2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 6: Radics Gigi, Szakos Andrea és Talán Attila dobogós, Farkas-Jenser Balázs kiesett
Kiderült! Ezért jutott tovább Talán Attila a Megasztárban 
Érdekes dolog derült ki Radics Gigiről
Megasztár 6: Talán Attila: U + Ur Hand (Pink)
Megasztár 6: Szakos Andi: Cryin' (Aerosmith)
Király Viktor a Megasztár döntősökkel énekelte a Csilagdalt
Megasztár 6: Radics Gigi: Forget you (Cee Lo Green) 
Megasztár 6 - Szakos Andrea: Good feeling / Something's got a hold on me (Flo Rida / Christina Aguilera)
Radics Gigit nagyon meglepték
Megasztár 6: Radics Gigi - Oh happy day (Edwin Hawkins) 
Megasztár 6 extra: Havasi Balázs Kiss Endivel varázsolt
Könnyek a Megasztárban: Talán Attila sírva búcsúzott
Kapcsolatok
Megasztár 6
Király Viktor
Szakos Andrea
Talán Attila
Radics Gigi

Megasztár 6: Radics Gigi és Szakos Andi finalista, Talán Attila befejezte

Hónapokig tartó válogatási folyamat eredményeképp jutottak a legjobb tizenkettőbe. Ma már csak hárman vannak. Három énekes, akik a zsűri és a közönség értékelése szerint is a legjobban megérdemlik, hogy a fináléba kerülésért küzdjenek. Szakos Andrea, Radics Gigi és Talán Attila hamarosan színpadra áll.

A show, melyben megannyi produkcióban kell bizonyítaniuk, mert a versenynek még nincs vége. Még mindig hibázhatnak. Hiába rajong értük egy ország, elég egy rossz dalválasztás, egy félrecsúszott hang, és a néző máris másnak adja voksát. Ez pedig a Megasztár végét jelentheti egy énekesnek. Egyben a fináléba kerülést a másik két versenyzőnek. 

Talán Attila már nyert. Egyetlen férfi továbbjutóként övé lett az Év Hangja kitüntető cím, ami azért kicsit meglepő, miután múlt héten Farkas-Jenser Balázs kezét engedte el a zsűri vele szemben. Nem mintha nem érdemelné meg a srác, de egy hangszeres tudásáért és hangi adottságaiért is folyamatosan dicsért énekest kiejteni azért, mert kevésbé „sztáralkat”, mint ellenfele, enyhén szólva is érthetetlen.

Ez azonban már a múlt, a hangsúly ma este a három döntősön van, akik közül kerül majd ki 2012 Megasztárja!

És a show máris megkezdődött, igazi meglepetéssel, hiszen az idei Csillagdalt magyar és angol nyelven adta elő a még versenyben lévő három énekes. A produkcióhoz segítséget is kaptak: Király Viktor vezette fel az angol nyelvű szakaszt!

Az énekesek egyébként ma este két szóló előadással lépnek színpadra, az elsőben a lányok férfi előadók, Talán Attila pedig női előadó slágerét adják majd elő.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.

Első fellépőként a múlt hét legnagyobb nyertese, Talán Attila énekelt. Az a fiú, akinek másfél éve nem látott bátyja azt ígérte, ha bejut a legjobb három közé, hazajön Amerikából és megnézi az élő showt. A nagytestvér betartotta ígéretét, ezzel Attilának olyan energiát adott, amit a ma esti adásban biztosan kamatoztatni tud. Pink dalával biztosan, hiszen a valójában női sláger Attila előadásában is remek volt. Bár a zenéhez képest a srác hangja eleinte kissé erőtlennek tűnt, a refrén közben a vokállal már nem volt annyira vészes.

