2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Caramel a Megasztár döntősökkel turnézik - Veszprém, Szombathely és Pécs következik, jegyek itt
Megható képsorok a Megasztárban! Így búcsúztatták a kiesett Talán Attilát
Radics Gigi nyeri a Megasztárt? - finálé ma este!
Megasztár 6: Szakos Andrea - Can't Help Fallin' In Love
Megasztár 6: Radics Gigi - My heart will go on (Celine Dion)
Megasztár 6: Szakos Andrea - Tolvai Renáta: Ain’t No Other Man
A Megasztár döntősökkel énekelt a világsztár
Megasztár 6: Radics Gigi és Tóth Vera - New York, New York (Frank Sinatra / Beyoncé)
Megasztár 6: Szakos Andrea és Caramel - What a wonderful world
Megasztár 6: Radics Gigi és Király Viktor - I Believe I Can Fly
Kapcsolatok
Megasztár 6
Radics Gigi
Szakos Andrea
Tolvai Renáta Tímea
Tóth Veronika (Tóth Vera)
Falusi Mariann
Bereczki Zoltán
Mester Tamás
Molnár Ferenc "Caramel"
Király Viktor
Rúzsa Magdi

Befejeződött a Megasztár 6: Radics Gigi magabiztosan nyert

Alig egy óra és kezdetét veszi a Megasztár hatodik szériájának utolsó adása a TV2-n. Ahogy a műsor készítőitől már megszokhattuk, ismét feszítő izgalmakra, fantasztikus előadásokra és kiváló vendégművészek fellépéseire készülhetünk. A fókusz azonban mégis két énekesen lesz ma este: Szakos Andrea és Radics Gigi küzd majd a főnyereményért!  

Havi egymillió, autó, lakás, utazás és még annyi minden, ami a leendő Év Hangjára vár, azon túl, hogy aki nyer, annak biztosított a zeneiparban való megtelepedése is.

Bár a hosszú távú eredményesség kizárólag adott énekesen múlik, az biztos, hogy a kezdő lökést megadja neki a Megasztár. Hogy ez a lehetőség Szakos Andié vagy Radics Gigié lesz, egyelőre kérdés. Talán nem is számít igazán, hogy ki nyeri az első helyet, hiszen két olyan énekesről van szó, akik tehetségéhez és sokszínűségéhez kérdés nem fér.

A kérdés ma este inkább az, ki nyeri a sztárélethez elengedhetetlen „infrastruktúrát”, kinek lesz könnyebb elindulni azon a bizonyos úton…

Az úton, melyet ma este Flo-Rida is kikövez az énekeseknek, hiszen a világsztár rapper nem csak együtt énekelte a Megasztár versenyzőivel a Good Feeling-t, de a fináléban mutatja be legújabb, eddig soha sehol nem hallott slágerét.

És ne feledkezzünk meg arról a négy emberről, akik a versenyzők útját egyengették két hónapon át, és várhatóan a jövőben sem engedik majd el kedvenceik kezét: Bochkor Gábor, Mester Tamás, Falusi Mariann és Bereczki Zoltán. Akik viszont ezúttal is értékelnek majd, mert a finalisták ma este is több produkcióval állnak majd színpadra.

Elsőként az a tiszavasvári lány lépett a „szorítóba”, aki nyilvánvalóan azért jött, hogy megváltozzon az élete. Szegénységből a gazdagságba, haknikból a fényűzésbe, vidéki színpadokról egész estét koncertek fókuszába! Mondhatná most bárki, hogy mindenki ezért jött ide, de Andi nem olyan, mint bármely más versenyző. Tény, hogy anyagilag igazán rászorul a Megasztár adta lehetőségekre, de ehhez olyan énekesi tehetség párosul, ami méltán teszi őt a Megasztár 6 finalistájává! Andrea tehát elsőként lépett ma este színpadra Elvis Presley Can’t Help Fallin’ in Love című balladájának Celine Dion-féle feldolgozásával, amit kritizálni azt hiszem botorság lenne. Aki nem látta, keresse vissza a videót, és élvezze!

Csatlakozz, ha szereted a zenét.


