2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Gyémánt Jubileum
Kapcsolatok
Robbie Williams
Kylie Minogue
Gary Barlow
Will.I.am
Tom Jones
Paul McCartney
Elton John

Sztárdömping a Királynő jubileumán

Számos híresség lépett fel az angol Királynő gyémánt jubileumi koncertjén a Buckhingam Palota előtt Londonban. Robbie Williams, Kylie Minogue és Sir Elton John azok között voltak, akik énekelhettek a királynő, Károly herceg és a királyi család többi tagja előtt.

A rendezvényen jelen volt 12 ezer jeggyel rendelkező néző, és a több ezer látogató, akik a The Mall nevű útról követték az eseményeket. Sir Paul McCartney volt az utolsó a fellépők sorában, előadása után a királynő meggyújtotta azt a jelzőfényt, ami uralkodásának 60. évfordulóját jelezte.

A koncertet élőben közvetítette a BBC One és a BBC Radio 2 az Egyesült Királyságban és millióknak szerte a világon. A rendezvény a BBC és a Take That-ből ismert Gary Barlow közös szervezése volt, utóbbi volt a társszerzője a Sing-nek, a gyémánt jubileumi ünnepség hivatalos dalának.

Az estét a szintén Take That-es – ma már szólóban is nyomuló – Robbie Williams előadása nyitotta a speciálisan erre az alkalomra épített, a Queen Victoria Memorial-t körül ölelő színpadon a Let Me Entertain You-val. Őt a Black Eyed Peas-es Will.i.am követte, majd a The Voice című tehetségkutató egyik mentora, Jessie J állt a színpadra, hogy melegítse a helyszínt és a közönséget a JLS nevű fiúbandának.

Ezt követően maga Barlow állt a közönség elé, hogy egy meglepetés duettet adjon elő Cheryl Cole oldalán.

A folytatásban Sir Cliff Richard következett, aki a tíz éves pályafutást felölelő egyveleget adott elő, majd elénekelte 1968-as Eurovíziós slágerét, a Congratulations-t.

Grace Jones biztosan megérdemelte a tapsot, az énekesnő ugyanis egy hullahopp karikát egyensúlyozott a dereka körül, miközben előadta Slave to the Rhythm című dalát.

Klasszikus is volt

A klasszikus világzenét a kínai zongorista Lang Lang képviselte a felhozatalban az amerikai szoprán Renee Fleming és az angol tenor Alfie Boe mellett. Feltűnt még a koncerten Annie Lennox, Ed Sheeran és Sir Tom Jones is. Dame Shirley Bassey elénekelte a Diamonds are Forever-t, míg Kylie Minogue a street dance csapathoz, a Flawless-hez csatlakozott.

Utánuk lépett a színpadra Sir Elton John, aki olyan dalokat adott elő, mint a Crocodile Rock és a Your Song, mindezt egy csillogó rózsaszín kabátban.

Stevie Wonder megragadta a lehetőséget, hogy boldog születésnapot kívánjon a királynőnek az általa előadott egyveleg közben, mely magában foglalta az Isn't She Lovely-t is. Bár az uralkodó április 21-én született, hivatalos születésnapját hagyományosan június elején tartják.

A köztudottan vak énekes előadását követően a már veteránnak számító popzenekar, a Madness adta elő az Our House című számot a palota tetejéről. Ez volt az a hely, ahol a Queen gitárosa, Brian May játszotta a nemzeti himnuszt a 2002-es arany jubileum alkalmával.

Az est végén a főszereplőt kísérve Károly herceg jelent meg a színpadon és köszönetet mondott anyjának, ahogy büszke lehet angolságára.
„Nemzetként, ez a mi lehetőségünk megköszönni neked és apámnak, hogy mindig itt voltatok nekünk” – mondta.

Edinburgh hercege nem tudott megjelenne a neves eseményen, mert kórházba kellett szállítani húgyhólyag fertőzés miatt. „Sajnos ő nincs jól. De ha elég hangosan kiabálunk, talán meghall minket a kórházban” – mondta Károly herceg.

-kiko-

 

[2012.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még