2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Puzsér Róbert csalódott Plazmában
A Csillag Születik döntőse új életet kezdett
Csillag Születikben: Szirota Jennifer, Mészáros János Elek, Juhász Marci vagy a Quantum XXL búcsúzik
Kapcsolatok
Csillag születik
Mészáros János Elek
Juhász Marcell (Marci)
Quantum XXL
Szirota Dzsenifer (Jennifer)

Csillag születik: Juhász Marci kiesett, Mészáros János Elek megmenekült

Ma este már a fináléba jutás a tét. Jól hallották! Alig hogy elindult a Csillag Születik legújabb szériája, máris a legjobb háromba, azaz a fináléba jutás a tét. Szirota Jennifer, Mészáros János Elek, juhász Marci és a Quantum XXL már tűkön ülve várja, hogy színpadra léphessen, a stílusoknak megfelelő énekes és táncos produkcióikkal.  

A létszám csökkenésére való tekintettel ma este is többször szerepelnek majd a kiscsillagok, sőt vendég produkciók is szórakoztatják majd a közönséget. Érkezik a tavalyi műsor döntőse, Szabó Ádám virtuóz harmonikás, aki a 2009-es szériája duójával, a Kávészünettel ad elő közösen egy dalt. De fellép még a sokat kritizált, ám napjaink legfelkapottabb fiatal hazai sztárja, Fluor Tomi is, akit az Indigó Utca kísér majd.

Múlt héten két produkcióval készültek a kiscsillagok, akkor – mint ismert – Plazmának kellett búcsúznia. Most ismét két előadással készülnek, az egyik egy vadonatúj, a másik pedig már egy ismert produkció lesz. Szirota Jennifer, Mészáros János Elek és Juhász Marci ugyanazt a dalt adja majd elő, mint a válogató során, és a Quantum XXL is azt a koreográfiát táncolja majd, mint a bemutatkozásukkor.

A zsűri tagjain ismét sok múlik, ma is pontoznak majd, amivel a versenyzők sorrendjét részben meg is határozzák. A továbbiakban a közönségen múlik minden, akik szavazataikkal tudják befolyásolni a mezőnyben kialakult sorrendet.

Induljon a show!

A Quantum XXL már eddig is sokat mutatott magából, hol a humorosabb, hol a technikásabb oldalát mutatta meg, de mindig jól teljesített. Bár egyszer megingott az önbizalmuk, amikor utolsóként szólították őket a továbbjutók közé, de azóta egy 38 pontos koreográfiával javítani tudtak. A srácok ma este – válogatós koreojukkal - ismét a tecnnikára és a táncelemekre helyezték a hangsúlyt, és nagyon jól tették. Esetükben is beigazolódott ugyanis az az elvárás, hogy ha valaki táncos, az táncoljon a színpadon és ne színészkedjen.

Puzsér Róbert el tudná képzelni a táncosokat a néhai Michael Jackson között, ezzel minden bókját kimerítette. Pokorni Lia próbál arra figyelni, hogy talál-e hibát vagy adhat-e nekik bármi jó tanácsot, de nem megy neki. Hernádi Judit nézővé válik, miközben a Quantum XXL fiait figyeli, és azt hiszem ez lehet a legnagyobb elismerés egy zsűritagtól. A táncosok pontszáma: 37.

Mészáros János Elek mindig elmondja magáról, hogy ő nem operaénekes, csupán műkedvelő. Ezt azonban nagyon jól álcázza, hiszen hétről hétre újabb arcát mutatja meg. Ebben nagy segítségére van énektanára, aki a produkciók után is értékeli János teljesítményét, előtte pedig jó tanácsokkal látja el. Mint a tanárnő mondta: az énekesnek az a legnagyobb feladata, hogy megtalálja a határt, amikor már átadja magát a dalnak, beleteszi magát, de még nem sodorja el a szenvedély teljesen.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Csillag Születiket.

A Csillag születik 2012-es „kultúrmissziósa” az A Csitári hegyek alatt című nótával tért vissza. Az új dal előadása közben Hajós András ugyanazt az egyszerű legényt látta Jánosban, mint a verseny kezdetén. Ezt értékelte. Hernádi Judit életében először értette meg a dal szövegét, és ez neki bőven elég volt. Puzsér Róbert szerint János azért a legesélyesebb versenyzője a Csillag Születiknek, mert ő identitást ad. Pokorni Lia kiemelte: ez volt János dala. Most nem izgult érte. „Olyan volt, mint az a ropogós fehér ing, ami rajta van”. Mészáros János Elek pontszáma: 34.