Bereczki Zoltán kiemelte, hogy a technikája eddig is megvolt, de mára a technika mögé olyan kifejezőerő párosult, amivel csakis nagy előadóművészek rendelkeznek. Falusi Mariann szerint azt tanulta meg Andi igazán, hogy a mondanivalóhoz tudja koordinálni a hangjának erejét, nem engedi csak úgy elszabadulni azt. Mester Tamás szerint viszont a kevesebb hang több lett volna, ő sokallta a frazírokat. Andi viszont megvédte magát, mint mondta, ő a frazírjain keresztül adja át az érzelmeit. No igen, egy igazi sztár támadhatatlan!

Radics Gigi elmondhatja magáról, hogy a Megasztárban vált felnőtt nővé. Ez persze csak a színpadon valósult meg, hiszen a magánéletben ugyanaz a 15 éves lány maradt, akire az édesapja vigyáz a Mega-házban, és aki nem hagyja magát csak úgy elcsábítani egy megás fiúcska által. A színpadon viszont a lányból nő lesz, gyönyörű, kívánatos, óriási energiákat generáló díva, akire – mint a műsor alatt többször elhangzott – biztosan külföldi karrier vár. Ilyen technikával, ennyire „fekásan” magyar énekesnő eddig még nem énekelt. Ezt Celine Dion klasszikusában, a My Heart Will Go On-ban is bizonyította.

A zsűri alig tudott megszólalni a produkció után, végül Bochkor kezdte. Mint mondta, nehéz ezt a dalt úgy előadni, hogy ne váljon giccsessé. És azt az előadó dönti el, hogy giccs lesz belőle, vagy az ember szívéig hatol. Most utóbbi történt. Mester Tamás kiemelte, hogy az utolsó hang olyan volt, mint Celine Dioné – ezzel egyébként Falusi Mariann is egyetértett -, de a világsztárral szemben Gigi előadása nem volt modoros, csak egyszerűen szép.

Duettekkel folytatódik a verseny

Szakos Andrea és Tolvai Renáta (a Megasztár 2010-es győztese – a szerk.) első percben megkedvelték egymást, amikor találkoztak. A közös próbák során az is kiderült, mindketten hasonló szenvedéllyel éneklik a dalokat, értik és érzik, hogy miről szól adott dal. A finálé duettjére épp ezért olyan dalt választottak, melyben hatalmasakat lehet énekelni, ez pedig Christina Aguilera szinte minden slágerére jellemző.

Ennek megfelelően az Ain’t No Other Man is ütősre sikeredett, bár őszintén szólva nekem kicsit laposnak tűnt. Két ekkora energiájú előadótól többet vártam, minimum azt, hogy felrobban a színpad. Bár a hangok és a technika több mint helyén volt, a produkció mégsem sodort el, nem döntött le a lábamról. Bár lehet, hogy csak a dal maga ilyen, lapos…

Bereczki Zoltán szerint így kell belemenni a zenébe, így kell élvezni egy téthelyzetet, és arra kérte Andit köszönje meg Reninek, hogy így „alátette” a dalt. Falusi Mariann is azt mondta, őrületes, ahogy a verseny ezen szakaszában énekelnek a lányok, Mester Tamás és Bochkor Gábor pedig a tempót emelte ki, amit ragyogóan követtek a lányok. Úgy látszik, tényleg csak a dallal volt probléma, egyszerűen nekem nem tetszett.

Radics Gigi és Tóth Vera között már az első percben elkezdődött az örömzenélés. Gigi már az első Megasztár során felfigyelt Verára, akkor – mint mondta – még csak álmodozott róla, hogy egyszer majd Verával énekelhet. Vera kislányként hallotta Gigit először énekelni, s mint visszaemlékezett, már akkor is igen tehetséges volt. Hozzátette: vele énekelni olyan, mintha a húgával, Gabival énekelne, ugyanolyan hangulat uralkodik köztük. Ez átjött a New York New York című klasszikus előadása közben is.

Falusi Mariann emlékeztetett Mester Tamás mondatára, miszerint nem volt még Magyarországon olyan énekes, mint Radics Gigi, és kiegészítette, hogy „de van, méghozzá Tóth Vera!” Emellett a zsűri minden tagja egyetértett abban, hogy ezt a dalt elénekelni úgy, hogy ne legyen giccses, nagyon nehéz. Mint Bereczki Zoltán mondta, ezután ez lesz az etalon ebből a dalból.

„Válasszanak győztest”

„Válasszanak győztest!” – szólította fel a nézőket Till Attila, és valóban, nem szabad elfeledkezni arról, hogy akármilyen jól énekelnek ma este a lányok, közülük csak egy énekesnő lehet a Megasztár 2012 győztese.

