2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Focicsapatnak írt indulót a Hooligans
"Brutálisan" jó videó Robbie Williamstől
The Last Charge: megjelent a rég várt második nagylemez 
Szombaton Vágtázó Csodaszarvas a Dürer Kertben - jegyek itt!
Az Il Divo tagjai sokat köszönhetnek a nőknek - jegyek itt a budapesti koncertjükre
Kapcsolódó események
Steamroller – Doug Aldrich Trio - ELMARAD!
[2012. október 2.
kedd 20:00]

Doug Aldrich: rockbuli a Whitesnake gitárhősével 

Steamroller, vagyis gőzhenger nevű saját zenekarával érkezik Budapestre október 2-án Doug Aldrich, a Whitesnake és a Dio gitárhőse. A koncerten minden együtt lesz, ami egy vérbeli rock estéhez, és a rajongók szívének lehengerléséhez szükséges: három kiváló zenész egy szívdöglesztően mosolygó, szőke gitáros vezetésével, valamint egy jammelésekkel tarkított igazi bestof műsor Whitesnake, Led Zeppelin, Deep Purple klasszikusokkal – mindez az A38 Hajó színpadán, ahol a rajongók szinte testközelből élvezhetik majd a produkciót. 

Bár a rockzenében sosem árt, ha az ember fia jó megjelenéssel bír, a tapasztalatok szerint azért az sem árt, ha a hangszerét is tudja kezelni. Doug Aldrich e két halmaz metszetében helyezkedik el, vagyis egyszerre vonzó és tehetséges – nem is csoda, hogy már 10 éve a Whitesnake-ben zenél, amit az a David Coverdale alapított, aki szintén a hölgyszívek elrablójaként vált ismertté.

Persze az utóbbi évtized csak a legutóbbi állomás Aldrich karrierjében. Az ifjú Dougra a legnagyobb hatást a Yardbirds egykori legendás gitárosa, Jeff Beck tette: miatta fogott életében először gitárt a kezébe, 11 évesen. Pár évvel később pedig majdnem a KISS-be is bekerült, de a meghallgatás végül „csak” egy máig élő barátságot eredményezett Gene Simons-szal. A 80-as években különböző zenekarokban játszott, így a Hurricane és a Lion nevű csapatokban, de megfordult a House Of Lordsban is. A ’90-es években a Bad Moon Rising nevű csapat és néhány szólólemez következett, majd 2001-ben az áttörés: a nemrég elhunyt Ronnie James Dio Dougot választotta gitárosnak a Killing The Dragon című album elkészítéséhez

Nem sokkal később újabb hatalmas lépés: 2002-ben Doug lett az akkor 25 éves Whitesnake új gitárosa. Az elmúlt 10 év alapján látható, hogy ebben az együttesben Aldrich megtalálta a számítását: a monstre világkörüli turnék alatt remek kapcsolata alakult ki Coverdale-lel, és az együttműködésnek hála már több mint 30 közös dal született, melyek a Good To Be Bad és a Forevermore című lemezeken hallhatók. Doug tehát dalszerzőként komoly szerepet játszott a Whitesnake legutóbbi sikereiben.

A Whitesnake idén ugyan pihenőt tart, de ez nem jelenti azt, hogy a csapat tagjai unatkoznának: Doug Michael Devin basszusgitárossal, és a Zappa Plays Zappából ismert dobossal, Joe Travers-zel hármasban Steamroller néven alapított egy bandát. Ezzel a felállással az ősz folyamán Európában koncerteznek, hiszen Doug – aki egyébként elismert gitároktató is – az idén 50 éves Marshall erősítők gyártójának megbízásából gitárkurzusokat is tart az öreg kontinensen.

Budapestre azonban mint a Steamroller tagja érkezik, és október 2-án a trió kedvenc dalait, átdolgozásokat és saját szerzeményeket, továbbá Whitesnake, Led Zeppelin és Deep Purple klasszikusokat adnak elő, de igazából a Creamtől Jimmy Hendrixen át egészen a Beastie Boysig szinte bármi előkerülhet majd. Sőt: a koncert után terv szerint dedikálásra is sor kerül, így a rajongók személyesen is találkozhatnak majd a gitárhőssel. 

[2012.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még