilágítás izgalmas kihívásait vitatja meg. A tavaly csak egynapos producer és dj találkozó kibővülve, az egész rendezvény alatt várja a látogatókat. Az előadások során szóba kerül többek közt a közösségi média hatékony kihasználása a zenei piacon, az igényes színpadtechnikák lehetőségei illetve a fesztiválok és diszkók zajvédelmi problémái.

A Hangfoglalás minden programja ingyenes. A rendezvényt követően október 5-én és 6-án este további koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel. Mindkét este a belépő 1000 forintba kerül.

[2012.09.27.]

Megosztom:

Újdonságok tömege várja a Hangfoglalás látogatóit 
Újdonságok tömege várja a Hangfoglalás látogatóit 

Teljesen megújulva várja az érdeklődőket a...

Áthangszerelt dalokkal búcsúztatja a nyarat a Magashegyi Underground 
Áthangszerelt dalokkal búcsúztatja a nyarat a Magashegyi Underground 

Új köntösbe öltöztetett dalokkal...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még