2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sting 25 éve egy csomagban
Sting 60 éves lett
˝A sztárok nem kocsmáznak együtt a szervezőkkel.˝ - interjú a Live Nation vezetőjével
Búcsú a Népstadiontól - személyes élményekkel
Hallgasd meg! Ez volt a sláger 1994. január 21-én
KeddenSting Budapesten koncertezik - siess még van jegy
Kedden Budapesten lép fel Sting - még van jegy a koncertjére, siess
Sting- és a Duran Duran is Prágából érkezik Budapestre - jegyek itt a koncertekre
Képgalériák
Sting
Kapcsolatok
Sting

Sting rockköntösbe öltöztette a Budapest Sportarénát - képekben

Teltházas koncertet adott a Magyarországra már szinte „hazajáró” Sting a Budapest Sportarénában. A legnagyobb slágereit ezúttal rockköntösbe öltöztette a hatfős zenekar, amelyik tízezres kéztenger előtt nyűgözte le a nagyérdeműt.

A The Police zenekar frontembere, majd a szólóénekesként félreismerhetetlen stílusáért szeretett Sting azon könnyűzenei géniuszok egyike, aki előzenekari bemelegítés nélkül is képes az első pillanattól megmozgatni a közönséget.

Az All This Time-mal a színpadra egyszerű farmerban és fehér pólóban felsétáló, basszusgitárral felszerelkezett, az angliai Newcastle-ben született, többször Grammy-díjas előadóművész már szinte hazajár Budapestre, régi ismerősként köszöntve a teltházas Budapest Sportarénát. A múlt évi szimfonikus koncert után most egy rockbuli keretében adja elő legnagyobb slágereit. A puritán színpadkép, az el nem túlzott fényhatások tökéletesen a zenészekre irányítják a fókuszt. Olyannyira lazák, mintha egy maximum százfős befogadóképességű bárban jammelnének, miközben persze többezres tömeg tombol már az első számtól kezdve.

Az Every Little Thing She Does Is Magic után azonnal az Englishman In New Yorkkal folytatja. Bődületesen jól szól a hangja, tökéletes formában van. Látszik, hogy élvezi. A közönséget pedig máris közös éneklésre invitálja, így válaszként a „Be yourself”-re kórusban szól a „No matter what they say”. Ez az igazi csapatépítő tréning!

A Seven Days basszus-dob-orgiája után következő Demolition Man igazi zúzdává, majd az I Hung My Headet felváltó Heavy Cloud No Rain vérbeli blues-hangulatúvá varázsolja az emberekkel és pozitív energiákkal teli csarnokot.

Megállás nélkül robog a rockhenger. A Driven To Tears hegedűszólója által – amiből a későbbiekben szerencsére még bőven kapunk – a hangszer teljesen új értelmet nyer; a húrok szinte füstölnek a Peter Tickell húzta, szaporán járó vonó alatt. Dominic Miller gitárjátékával kiegészülve a húros-pengetős szekció őrülten kifogástalan módon nyűgözi le a tetszését eksztázisos őrjöngéssel kifejezésre juttató nézősereget.

A bensőségességet megteremtő Fields Of Goldra való váltás hibátlan műsorfelépítésről tanúskodik. A meghittség leple borítja be az egyazon ütemre dobogó szívek óceánját. A nyár illata terjeng a lágy szellőn érkező hangjegyek kísérőjeként. A Message In A Bottle közben a közönség spontán átveszi a főszólamot a tapsoló kéztenger keltette hullámokon szörfölő Stingtől. A sok dübörgés után, az elképesztően gyönyörű módon előadott Shape Of My Heart alatt megpihenünk a béke szigetén, majd a Love Is Stranger Than Justice újabb hegedűszólója megint beindítja a féktelen lelkesedéssel teli őrjöngést. Kivételes tehetségű és lélegzetelállító képességű zenészek gyülekezete tombol a színpadon. A zseniális előadó zenekarával 100%-on ég.

További képekért kattints!

 A The Hounds Of Winter és az End Of The Game egyértelműsítik, hogy a teret az oroszlán magasztosságával körbeölelő Stingben az erő, a tiszta kommunikáció és egy páratlanul fenséges életérzés egyesül.

A dinamikával együtt és külön-külön is mesterien bánó zenekar finoman adagolja a lélek gyógyszerét, a mélyen az emberbe hatoló zenét. Leírhatatlan energiák áramolnak. Az első ráadásként elhangzó Desert Rose keleties dallamvilágánál a hangulat a tetőfokára hág. A Csillagok háborújának bölcs Yoda mestere úgy fogalmazna, hogy Stinget nemcsak átjárja az Erő, hanem a lehető legegyszerűbb eszközökkel, makulátlan tömegkommunikációt folytat a világ közös nyelvén.

A tomboló tapsfelhő további három dal (King Of Pain, Every Breath You Take, Next To You) erejéig maradásra „kényszeríti” a David Sancious zongora-, Dominic Miller gitár-, Peter Tickell hegedű-, Vinnie Colautia dob-, valamint Sting és Jo Lawry hangjátékától egységes formációt.

A felejthetetlen este szereplői maradéktalanul kielégítették a mindent átható zenei orgazmusra vágyó nézőket, akik így boldogan térhettek nyugovóra.

- Aigner Ivan -

Nézz Sting-koncertfelvételeket a Back to Bass-turnéról.

Fields Of Gold

Driven To Tears

Desert Rose

Englishman In New York

 

[2012.06.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még