2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Király L Norbert
Serbán Attila
Oláh Ibolya
Talán Attila

Oláh Ibolya, Király L. NorbiSerbán Attila is fellépnek a II. Magyar világtalálkozón

A múlt évben Balatonlellén megrendezett, első Magyar Világtalálkozó idén még több programmal, nagyobb volumennel szólít a számos helyszín mellett a budapesti SYMA Csarnokban berendezett Világfaluba a Határtalan összefogás jegyében. A rendezvénysorozatról a Magyar Világtalálkozó szóvivője, Joó Géza beszél.

Dr.Tanka László  és a  Panoráma Világklub hálózatának szervezésében,  és számos szervezet együttműködésével, 2012. július 01-08. között kerül megrendezésre a II. Magyar Világtalálkozó, amelyre szeretettel várnak a világ minden részéről Budapestre és több vidéki városba a magyar kultúra és értékek iránt érdeklődőket.

A rendezvénysorozat a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek a magyar értékek és teljesítmények jó hírének népszerűsítésére és közvetítésére szerte a nagyvilágban hangsúlyozottan minden megkülönböztetéstől mentesen,befogadva más népek, nemzetek értékeit is. 

Múlt vasárnap, azaz július 01-jén megkezdődött a II. Magyar Világtalálkozó programsorozata, mégpedig Balatonlellén, a tavalyi találkozó emlékére felállított Megmaradásunkért jelképműnél, valamint a Gyermekáldozatokért és Gyermeki Jogokért emlékmű koszorúzásával,majd az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Hazatértünk – Külhoni Magyar Filmszemle alkotásainak folyamatos vetítésére került sor, hétfőn este pedig – szintén az Urániában – nagyszabású Nemzeti Kulturális Gálaestre került sor.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

 
 A filmszemlét  nagy sikerű beszélgetések követték Joó Géza vezényletével, valamint a Duo Sevilla alkotóival, az iráni rendező, Khosrow Sinaikét lányával, Szamirával és Jázminnal, a volt Los Angeles-i nagykövettel, Bokor Balázzsal, aki létrehozta a Magyar Dokumentumfesztivált Los Angelesben. Ezen felül a Wass Albertről szóló film rendezőjének édesapja, Szalai Róbert olyan kulisszatitkokat árult el a filmről és Wass Albertről, ami miatt a beszélgetés igen izgalmas és maradandó élményt nyújtott a jelenlévőknek.

A következő napok eseményeivel kapcsolatos kérdésekre a Világtalálkozó szóvivője, Joó Géza válaszol.

—  Milyen programok lesznek?

—  A nyolc nap programsorozatában mindenki találhat a kedvére valót, hiszen a gyermekfoglalkozásoktól kezdve,  különféle kulturális és közéleti eseményeken át, a szórakoztató műsorokig bőséggel lehet válogatni. A fesztivál jellegű események a budapesti SYMA Rendezvényközpontban felépített „Világfaluban” zajlanak, ahol a mintegy 5.000 m2-es területen felépített találkozó helyeken (Kárpát-medence, Amerika, Ausztrália, Afrika, Ázsia, Európa)ismerkedhetünk meg a közvetlen határon túliak és a távolabb élő magyarok képviselőivel, szervezeteivel, továbbá a befogadó országok kultúrájával.

—  A nagyszínpadon és a Magyarok a nagyvilágban előadóteremben reggeltől estig zajlanak a programok, előadások mint pédául „Hogyan boldogulhatnak a fiatalok külföldön”- a Károli Gáspár Egyetem  karrierirodájának vezetője tart előadást.

 A nagy színpadon fellép többek között a Barátok közt Júliájaként ismert Mérai Kata, aki ezúttal dzsesszdalokat énekel, Steve Taylor pánsíp-művész de retró- sztárok is szerepelnek úgy mint ,Poór Péter, Csongrádi Kata,  és egy dinamikus csapat is bemutatkozik  az IVAN & Emperor Dance Show együttes... A nemzetközi táncház keretén belül lesz argentin tangó, brazil szamba; szóval táncra perdülünk.

A  kilátogató fiataloknak milyen programot kínálnak? 

 A világfalu- talkshow-t, aminek nem titkolt szándéka, hogy lehetőséget kapjanak kapcsolatépítésre a külhoni magyarok segítségével.

Július 07-én, szombaton, 13 órai kezdettel beszélgetek népszerű fiatal magyar hírességekkel, sztárokkal. Vendégeim Oláh IbolyaKirály L. NorbiSerbán Attila és Talán Attila. Már igen élénk érdeklődés kíséri a talkshow-t.

— A programban focigála is szerepel…

— Igen, így igaz. A színészekből és újságírókból álló, négy csapat részvételével megrendezett focigálára július 08-án, vasárnap délelőtt tíztől a Világfalu SYMA-csarnokában kerül sor a Színészek- Újságírók, valamint a Világtalálkozó válogatott- Tornaválogatott gálamérkőzésekre. A Színészek csapatkapitánya, Nemcsák Károly „hadba” hívta: Balázs Palit, Varga Miklóst, Besenczi Árpádot, Rudolf Pétert, Mészáros Bélát, Straub Dezsőt, Lippai Lászlót és másokat.

—    Röviden összefoglalva: érdemes ellátogatni a Syma Csarnokba a hétvégén!

Bővebb információ a Magyar Világtalálkozó a rendezvénysorozat hivatalos weboldalán: http://www.vilagtalalkozo.hu 

[2012.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még