Mester Tamás ugyan egy kissé dühösebben nyomta volna a dalt, de azt elismerte, hogy Attila jó úton van. Bochkor Gábor szerint ebben a dalban minden a refrénben dől el, de a versék is nagyon fontosak. Ő is több energiát várt volna, és felhívta a figyelmet, hogy ebben a pozícióban már nem megengedhető, hogy a refrénben keresgélje a szavakat. Bereczki Zoltán azt tanácsolta az énekesnek, hogy ne csak a hangjával nyomja a rockot, hanem a testével is idomuljon hozzá.

Szakos Andrea hosszú idő óta először tölthetett el egy teljes, közös estét szerelmével. A fiú hófehér paripa helyett hófehér luxusautóval ment kedveséért, akit vörös rózsákkal a kezében várt, majd városnézésre vitt. A városból persze nem sokat láttak, de talán ez így természetes. A kocsikázás után finomakat ettek és masszázzsal kényeztették magukat, majd végre az éjszakát is együtt tölthették. Andreának nyilvánvalóan ez volt az a program, ami a leginkább feltöltötte az egyik legfontosabb megmérettetés előtt. A lány ezen az estén az Aerosmith klasszikusát, a Cryin’t énekelte, bár a sikítás kissé nehézkesen ment neki. Mintha megfázott volna. Talán kitakarták az éjszaka…?

Mester Tamás pont ezért volt most büszke Andira, mert a biztonsági éneklés helyett vállalta, hogy énekel teli torokból akkor is, ha káosz lesz belőle. Bereczki Zoltán viszont épp ezért haragszik a lányra, azt kérte tőle, vigyázzon a hangjára, mert ma is lesz még dal, holnap is lesz fellépés, nem szabad tönkretenni azt. Falusi Mariann a mesterrel értett egyet, Bochkor Gábort pedig ez a része nem érdekelte. Ő azt várta volna Anditól, hogy miként Steven Tyler, ő is ezer fokon égjen az első perctől kezdve az utolsóig. Ezt az energiát ő a dal végén kapta csak meg.

A folytatásban Salgótarján büszkesége, a 15 éves Radics Gigi következett, akinek köztudottan Beyoncé a kedvenc énekesnője. Gigit a héten olyan szerencse, pontosabban megtiszteltetés ért, hogy megkapta ajándéka Beyoncé táskáját, amit 2009-es koncertjén dobott a közönségnek oda. Mint kiderült, a női kelléket épp Mester Tamás egyik ismerőse kapta el, aki saját bevallása szerint mikor meghallotta Gigit énekelni már tudta: a táska nem az övé. Talán erre mondják, hogy véletlenek márpedig nincsenek. A szerepcserés „feladatban” Gigi Cee Lo Green slágerét, a Forget You-t adta elő, és azt hiszem kijelenthetjük: Radics Ginek nem kell, nem szabad elfelejteni a finálét!

Bereczki Zoltán csak annyit mondott: egyszer egy 15 éves kislány odáig lesz és vissza, ha Gigi bedobja majd valamijét a közönségbe. Falusi Mariann arra hívta fel a figyelmet, hogy engedjen több játékosságot a fejhangoknál, amit egyébként Bereczki tökéletesnek talált. Bochkor Gábor egyszerűen csak élvezte a produkciót, és az tetszik neki a legjobban, ahogy a lány játszik az arcával előadás közben. Mester Tamás ismételten hódolatát fejezte ki azzal, hogy azt mondta: ő a zsűritagságán kívül is nagyon szívesen hallgatná Gigi éneklését.

Az első körnek most vége, jelenleg a szavazás állása szerint harmadik helyen Talán Attila áll. Vezet Szakos Andrea, ez azonban még semmit nem jelent. A voksolás végéig még több mint egy óra van hátra, bármi megtörténhet tehát. 

Feldolgozások a második körben

Ismert dalok feldolgozásaival folytatódik a verseny, elsőként Szakos Andrea mutathatja meg, milyen a Flo Rida által is feldolgozott Good Feeling amolyan Szakos Andreásan. Nos, mindenképpen laza, játékos, szexi, jazzy. Mint Andrea maga.

