2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Búcsúzik London: Büszkék vagyunk rátok! Köszönjük! 

Teljesült egy álom! Olimpiai bajnok Gyurta Dániel! 

Az úszó Gyurta Dániel aranyérmet nyert a 200 férfi mell döntőjében, ezzel a magyar küldöttség második győzelmét szerezte meg a londoni olimpián. Gratulálunk!

A 200 méteres férfi mellúszás kétszeres világbajnoka, Gyurta Dániel eddig kirobbanó formában szerepelt a brit fővárosban, 100-on háromszor döntötte meg az országos csúcsot úgy, hogy már az előfutamban sikerült - életében először - áttörnie a bűvös egyperces határt, a fináléban elért 59.53 mp-cel csak négy századdal szorult le a dobogóról.

Gyurta kedd délelőtt könnyed úszással, 2:08.71 perces idejével a legjobb volt az előfutamokban, majd az esti elődöntőben futamát megnyerve, az utolsó 20 méteren - saját bevallása szerint - kicsit kiengedve második idővel, 2:08.32 perccel csapott célba. 

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.  

A szerdai fináléban az 1989-ben született sportoló tovább folytatta remeklését és világcsúccsal megnyerte a versenyszámot és ezzel megszerezte az olimpia bajnoki címet, így immár másodszorra csendült fel Londonban a győztes tiszteletére a magyar himnusz.

A világ legfeleső szintjére vágyott és elérte

- Sok mindenre vágyom. Elsősorban egészségre, hogy az, amit csinálok, ne menjen az egészségem rovására. Kell gondolnom arra, hogy a sport után is lesz életem, sőt, akkor kezdődik csak igazán. Ezért tartom fontosnak a tanulást, hogy diplomás ember legyek. Mert nagyon szép és nagyon jó dolog, hogy sportolok, úszom és hála a jó Istennek, sikeres is vagyok - de bármennyire nehéz és rossz kimondanom, a sportolói élet véget fog érni, és ugyanolyan hétköznapi ember leszek, mint bárki más. Akkor kell majd kamatoztatnom azt, amit most megtanulok. A másik vágyam, hogy a családom ugyanilyen maradjon. A harmadik és leghangsúlyosabb most a 2012-es olimpiai győzelem. A legnagyobb motiváló erő bennem, hogy a világ legfelső szintjét elérjem - mondta korábban egy interjúban Dani, aki az athéni ezüstérem és két világbajnoki cím után révbe ért, Londonban olimpiai bajnok lett a 200 méteres mellúszásban, mégpedig világcsúccsal, ezzel megvan a magyar küldöttség második aranyérme!

Gyurta Dániel elárulta, soha nem ingott meg a hite, hogy egyszer az olimpiai dobogó legtetejére állhat, de olykor akadtak elbizonytalanító időszakok is.

"Voltak természetesen nehezebb napok még a közelmúltban is, de egy sportoló abban az esetben igazán valaki, ha akkor is kemény, akkor is harcol, amikor roppant nehéz, amikor rettenetesen fáj. Én végig hittem magamban, magunkban, és biztos voltam benne: meg tudom csinálni."

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó hozzáfűzte, hogy a londoni döntőben is mindvégig bízott magában:
"Láttam az angolt mellettem, érzékeltem, hogy jön föl a hajrában, de biztos voltam benne, hogy én nyerek. Az utolsó harminc méteren saját magammal is küzdöttem, fájt minden, de addig küzdöttem, míg el nem értem a falat. Akkor felnéztem, megláttam az 1-est a nevem mellett, és elmondhatatlanul jó érzés kerített hatalmába."

A londoni olimpia második magyar aranyérmese végül kitért rá, hogy a következő napok programja is az úszásról szól:
"Először az öcsémért fogok szorítani 1500 gyorson, majd még én is vízre szállok, a vegyesváltóval szeretnénk maradandót alkotni."

Gyurta a londoni magyar küldöttség negyedik érmét szerezte.

Szilágyi Áron győzelme előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva szombaton bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig vasárnap ezüstöt nyert.

Szép volt Dani! Köszönjük!

Lájk, ha szurkoltál Daninak.

- zene.hu -

[2012.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még