2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Led Zeppelin - Celebration Day: Mozikban a legendás koncert 
Kapcsolódó Kiadványok
Led Zeppelin: Mothership - CD 1
Led Zeppelin: The Song Remains The Same
Kapcsolatok
Led Zeppelin

Kitüntetettek közt a Led Zeppelin: a legnagyobbakat díjazza a Kennedy Center

Dustin Hoffman amerikai színész, a brit rock banda Led Zeppelin és a talk show házigazda David Letterman is a Washington-i Kennedy Center kitüntetettjei között szerepel. A rendezvényház a Led Zeppelin még életben lévő három tagjának egyéni díjakat ad majd át.

A blues zenész Buddy Guy és az orosz balerina Natalia Makarova munkásságát szintén elismerik majd a decemberi gálán.

Barack Obama elnök a Fehér Ház az ovális irodák egyikében szintén fogadja majd őket.

„Átlagon felüli tehetségével, kreativitásával és kitartásával a Kennedy Center 2012-es hét kitüntetettje jelentősen hozzájárult nemzetünk és a világ kulturális életéhez” – mondta David Rubenstein elnök.

A díj a legmagasabb elismerése azoknak, akik befolyással voltak az amerikai kultúrára a művészeten keresztül. Korábban olyan hírességeket ismerte el a Kennedy Center, mint Meryl Streep színésznő, Barbra Streisand énekesnő és Oprah Winfrey televíziós személyiség.

A Led Zeppelin a rock and roll hangzás átformálásáért került a díjazottak listájára, és mert blues-os beütésű dalaival, mint például a Stairway to Heaven más előadókra is nagy hatással voltak.

A banda által kiadott közleményben azt mondták: Amerika volt az első hely, amely befogadta a zenéjüket. „Sokkal tartozunk az amerikai emberek életerős és sokszínű zenéjének” – tették hozzá.

Rubenstein a 75 éves, kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffmant minden generáció egyik legsokoldalúbb és legtekintélyrombolóbb színészének nevezte.

A sztár – aki olyan filmekben nyújtott emlékezetes alakítást, mint az Esőember, a Diploma Előtt és a Tootsie – nemrég debütált rendezőként Quartet című filmjével, amit jövő hónapban a Londoni Film Fesztivál is bemutat.

Hoffman azt mondta: talán új kihívást talált a filmben, melynek sztárja, Dame Maggie Smith egy csoport öregedő operaénekes és zenész egyike, akik újra összeállnak egy idősek otthonában…

A színész azt is elárulta, hogy utoljára 2009-ben járt Washingtonban Obama beiktatásán, amikor nagyon hideg volt.

„Mivel én megfagytam míg néztem a beiktatását, adott körülmények között a legtöbb amit tehetett, hogy megrázta a kezem” – viccelődött a legendás Hoffmann.

A showman David Letterman az amerikai televíziózás egyik legbefolyásosabb embereként lesz ünnepelve. A késő esti showk 65 éves királya azt mondta: ez egy csodálatos elismerése a családjának, munkatársainak és önmagának, amiért nagyon hálás.

Buddy Guy 76 éves chicagoi zenész számos kollégájára volt hatással a pályán eltöltött 50 év alatt az elektromos gitárján úttörőként alkalmazott torzítás és visszacsatolás által.

A „blues titánjaként” is számon tartott gitáros azt mondta: nem tudta, mit csinált akkor, csak fel akarta csavarni a hangerőt, hogy valaki hallhassa őt, amikor játszotta a kedvenceit BB King-től és Muddy Waters-től.

A 72 éves balettművész Makarova 1970-ben hagyta el Oroszországot, ’71-ben pedig már a Rómeó és Júliában táncolt a Kennedy Centerben – napokkal azután, hogy megnyitotta kapuit.

„A sors figyelemre méltó fintora, hogy úgy döntöttem, elhagyom az otthonomat, és Amerikában kezdek új életet. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a Kennedy Center általan ismeri el a klasszikus balettet” – fogalmazott.

-kiko

[2012.09.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még