Bereczki Zoltán szerint most igazolta Andi őt, hogy nem kell leénekelni a csillagot az égről hogy egy szám jó legyen. Falusi Mariann viszont azt mondta: ez nem biztonsági játék volt, a rekedtség pont jó volt bele. Mester Tamás ugyan hiányolt valami pluszt a produkcióból, amit nem is igazán tudott megmagyarázni. De a lényege az volt, hogy nem bánta volna, ha van ami eltereli a figyelmét az alulöltözött táncoslányokról.

A lányok nagy kedvence, a Megasztár 6 rockerarca második produkciójaként lányzenekarral és egy érzelmes balladával készült: a Bon Jovitól dolgozta fel némileg lágyabban a Livin on a Prayert. A produkció közben még Mestert és Bereczkit is megénekltette. El is fért neki a támogatás, hiszen a dal magában is elég altató tempójú volt, de Attila előadásában még élvezhetetlen is. Ehhez a dalhoz azt hiszem nem kellett volna hozzányúlni.

Mester Tamás szerint ismét a dekoncentráltság rontotta el a produkciót, Bereczki pedig a „szerencsétlen feldolgozást” hibáztatta. Bochkor Gábor ebben a dalban vélte felfedezni az igazi Talán Attilát, Falusi Mariann pedig csak a hamis hangokkal tudott foglalkozni. No igen, amikor az Év Hangja végig hamisan énekel, az kérdéseket vet fel. 

Jön a VIVA Comet - nyerj páros belépőt 

Szólóban utoljára az a lány bizonyíthatott, akinek élete talán legizgalmasabb szakasza zajlik most. Radics Gigi második produkciójának a Happy Day című klasszikus gospel dalt választotta, és előadásához hatalmas, 60 tagot számláló kórust is kapott támogatásként. Nem mintha szüksége lett volna rá, de a gospel mégiscsak egy kórusműfaj. Így volt ez jó.

Bochkor Gábor gyakorlatilag már csak szórakozni jár a Megasztárba, főleg akkor jegyzi ezt meg amikor Gigi énekel. Falusi Mariann most látta először felnőttnek Gigit, Mester Tamás pedig azt élvezte leginkább, ahogy a lány az óriási kórust vezényelte. Bereczki Zoltán pedig megtért. Hogy ez volt-e a dalválasztás célja nem tudni, de az biztos, hogy hatásos produkció volt.

A második kör lezártával ismét láthatóvá vált a szavazatok állása, miszerint a 15 éves salgótarjáni lány vezet, harmadik helyen jelen pillanatban Talán Attila áll. Szavazni azonban továbbra is lehet, hiszen van még hátra produkció. Ami viszont újdonság, hogy ma már csak egy körben voksolhatnak a nézők. Aki a legtöbb szavazatot kapja, bent van a fináléban. Akik kevesebbet kapnak, már csak a zsúri jóindulatában bízhatnak. Ez azt jelenti, hogy kettejük közül a zsűri tagjai döntik el, kit juttatnak a fináléba, és ki az, akinek el kell hagynia a Megasztár csapatát.

A csapatot, ami most még három főt számlál, már ha csak a versenyben lévő énekeseket számítjuk. Akik most egy közös egyveleggel álltak a színpadra, hogy a maguk nyelvén mondják el, mit jelent számukra a zene. Ehhez a zenetörténelem legjobbjainak slágereit hívták segítségül, mint például a Steppenwolf klasszikus Born to be Wild, amiben végre Talán Attila is bizonyíthatott.

Hamarosan extra produkció következik: Havasi Balázs zongoravirtuóz és Kiss Endi, a Hooligans fenegyereke közösen lépnek fel. Két nagyon különböző stílus, két eltérő hangszer. A világ leggyorsabb kezű zongoristája és a rockzenész dobos együtt, egy instrumentális hangulatorgiában, ez a Drum & Piano Projekt.