Amíg azonban megtudjuk, ki lesz az az egy, és amíg a versenyzők pihennek kicsit, újra a Megasztár színpadán Flo-Rida és partnere, Stacey a Wild One című dallal.

A folytatásban a férfi előadókkal készített duettek következnek, elsőként ismét Szakos Andreával, aki a második Megasztár-győztes Caramel oldalán adta elő a What a Wonderful World című dalt. Amit nem mellesleg egy érdekes, egyfolytában körbeforgó miniszínpadon állva énekeltek óriási lufik között. Caramel egyébként azt mondta Andiról, érződik az előadásmódján, hogy van mögötte életút. És ami nagyon fontos, hogy nem csak szenvedélyből, de szenvedésből is énekel, és nem csak a boldogság táplálja.

Bereczki Zoltán „lábaiból kiment a vér” a produkció hallatán, ahogy Caramel és Andi egymást és a közönséget vitték ide-oda. Ez esetben Mester Tamás is 100 százalékban elégedett volt, Bochkor Gábor pedig a nagy Louis Armstronghoz hasonlította az előadást. Akárhogy is, ezen a szinten már bárki bármi negatívat mond, csak szőrszálhasogatás lehet…

Radics Gigi negatív kritikát biztosan nem fog hallani. Főleg azért, mert Király Viktorral énekli következő duettjét, R. Kelly-től az I Believe I Can Fly-t. S hogy miért? A válasz egyértelmű: Gigi olyan női előadóként, mint Viktor férfiban, csak Gigi jobban énekel! De viccet félretéve, mindketten az R&B és a soul szerelmesei, és az angol nyelv, valamint a az igazi „fekete” énekstílus mindkettejüktől ösztönös, egy pillanatig sem megjátszott vagy begyakorolt.

Mester Tamás szerint a duó meggyőzőbb volt, mint az eredeti dal, de azt is megjegyezte, hogy Király Viktor kissé háttérbe szorította Gigit. A többi vélemény már inkább csak egymás froclizásáról szólt, ahogy megjósoltam, természetesen semmi negatív nem hangzott el. Miért is kellett volna?

Mester Tamás azonban felhívta a figyelmet, hogy bár a fantomképek alapján körülbelül 35 százalék különbség van a két énekes között a szavazatok alapján, egyáltalán nem biztos, hogy Gigi javára. Arra kérte ezért a lány rajongóit, szavazzanak! Ezen felbuzdulva én Szakos Andrea rajongóinak üzenem ugyanezt, így fair azt gondolom…

Amíg a két énekesnő pihen, addig a Megasztár eddigi legjobbjai és természetesen győztesei, mint a Mega Család egy közös produkcióval szórakoztatják a közönséget a helyszínen és a televíziók képernyői előtt. Bár a család egy része a verseny óta befutott énekes(nő) lett, sokakra már nem is emlékezünk. Fontos tehát, hogy aki egyszer átlépte a Megasztár kapuját és abban a szerencsében volt része, hogy a legjobb 12 közé került, éljen a lehetőséggel! Mert aki mindent belead, annak sikerülni fog függetlenül attól, hogy ő nyerte-e a tehetségkutatót, vagy sem.

Kivétel persze, ha olyan istenadta tehetséggel rendelkezik, mint a 2012-es Megasztár két finalistája, akik előtt már biztos az út az országos hírnévig, az önálló koncertekig. Rátermettségüket még egy körben bizonyíthatják: a párbajban ugyanazt a dalt adják majd elő mind a ketten!

Induljon a párbaj!

Ez a dal a Moulen Rouge betétdala, a Lady Marmalade, ami egyformán jól fekszik mind a két énekesnőnek. Kellően ki tudnak benne bontakozni mind a ketten, kellően dögös, pont olyan, mint Szakos Andrea és Radics Gigi!

Két fantasztikus énekes, két különböző egyéniség, és mindketten ugyanazért küzdenek: az Év Hangja megtisztelő cím elnyeréséért!