Juhász Marci legutóbb végre saját dallal is előrukkolt, Puzsér Róbert legnagyobb örömére. Pedig az ítész már abban is kételkedett, hogy létezik egyáltalán saját dala Marcinak. Megérte viszont ennyit várni rá, mert ma este egy újabb gyöngyszemet ismerhettünk meg a borsodi fiú repertoárjából.

Pokorni Lia szerint Marci kombinálja azt, ami tetszik neki, és azt, ami jól áll neki. Bár nem érezte katartikusnak az élményt, de azt díjazta, ahogy az énekes folyamatosan dolgozik önmagán. Hajós András elmondta: Marci ingázik a lágyság és a keménység, a népdal és a rock között, de egyelőre jól birkózott meg vele. Hernádi Judit megint imádatáról biztosította az érzékeny verselőt, kritikát nem is fűzött hozzá. Puzsér Róbert csak annyit mondott: Te vagy a bizonyíték rá, hogy az RTL Klubon nem csak VV Alekoszok születnek. És ez tőle azt hiszem a legnagyobb bók, amit énekes csak hallhatott. Juhász Marci: 35 pont.

Szirota Jennifer legutóbb még Puzsér Róbertet is meggyőzte dalválasztásával és persze előadásmódjával, Hajós András viszont felhívta a figyelmét, hogy az izgulásával valamit kezdeni kell! A lányt ezért a héten elvitték rallyzni, ahol megbizonyosodhatott arról, hogy színpadon állni és énekelni egyáltalán nem ijesztő dolog. Az éles kanyarokhoz és a repesztő autóhoz viszonyítva biztos nem.

Az izgulós énekesnő ma este már nem is izgult annyira, talán mert olyan dalt választott, ami igazán közel áll hozzá, és amit magabiztos játékossággal tudott előadni. Megérdemelten kapta az óriási tapsot azért a dalért, amivel egyébként a válogatón is túljutott. Hernádi Judit szerint így bízzon továbbra is magában a lány. Puzsér Róbert szerint csak képregény mellékszereplő lehet, de nem tud hősnővé válni, mert bár jól énekel Jennifer, nincs küldetése. Pokorni Liát azt tette boldoggá, hogy nem látta az izgalmat a lány arcán. De amint énekelni kezdett, őt nem érdekelte, hogy van-e valaki körülötte. Hajós András azt mondta: egyre több helyen jött már a zene Jenniferből, és várja, honnan fog még jönni. Szirota Jennifer: 37 pont.

Az első kör végén a Quantum XXL és Szirota Jennifer holtversenyben áll az első helyen, őket követi Juhász Marci és a negyedik helyen jelen pillanatban Mészáros János Elek áll.

De máris folytatódik a verseny a második körrel, ahol elsőként a Quantum XXL vadonatúj koreográfiáját mutatja be. Az „esős” koreográfia remekül sikerült, mint mindig,

Hajós András kiemelte: mindig más van elől a különböző produkciókban, nincs egy sztárja a csapatnak, mert mindannyian azok. Hernádi Judit a szerencsés hetes szimbólumát ecsetelte: heten vannak, ami elég sok, hogy tömeg legyen, de kellően kevés ahhoz, hogy oda tudjanak figyelni egymásra. Puzsér Róbert azt értékelte, hogy a srácok szórakoztatnak és nem szánakoztatnak. Quantum XXL: 36 pont. 

Juhász marci új dallal érkezett

Juhász Marci
új dalát már bemutatta, ezért most azzal a dallal folytatja a versenyt, ami a válogatók során továbbjuttatta őt az élő showba. A dal most sokkal érettebben, tisztábban, tudatosabban hangzott, mint korábban, hangszerekkel is kísérték, ami a zsűrinek is tetszett.

Puzsér Róbert azt kérte az énekestől, hogy a régi magyar nóta mondanivalóját írja meg mai, modern formában, mert ez az ő küldetése. Pokorni Liát ezzel a dallal is „szorongatta” olyannyira, hogy a sírás fojtogatta a színésznőt. Hernádi Judit arra hívta fel a figyelmet, hogy ketten vannak a versenyben, akik népdalt énekelnek, az egyikük tisztán, mindent a helyén énekel, míg Marci drámát visz a dalba. És neki ez tetszik. Juhász Marci: 34 pont.

Szirota Jennifer 2010-ben Jennifer Hudson One Night Only című dalával indult az X-Faktorban, és most a dalnak egy remek pörgős feldolgozását adta elő. A kicsi lány hatalmasat énekelt a dalban, ráadásul egy fantasztikus koreográfiát és mögé raktam, amiben ő is aktívan részt vett.