A zene fantasztikus volt, de a vége egyben a szavazás végét is jelzi. Bár egy pár percig még voksolhatnak a nézők, a 10. élő adás hamarosan véget, ezért a szavazás is lezárul, méghozzá ebben a pillanatban. Ez azt jelenti, hogy ma este egyetlen énekes fináléba jutása a biztos. Akinek a neve hamarosan elhangzik. A másik két énekes továbbjutási esélye 50-50 százalék. Semmi sem biztos tehát.

Kivéve, hogy Radics Gigi bent van a fináléban!

Görgess le és nézd vissza a produkciókat.

A kérdés most az, hogy Szakos Andrea vagy Talán Attila? Talán Attila vagy Szakos Andrea? A válasz megadására egy perce van a zsűri tagjainak. Egy perc és eldől, kivel küzd meg a fináléban a 15 éves salgótarjáni lány. A döntés Bereczki Zoltán ismerteti. Mint mondja, kivételesen egységes volt a döntés. És minden nagy döntés fejben dől el. Itt nem mindig látható egyértelműen, ki érdemli meg jobban a továbbjutást. És most Andi és Attila is alulteljesített szerinte. Egyikük sem volt a csúcson, de valaki mégis tovább versenyezhet. Ez a valaki Szakos Andrea!

Jövő héten tehát női finálét láthatunk, a Megasztár 6 két legjobb női hangja csap majd össze az Év Hangja címért. Az év legjobb férfihangja Talán Attiláé, ez sem kevés, gratulálunk! Neki szól a Búcsúdal Caramel támogatásával.

Egy hét múlva finálé Szakos Andreával és Radics Gigivel, természetesen mi is itt leszünk folyamatosan frissülő, élő beszámolónkkal. Ne hagyjátok ki!

Caramel a Megasztár döntősökkel turnézik - Nyíregyházán és Debrecenben kezdenek, jegyek itt

-kiko

[2012.05.18.]

Megosztom:

<strong>Megasztár 6</strong>: Talán Attila: U + Ur Hand (Pink)
Megasztár 6: Talán Attila: U + Ur Hand (Pink)

Talán Attilát - édesanyja után - most egy újabb rokona...

<strong>Megasztár 6:</strong> Szakos Andi: Cryin' (Aerosmith)
Megasztár 6: Szakos Andi: Cryin' (Aerosmith)

Szakos Andrea a héten egy romantikus napot tölthetett el...

<strong>Király Viktor </strong>a Megasztár döntősökkel énekelte a Csilagdalt
Király Viktor a Megasztár döntősökkel énekelte a Csilagdalt

A Király Viktor által írt 2012-es...

<strong>Megasztár 6:</strong> Radics Gigi: Forget you (Cee Lo Green) 
Megasztár 6: Radics Gigi: Forget you (Cee Lo Green) 

Radics Gigit nagy meglepetés érte, hiszen egyik...

Megasztár 6 - Szakos Andrea: Good feeling / Something's got a hold on me (Flo Rida / Christina Aguilera)
Megasztár 6 - Szakos Andrea: Good feeling / Something's got a hold on me (Flo Rida / Christina Aguilera)

A...

Megasztár 6: Radics Gigi - Oh happy day (Edwin Hawkins) 
Megasztár 6: Radics Gigi - Oh happy day (Edwin Hawkins) 

Oh Happy day - énekelte Radics Gigi.

<strong>Radics Gigit</strong> nagyon meglepték
Radics Gigit nagyon meglepték

Egy rajongójának köszönhetően csodás ajándékot kapott Radics Gigi.

Megasztár 6 extra: Havasi Balázs Kiss Endivel varázsolt
Megasztár 6 extra: Havasi Balázs Kiss Endivel varázsolt

Kiss Endi a Hooligans együttes alapítója,...

Könnyek a Megasztárban: Talán Attila sírva búcsúzott
Könnyek a Megasztárban: Talán Attila sírva búcsúzott

A tizedik döntő végéig Radics Gigi kapta a...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még