A zsűri a következőképp értékelte a versenyt:

Bereczki Zoltán szerint itt nincs vesztes, mindkettejük előtt ott a pálya. Hosszú évek munkája van mindkét lányban, mindketten megérdemlik a győzelmet. Mester Tamás megpróbál különbséget tenni az énekesek között, bár nehéz. Szerinte Andi fejlődött a legtöbbet a verseny során, de mint mondta: Gigi zseni. Falusi Mariann nem tudott különbséget tenni a két lány hangja között a párbajdalban, Bochkor Gábor pedig azt mondta: boldog, mert jól döntöttek a verseny során. Azt tanácsolta a lányoknak, ha kikerülnek a versenyből, döntsenek ők is nagyon jól, jól válasszák meg a menedzserüket, dalszerzőjüket és alaposan fontolják meg, milyen szerződéseket írnak alá. Azt hiszem, a mai magyar zenei életben ez lehet az egyik leghasznosabb tanács, amit ha megfogadnak a lányok, nagy baj nem érheti őket.

És a szavazás még mindig tart!

De már csak pár percig. És nem lehet tudni, a fantomképek alatt melyik énekes portréja látható. Valamelyikük a kezdetek óta vezet, másikuk alig több mint 30 százalékot kapott a verseny során. Kérdés, hogy szakos Andié-e a közel 70 százalékos fantomkép, vagy Radics Gigié, akiért Mester Tamás folyamatosan kampányolt. Hogy ez mennyire fair, nem tudom, az biztos, hogy ebben a pillanatban a szavazásnak vége. A győztes neve már a képzeletbeli borítékban, csak még mi nem ismerjük.

De a bizonytalanságnak – és az időhúzásnak – vége. Aki egész este magabiztosan vezetett, és ezzel megnyerte a 2012-es Megasztárt, győztese a tehetségkutató hatodik szériájának, az Év Előadója, az Év Hangja:

Radics Gigi!

15 éves és máris egy ekkora verseny győztese! Megérdemelten azt hiszem.

Mégis azt kell, hogy mondjam, ma este két győztes született. Bár a nézői voksok alapján Gigi lett 2012-ben a Megasztár, Szakos Andrea legalább olyan kiegyensúlyozott és fantasztikus volt, mint ellenfele. S míg Gigi az iskolapadot koptatja majd, Andi folyamatosan énekelhet, pénzt kereshet, segítheti, támogathatja édesanyját, és végre összeházasodhat szerelmével! Hiszen ezzel a versennyel csak nyerni lehet!

De nem is szaporítom a szót, mert ez az este mégiscsak a Gigié, aki a korábbi mega-győztesekkel egy színpadon állva énekelheti most el Whitney Houston legendás dalát, a One Moment in Time-ot.

Nincs is mit hozzáfűzni ezen túl: Radics Gigi! Gratulálunk! 

Görgess le és nézd vissza a produkciókat.

-kiko

[2012.05.25.]

Megosztom:

<strong>Megasztár 6:</strong> Szakos Andrea - Can't Help Fallin' In Love
Megasztár 6: Szakos Andrea - Can't Help Fallin' In Love

Szakos Andrea mindent megtett, hogy eljusson a...

<strong>Megasztár 6:</strong> Radics Gigi - My heart will go on (Celine Dion)
Megasztár 6: Radics Gigi - My heart will go on (Celine Dion)

Radics Gigi bár többször szerencsét...

A Megasztár döntősökkel énekelt a világsztár
A Megasztár döntősökkel énekelt a világsztár

A Megasztár idei döntősei a hazai tehetségkutatók...

<strong>Megasztár 6</strong>: Szakos Andrea - Tolvai Renáta: Ain’t No Other Man
Megasztár 6: Szakos Andrea - Tolvai Renáta: Ain’t No Other Man

Szakos Andrea nagy kedvencével a...

<strong>Megasztár 6</strong>: Radics Gigi és Tóth Vera - New York, New York (Frank Sinatra / Beyoncé)
Megasztár 6: Radics Gigi és Tóth Vera - New York, New York (Frank Sinatra / Beyoncé)

Radics Gigi és Tóth...

<strong>Megasztár 6:</strong> Szakos Andrea és Caramel - What a wonderful world
Megasztár 6: Szakos Andrea és Caramel - What a wonderful world

Szakos Andreának minden vágya volt, hogy...

Megasztár 6: Radics Gigi és Király Viktor - I Believe I Can Fly
Megasztár 6: Radics Gigi és Király Viktor - I Believe I Can Fly

I Believe I Can Fly - énekli Radics Gigi...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még