2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Merész vállalkozásba fogott a Madách Színház - képek az Én, József Attila előadásról, jegyek itt!
Továbbra is népszerű a Madách Színház Csoportterápiája - jegyek itt 
Alkoss új magyar musicalt! A Madách Színház pályázata
A nap felvétele: készül a Mary Poppins - jegyek itt az előadásokra
Kapcsolatok
Madách Színház

Mary Poppins és a gyerekek - belestünk a főpróbára

A Madách Színház különleges szakértőket kért fel a Mary Poppins című musical premierje előtt, hogy segítsék az alkotóstáb munkáját: Budapest Főváros gyermekvédelmi gondoskodásában élő gyermekeket hívtak meg, hogy tekintsék meg a főpróbát.

Szeptember 18-án délelőtt a Madách Színház előtere megtelt megannyi igen jól öltözött, ám termetre meglehetősen apró kiritikussal. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek, fiatalok és kísérőik azért érkeztek, hogy megtekintsék a varázslatos dadus, Mary Poppins kalandjait, még a darab hazai premierje előtt. Az alkotók úgy nyilatkoztak, a kis vendégeik jelenléte különlegesen fontos a számukra, hiszen ők az elsők, akik látják ezt a világhírű musicalt.

A gyerekek álmélkodása már a színház előterében elkezdődött, és a lelkesedés nem hagyott alább a nézőtérre érve sem. “Ez olyan, mint egy moziban!” - ámuldozott egy kislány lenyűgözve. Az izgatott hangok azonban rögvest elnémultak, ahogy a fények kihúnytak, és a zenekar rákezdett játékára. A kezdeti visszafogottság és megszeppentség után a gyermekek hamar feloldódtak.

Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicaleket.

Lelkesen integettek a színpadra érkező színészeknek, jóízűen kacagtak a bohókásabb jeleneteknél, elbűvölve sóhajtoztak a varázslatok láttán, és minduntalan kezeiket nyújtogatták bármi felé, ami elérhetőnek tűnt, lehetett az egy fölöttük szálló papírsárkány, vagy éppen maga, az esernyőjével tova lebegő Mary Poppins.

A tapsrendnél a legnagyobb ováció a gyermek szereplőknek és a hőn szeretett pesztrának járt, és életemben először hallottam “vissza-vissza” hangzatú kántálást egy színházi darab végén. Persze, meglehet, csak nem emlékszem már rá, amikor magam tettem hasonlóképpen kisgyerekként.

 

A csoda azonban nem ért véget a függöny legördülésevel. A színház előterének lépcsőin először a rendező-igazgató, Szirtes Tamás vegyült a gyerekek közé, megdicsérve egy-egy elegánsabb csemete öltözékét, aztán hamarosan a szereplők is megérkeztek. A Bertit alakító Csonka András rögvest felkapta karjába az egyik lelkes lurkót, míg Mary Poppins megformálója, Polyák Lilla nyugodt mosollyal fogadta a kérdéseket és osztott autogrammokat, teljesen természetesnek véve, hogy mindeközben egy-egy kislány csüngött a derekán, úgy ölelve Őt, mintha soha nem akarná elengedni.

Szükségünk van Mary Poppinsra, és Ő “addig marad, amíg szükségünk van rá”, így szeptember 21-étől megtaláljuk a budapesti Madách Színházban.

– Szabó Remus –

[2012.09.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még