2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Gyászol a világ: elhunyt a kiváló énekes

Andy Williams 84 éves volt. A halál Branson-i otthonában érte, a rákkal folytatott egy évig tartó küzdelme után. Legismertebb dala a Moon River volt, ami Oscar-díjat is nyert az Álom Luxuskivitelben című Audrey Hapburn film részeként.

Pályája 1962-ben az Andy Williams Show-val indult, amit világszerte sugároztak, és három Emmy-t nyert vele. Az 1990-es évek óta szülővárosában működtette az Andy Williams Moon River Színházat.

Az énekes volt az egyik legkitartóbb csillaga az 1960-as és ’70-es éveknek, akinek egyszerű stílusa és lány hangja arra késztette Ronald Reagan elnököt, hogy „nemzeti kincsnek” nevezze őt.

Egy új generáció fedezte fel Williams zenéjét, amikor a Music to Watch Girls Go By a Top 10-be került, miután egy hirdetéshez felhasználták.

Csatlakozz, ha szereted a zenét. 


A Moon River-t úgy emlegette, mint a névjegyét képező dalt, aminek csodálatos dallama és időtálló szövege van.

„Soha nem próbáltam úgy énekelni, mint bárki más, szerencsére nem is hangzok úgy, mint bárki más. Egyszerűen csak megtörténik” – vallotta önmagáról.

„Nagyon szerencsés voltam, hogy volt egy hangom, ami teljesen másképp szólt, mint bárki másé, és ezért felismerhető” – tette hozzá.

Williams kedden éjjel hunyt el, felesége Debbie és három gyermeke - Robert, Noelle és Christian - gyászolja.

Howard Andrew Williams Iowa-ban született, a profi éneklést három testvérével kezdte a Williams Brothers Quartet tagjaként. Night clubokban léptek fel és rádióban is dolgoztak, valamint Bing Crosby number one slágerének, az 1944-es Swinging on a Star-nak is ők adták a hátterét.

Williams-t televíziós műsora tette nemzetközi sztárrá és elindította lemezkiadási karrierjét is, ami olyan slágereket eredményezett, mint a Butterfly, a Love Story, a Can't Get Used to Losing You és az Almost There.

A show kilenc évig tartott és olyan emlékezetes epizódjai voltak, mint például az Osmond-család bemutatása a világnak.

Williams elsőszámú csillaggá 1956-ban vált - ugyanabban az évben, amikor Elvis Presley is híres lett -, de az 1960-as években még inkább megkedvelték őt.

„A régi klisé azt tartja, hogy ha emlékszel a ’60-as évekre, nem voltál ott. Nos, én ott voltam, de a memóriám azokról az időkről homályos – nem a drogok miatt, hanem a könyörtelen program, amit magamnak állítottam össze” – emlékezett egyszer.

Williams 1962-ben vette felségül Claudine Longet francia énekes-színésznőt, akitől három gyermeke született – 1975-ös válásuk előtt.

Williams 2011 novemberében fedte fel, hogy húgyhólyag rákot diagnosztizáltak nála, de azt mondta: folytatja a fellépést színházában. Mint mondta: ez a betegség nem egy halálos ítélet, és hogy az emberek képesek legyőzni.

Az énekes júliusban hagyta el a kórházat, hogy az utolsó napjait otthonában, családja körében tölthesse. Szerettei azt kérték, hogy rajongói virágok helyett támogassák a Húgyhólyagrák Tanácsadó Hálózatot (Bladder Cancer Advocacy Network).

-kiko-

[2012.09.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még