Pokorni Lia imádja nézni és hallgatni is a szabolcsi énekeslányt, Hajós András pedig annyit kért a fantasztikusan éneklő lánytól, hogy a múltat végre engedje el, amit Hernádi Judit is megerősített. Azt mondta: a szabadság a legjobb érzés. Puzsér Róbert számára ezzel a dallal visszatért a versenybe a „szuperszemét”, amit ráadásul Jenni jól adott elő. Ez számára szentségtörés. Szirota Jennifer: 34 pont.

Az utolsó döntő utolsó versenyfellépőjeként Mészáros János Elek válogatóbeli dalát, a Nessun Dormát adta elő. Hernádi Judit szerint remekül. Puzsér Róbert ugyan Paul Pottsot említette, aki ezzel az áriával lett világsztár, hozzátette: míg Paul Potts egy operaénekes minden tulajdonságával rendelkezik, János egy jó dalénekes. Ami nem azt jelenti, hogy a kultúrát, amit képvisel ne terjeszthetné. Mészáros János Elek: 34 pont.

Ezzel a mai döntő adás második körének is vége, már csak a szavazás van hátra. S míg a nézők szavaznak, zenél Szabó Ádám harmonika virtuóz és a Kávészünet.

S persze a zsűri sorrendjét is megnézhetjük újra, ami már nem fog változni. Eszerint első helyen álla a Quantum XXL, második Szirota Jennifer, harmadik Juhász Marci és az utolsó helyet jelenleg Mészáros János Elek foglalja el. Ne feledjük azonban, hogy ez csak a zsűri sorrendje. Ezt könnyen felboríthatja a nézők akarata, amit szavazataikkal tolmácsolhatnak.

Voksolni még mindig lehet, a show is megy tovább egy fergeteges közös produkcióval, melyben a döntő három legjobb énekese és a műsor legjobb táncosai működtek közre. Utoljára így együtt, ebben a Csillag Születikben.

Fluor meglepetést hozott

Pokorni Lia így a show végén Szirota Jennifferért izgul a legjobban, hiszen legutóbb is nagyon kevés voksot kapott a nézőktől. Hajós András azon gondolkodik, ki a kezdő és ki a profi ebben a műsorban, olyan jók a produkciók. Hernádi Judit senkiért nem izgul, annyira profinak találja a csapatot, Puzsér Róbertet pedig csak az érdekli, hogy a Quantum XXL ki ne essen.

És ami biztosan nem érdekli, az Fluor Tomi. Ezt többször elmondta, például amikor a múlt héten kiesett Plazmát hasonlította a tinisztár rapperhez. Amit azonban kevesen tudnak – talán még Robi sem -, hogy Fluort nem csak a bohóckodás, de az undergroud műfaja is érdekli, amihez most megtalálta az ideális társakat az Indigó Utca berkein belül.

A különös párosítás most egy dalt is előadott, és talán nem is volt olyan rossz… (és ezért a félmondatért talán még Puzsér Róbert is megbocsát nekem).

Szavazni még lehet, de már csak egy percig. Nagyon rövid szokott lenni az utolsó perc, amikor ezen az egy percen múlik valakinek a kiesése. A nézőknek rövid, a versenyzőknek viszont valószínűleg egy emberöltőnek tűnik, amíg megtudják: mennek vagy maradnak a Csillag Születikben!

Ráadásul a ma este tétje hatalmas, hiszen ma este már a fináléba jutnak a versenyzők. A fináléba kerülő három produkció között pedig biztosan ott a 2012-es év Csillaga.

Az utolsó perc is letelt, az eredmények megvannak. Eszerint aki biztosan ott van a fináléban: Szirota Jennifer és a Quantum XXL!

Nagy az izgalom a két legkevesebb szavazatot kapott produkció között. De csak egy mehet tovább. A harmadik szerencsés pedig a szavazatok értelmében: Mészáros János Elek!

A fináléba jutott tehát Szirota Jennifer, a Quantum XXL és Mészáros János Elek.

Búcsúzik Juhász Marci – Borsodból.

Nagy érvágás ez neki, de a versenynek köszönhetően talán rátalál arra az útra, amit Puzsér Róbert és Hajós András is folyton „követelt” tőle. Sok szerencsét neki!

Mi most egy hétre elbúcsúzunk, jövő szombaton már a fináléval térünk vissza. Addig is keressétek legfrissebb híreinket kedvenceitekről itt, a zene.hu-n!

-kiko

[2012.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még