2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ma este Eurovíziós Dalfesztivál - kedves üzenet a Compact Disco-tól
Eurovíziós Dalfesztivál - Bemutatkozott a zsűrik előtt a Compact Disco
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2012 (Eurovision Song Contest)
Compact Disco

Magyar meglepetés az Eurovízió 2012-n: Lángcsóvák közt fog zenélni a Compact Disco

Az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő dalt, a Sound of Our Hearts-ot előadó zenekar optimistán várja a keddi első elődöntőt. 

"A hétfői próba után kicsit csalódottak voltunk, mert katasztrofális volt az európai kontinens kontúrjaira épülő vizuális háttérvetítés, nem úgy csinálták, ahogy mi kértük. Szerencsére ma már minden rendben ment, a helyi illetékesek megértették, mit szeretnénk, például térben is lesznek ledfalak. És a végére egy meglepetés: a menedzsmenttel és a Magyar Televízióval konzultálva úgy döntöttünk, a dalban kétszer pirotechnika is lesz, a színpadon körben lángcsóvák között fogunk zenélni" - mesélte Lotfi Begi, a Compact Discóban a groove-okért, extra zenei sávokért és effektekért felelős zenész pénteken Bakuból telefonon az MTI-nek.

Csatlakozz, ha érdekel a dalverseny


Mint elmondta, a hangzással nagyon elégedettek voltak a mostani próbán, szépen keverték Walkó Csaba énekes hangját. Pénteken kipróbálták a fekete fellépőruhákat, kabátokat is, és Begi szerint kényelmes volt ezekben mozogni a színpadon.

"A pénteki próbát követő sajtótájékoztatón megtelt a terem, az újságírók nagyon sokat kérdeztek rólunk, a zenekar történetéről, az előadásról. A média megértette, hogy nem egy összerakott produkcióról van szó, hanem egy létező csapatról. Az Eurovíziós Dalfesztiválon amúgy is kevés zenekar van az indulók között, és egyértelműen úgy látjuk, van esélyünk labdába rúgni, ezt nagyon sokan megerősítették" - fogalmazott Lotfi Begi.

Hangsúlyozta, hogy nem az ellenfelekkel foglalkoznak, hanem saját magukkal. A vetélytársak közül egyedül az orosz produkciót, a Buranovszkije Babuski (Buranovói nagyik) számát, a Party for Everybodyt ismerik jól, mivel éppen előttük lépnek színpadra az első elődöntőben.

Ismert meg a CD ellenfeleinek dalait.

Lotfi Begi beszámolt arról, hogy csütörtökön este sikeres koncertet adtak egy helyi klubban, amelyen kint dolgozó magyarok mellett jelen volt például az azeri parlament alelnöke is.

Idén 42 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Bakuban, mert tavaly Düsseldorfban egy azeri duó, Ell és Niki nyert Running Scared című dalával. A Magyar Televízió élőben közvetíti a helyszínről a elődöntőket és a május 26-iki döntőt. 

[2012.05.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még