2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovision 2012 döntő: Íme Compact Disco ellenfelei - ismerd meg a dalokat, előadókat, videóval
Eurovízió 2012: Svájc is nekünk drukkol  
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2012 (Eurovision Song Contest)
Compact Disco

Eurovízió 2012: A Compact Disco ezt várja a döntőtől - nyilatkoztak a fiúk

Túlszárnyalná az eddigi legjobb magyar szereplést az Eurovíziós Dalfesztiválon a Magyarországot a szombati döntőben a Sound of Our Hearts című számmal képviselő Compact Disco; a zenekar tagjai az MTI-nek Bakuban a finálé előtti várakozásaikról beszéltek. 

"Az első célunk a döntőbe jutás volt, ezt elértük, most már látjuk a finálé teljes mezőnyét, és a csúcs az lenne számunkra, ha felülmúlnánk az eddigi legjobb magyar eredményt, vagyis harmadikak lennénk" - mondta Lotfi Begi az MTI-nek.

Az Eurovíziós Dalfesztiválok eddigi történetében a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el 1994-ben, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet című dallal negyedik lett. Tavaly Wolf Kati Düsseldorfban a döntőben 22. lett What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz) című dalával.

Mint Walkó Csaba énekes kifejtette, számukra három hónapja folyamatos a hajtás, hiszen már a januári-februári A Dal című magyar nemzeti verseny óta nagyon sűrű és időnként fárasztó a programjuk. "Persze nagy öröm számunkra, hogy helyzetbe kerültünk, és ez elnyom minden fáradtságot bennünk" - tette hozzá.

Csatlakozz, ha érdekel a dalverseny

 
Kiemelte, hogy a hangja szempontjából nagyon fontos, hogy az első elődöntőben léptek fel először, ezért több idejük volt pihenni, mint másoknak. Mint mondta, külön izgalmas, hogy másodikként lépnek színpadra, éppen a brit legenda, Engelbert Humperdinck után.
"Olvassuk, halljuk, érzékeljük az otthoniak szurkolását, bíztatását, és ez óriási erőt ad számunkra" - hangsúlyozta az énekes. Lotfi Begi ehhez hozzátette, hogy Magyarországról 95 százalékban dicséreteket, lelkesítő szavakat kaptak, a maradék 5 százalékkal pedig nem foglalkoznak.
A jó eurovíziós szereplés Walkó Csaba szerint a külföldi ismertség miatt is nagyon fontos a zenekar számára, hiszen a versenyt követő 100-120 millió néző révén rengeteg országban megismerték most a Compact Discót. "Már számos szerződést aláírtunk külföldi lemezmegjelenésekre, és ennek biztosan lesz folytatása is" - mondta erről.

Pál Gábor szerint nagyon jó érzés megkóstolni azt a profizmust, ami egy ilyen fesztiválon hangban, technikában, tervezésben működik, úgyhogy - tette hozzá nevetve - ezentúl sajnos muszáj lesz ehhez ragaszkodniuk.

Sándor Attila megfogalmazása szerint a dalok műfajbeli sokszínűségére, illetve a minőség és a showelemek érdekes viszonyára gondolva a Compact Disco számára egyfajta kirándulás ez a verseny.

Fogjunk össze a Compact Discoért - szurkolj velünk a magyar csapat sikeréért!

A Compact Disco tagjai: Walkó Csaba (ének), Lotfi Begi (groove-ok, extra zenei sávok, effektek), Pál Gábor (billentyűs hangszerek) és Sándor Attila (basszusgitár), őket a szombati bakui döntőben a színpadon Szakos Krisztián (gitár) és Wéber Helga (vokál) egészíti ki. 

- Lájk, ha szurkolsz a Compact Disconak -

[2012.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még