2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2010 nyarára is gazdag programot ígér a Radics Béla Emléktársaság
Igazi ritkaság bakelit korongon
A főszerepben Radics Béla és az Illés zenekar
Posztumusz díszpolgárrá avatták az elhunyt rockzenészt
Koncert a Radics-Bencsik-Barta hármas emlékére a Pecsában
Kapcsolatok
Radics Béla
Bencsik Sándor
Barta Tamás
Kapcsolódó események
Égi Zenekar Fesztivál
[2012. szeptember 30.
vasárnap 19:00]

Az Égi Zenekar emlékezete a PeCsa Music Hallban

Radics Béla, Bencsik Sándor, illetve Barta Tamás a magyar hard rock és a rhythm and blues meghatározó alakja volt. Gitározásuk iskolát teremetett, egyéniségük kiemelte őket a kor átlagos muzsikusai közül. Sorsuk annyiban közös, hogy mindhárom élet tragikus körülmények között ért véget, a negyvenet már egyikük sem érte meg...

Míg Radics a meg nem értettség, a mellőzések okán a mértéktelen alkoholfogyasztásban kereste a menedéket, addig Bencsik a családi és zenekari problémák elől menekült előbb illegálisan külföldre, majd a biztos halálba. Barta sem a hazai boldogulást választotta – az akkori szóhasználattal élve – disszidált, majd egy elszámolási vita során egyszerűen lelőtték.

Radics Béla 1982. október 18-án, Barta Tamás 1982. február16-án, Bencsik Samu 1987. szeptember 23-án költözött az Égi Zenekarba. A P.Mobil, illetve a Pandora’s Box virtuóz gitárosa emellett 2012. szeptember 15-én töltötte volna be a hatvanat… A három gitárhős zenéjén generációk nőttek fel, munkásságuk nyomán dalok tucatjai maradtak az utókorra. Van tehát mire emlékezni.

Bencsik Samu halála után 25 évvel és 7 nappal az egykori zenész- és kortársakból, valamint fiatal követőkből verbuválódott népes és népszerű előadói gárda egy kétrészes koncert keretében idézi fel a három gitáros zseni életművének legfontosabb állomásait.
A házigazda szerepét egyrészt az a Tűzkerék xT vállalta, aki évekkel korábban szinte hangjegyenként rakta össze és restaurálta a Radics –életmű szakadozott magnószalagjain fellelhető zenei örökségét. Egy rég elfeledett, eltűnt Radics-dal – életének utolsó szerzeménye – ősbemutatóként kerül terítékre a zenekar feldolgozásában.

A P.Mobil lassan negyvenéves pályafutása alatt mindvégig életben tartotta a Bencsik-legendát; nemcsak szerzeményeinek műsoron tartásával, hanem emlékkoncertek, valamint különböző kiadványok útjára bocsátásával. Mindemellett az Égi zenekar fesztiválra felvállalta az egykori Hungária és LGT gitárosáról Barta Tamásról való megemlékezést is.

Az Égi Zenekar Fesztivál egyszeri és megismételhetetlen. Az emlékkoncert neves közreműködőit, sztárvendégeit a három tragikus sorsú gitáros, valamint életműve iránti tisztelet viszi a Pecsa Music Hall színpadára 2012. szeptember 30-án, ahol mindenki a maximumot igyekszik kihozni magából.

Az alkalomra időzített események is emelik az emlékkoncert fényét: délután 3 órától a Pecsa Café ad otthont a rockzenéről és annak illusztris képviselőiről szóló rocktörténeti előadásoknak, amelyeket hat kiváló szaktudós neve fémjelez. A Rockinform Magazin különszámmal jelentkezett, míg Bálint Csaba könyvbemutatót rendez a koncert előtti délutánra – mindkettő fókuszában Radics Béla áll.

A Wild West Store – a rockerek boltja – minden egyes belépőjegy mellé egy helyszínen átvehető vásárlási utalványt ad, amely a Wild West Store Bp. III. ker. Szőlő u. 84. sz. alatti üzletében beváltható. A szórólap felmutatása bármelyik csizma modell fogyasztói árából 10.000.-Ft, ruházati termék árából pedig 20 % kedvezményre jogosít.

Mindemellett az este 7 órakor kezdődő és 10 órakor befejeződő monstre zenei előadás meglepetéseket tartogat a koncertlátogatók számára.

- Hegedűs István -

[2012.09.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még