2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
40 éve alakult a Neoton
Teltház előtt játszott a Neoton Erdélyben
Képgalériák
Neoton Győrben
Kapcsolatok
Neoton Família

„Santa Maria”, „Sandokán” és „Don Quijote” egy estére Győrbe látogatott

A Neoton Familia a győri közönséget is meghódította.

Az utóbbi időben számos nagy magyar zenekar állt ismét össze, egyesek csak egy – egy estére, mások új albummal mutatkoztak be, míg szintén mások koncertkörútra indultak, hogy megmutassák: az idő bizony egy cseppet sem fogott rajtuk. A mostanság oly’ divatos „retro –életérzés” is nekik kedvez: a fiatalok vevők a régi nagy slágerekre. Sikké vált a szülők megkopott farmerjét, kockás zakóit, nagy öveit elővenni és még hosszan sorolhatnám. A retro láz április 22-én, szombat este Győrt is elérte: az Egyetemi Csarnokban a Neoton Familiának tapsolhatott a közönség.

Győrt már hetekkel a koncert meghirdetett időpontja előtt „Neotonos plakáterdők” borították: a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre. A város több pontján hozzá lehetett jutni a jegyekhez. Szimpatikus megoldás volt, hogy diákjegyet és felnőtt belépőket egyaránt árultak.
A Széchenyi István Egyetem szomszédságában található Egyetemi Csarnok adott otthont a koncertnek. A kezdés előtt egy órával már látni lehetett: sokan kíváncsiak a régi nagy csapatra...

A színpadon Végvári Ádám éppen az utolsó beállításokat ellenőrizte, amikor az első rajongók beléptek a küzdőtérre. A jegyek egyike sem volt helyjegy, mindenki oda ülhetett, ahová éppen szeretett volna. Ám az elsőként érkezők közül sokan nem az ülőhelyeket nézték ki maguknak, hanem elfoglalták a legjobb pozíciót: a színpad előtt álltak, egyikük egy hatalmas rózsacsokorral „felfegyverkezve”.

A türelmetlenség szinte tapintható volt, pedig ekkor még több mint fél órát kellett várni a 19:00-ra meghirdetett kezdésig. Ennek talán a büfések örültek a legjobban, mert ahogy az izgalom nőtt, úgy fogyott egyre jobban a cola, a sör és az ásványvíz. Kedélyesen beszélgető emberek tömege lepte el a „küzdőteret”. Megtalálható volt itt szinte minden korosztály: a nyugdíjasoktól kezdve, egészen a kisgyermekig. Látszott: az emberek ünnepre készülnek. Valami olyasmire, ami elfeledteti velük a mindennapok taposómalmát…

Ahogy egyre közeledett a kezdés időpontja, úgy telt meg egyre jobban a csarnok is; bár közel sem volt csordultig: sokan elfértek volna még. A színpad előtt viszont nagy volt a tumultus, ám pár méterrel hátrébb már senkinek sem kellett attól tartania, hogy a lábára lépnek. Az előtérben a zenekar cd-it, kazettáit és a nemrég kiadott DVD-jét, a „Neoton varázs”-t vásárolhatták meg az érdeklődők.

Hét óra után pár perccel a lámpákat lekapcsolták, csak a színpad közepén lehetett egy fénykört látni: kezdődött a buli. A felkonferálás után először Ádám és a zenekar tagjai léptek fel a színpadra; belekezdtek az első akkordokba. Csepregi Éva belépőjét hangos sikítás és tapsvihar fogadta, jelezvén: ö a legnagyobb sztár a csapatból.

Hogy a kedélyeket kellőképpen felfűtsék, rögtön egy „pörgős” dallal, a „Kétszázhúsz felett”-tel kezdtek. Nem is kellett sokat kérlelni a közönséget, rövid időn belül „kétszázhúsz felett" lett a hangulatuk. De ekkor még feltűnően sokan üldögéltek a nézőtéren és csak onnan tapsoltak, integettek. Ádám és Éva szinte „felszántotta” a színpadot, ügyeltek arra, hogy minden oldalon pacsikkal és kézfogásokkal köszöntsék a rajongókat. A tömeg pedig hálás volt ezért a közvetlenségért, egymást túllicitálva „hajtottak” a lehető legtöbb kézfogásért, egy –egy mosolyért.

A zenekar élőben lépett fel, élmény volt hallgatni a gitárok játékát és Éva tiszta hangját. A hangosítás talán túlzottan erős volt, néha olyannyira, hogy azok számára, akik nem ismerték a dalokat, érthetetlenné tettek bizonyos szavakat. Talán ha kicsit visszafogottabb lett volna a hangerő, jobban élvezhetőbbek lettek volna a dalok.

[2006.04.24.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bobita 2006.04.26. 15:21 • [3]
Halihó!

Király volt a koncert! Iszonyatossan élveztem. Imádom ezt az együttest, remélem visszajönnek még Győrbe és egy újabb fergeteges koncerttel örvendeztetnek meg bennünket! Számomra leírhatatlan az esemény, de aki ezt a cikket írta, teljes mértékben visszahozta az este folyamán átélt érzéseket! Neki különösképpen köszönöm, hogy a cikke által újra átélhettem ezeket! Remélem még sokszor olvashatok Tőle cikkeket!
Pusszancs!
dr.cs 2006.04.25. 22:43 • [2]
Üdv!

Fergeteges koncert volt! Csak most érezni igazán, hogy a '80-as években uli-buli diszkózenekarnak titulált Neoton mekkora ász volt - és még ma is az! - zeneileg. Éva hangjának nem ártott meg az idő, sőt, azt kell mondjam, a mai hangfekvése, stílusa új élménnyel töltötte fel a régi dallamokat. A tagok is felnőttek a feladathoz zeneileg - persze, az ő profi tudásukkal ez gyermekjáték volt -, szóval az egész bulira méltán emlékezhetünk vissza évek múlva is úgy, mint 2006 egyik legjobb koncertje. Merem ezt úgy is mondani, hogy tudom, messze van még az év vége... A cikk is nagyon tetszett, mert nemcsak a hangulatot adta vissza tökéletesen, de szakmailag is remekül kielemezte az eseményt. Ahogy a zenészek a maximumot hozták a színpadon, a cikkíró ugyanezzel profizmussal tálalta az előadást. Jó volt látni, hallani, olvasni. Mégegyszer GRAT mindenkinek!
kittóóó 2006.04.24. 21:13 • [1]
Hello mindenki.csak most fedeztem fel ezt az oldalt, de tuti gyakran fogom látogatni.nagyon jó, föleg ez a Neoton koncert tudósitás tetszett, nagggyyyon állat komolyan.Amugy is szeretem az együttest de ez a cikk, különösen jóóó.tök jol leirja az ottani hangulatot, én is ott voltam, és tényleg minden ilyen volt ahogy itt le van irva, gratula az ujságírótoknak!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még