2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gengszterportrék I. – Hujber Ferenc: „Szükségem van az újabb kihívásokra…”
Csak keresték és kutatták, végül századszor is megtalálták - képekben a jubileumi Spamalot előadás
Hujber Ferenc: "Szoros egyeztetést igényel a munkám..." - interjú az egyik gengszterrel
Gengszterek a Margitszigeten - képekben Vastag Csaba, MÁZS és Hujber Ferenc produkciója
MÁZS meglepte Hujber Ferit
Kapcsolatok
Hujber Ferenc
Mészáros Árpád Zsolt
Vastag Csaba
Vastag Tamás

Új talkshow indul Hujber Ferenccel -  jegyek itt

Hujber Ferenc egy különleges, zenés kávéházi talkshow sorozatra készül, amolyan „hujberferi módjára”. Az este különlegessége, hogy a művész olyan illusztris beszélgetőpartnereket hív meg maga mellé, akik a közérdeklődés középpontjában állnak…. És Hujber kérdez… Mindent, ami mindenkit érdekelne, de senki nem kérdezi meg…. Az izgalmas, eklektikus szerkezetű, szórakoztató, ám de meghitt előadás végére megismerhetjük a vendégművész mögött az Embert… és sok különleges meglepetés produkciót is láthatunk a műsorban… - áll a szórólapon.
   

Hujber Ferivel a cím- és vendégválasztásról valamint az előkészületekről beszélgettünk…

– Egyáltalán honnét a cím? Valljuk be őszintén, azért elég különös egy kávéházi talkshowhoz…
Igen, mindenképpen egy olyan címet és kreatívot szerettünk volna tervezni, amely kifejez egy nagyon-nagy kontrasztot. A kávéház fogalma mindenkinek a boldog békeidőket szimbolizálja ehhez képest a szórólapunk egy karcos, falfirkás extravagáns háttérre épül, amihez a cím: „Karcolat”. A Karcolat egyébként egy irodalmi műfaj, ami kifejezetten egy-egy epizódot ragad ki és azt elemzi irónikus, sajátos stílusban… A műfaj a 20. századi sajtó széleskörű elterjedésével nyert létjogosultságot, ebből adódik már a talkshow üzenet is… Ugyanis itt is valami hasonló fog történni. Nem titkoltan közérdeklődés középpontjában álló kollégákat kértünk fel, akikre mindenki nagyon kíváncsi, és akikből szeretnénk egy kicsit többet vagy mást megmutatni, mint amit eddig az újságokban, tévében hallhattunk róluk. Azt gondolom, hogy velem mint kollégájukkal, barátjukkal másként – talán őszintébben, és nyíltabban – fognak beszélgetni, mint ahogy az szokványos. Mindig is szerettem beszélgetni az emberekkel, engem nagyon lenyűgöz a világ sokszínűsége. Így most sem fogok mást csinálni, csak megkérdezem, ami érdekel. Szeretném megmutatni a művész mögött az Embert is… Fontos azt is elmondanom, hogy ez egy hosszabb rendezvénysorozat lesz, aminek az első négy műsorát hirdettük meg, tehát már a további műsorok előkészületei is folyamatban vannak, épp a vendégfellépőkkel egyeztetünk.

– Honnan jött az ötlet, hogy egyáltalán egy kávéházi talkshow-ba fogjál?
– Ez már egy régóta dédelgetett álmom volt. Szerettem volna már egy önálló, testhezálló produkcióval előrukkolni. Be kell, hogy valljam, miután egy ideje a zenés műfajhoz is húzok, így az elmúlt egy évben sokfelé felléptem az országban, - köszönhetően a Gengszterek éjszakája című produkciónak Mészáros Árpád Zsolttal és Vastag Csabával. Igazából nem nagyon láttam hasonló jellegű, zenés, beszélgetős műsort a kulturális műsorok színes palettáján. Így azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés lehet, és gyakorlatilag azokat a kollégáimat hívom meg, akikkel nagyon szívesen leülök egy kávé mellé a magánéletben is beszélgetni. A műsor alapkoncepcióját beleértve az image-ét is Csuport Verával együtt álmodtuk meg, aki az egész projektben a műsorok kidolgozásáért is felelős mellettem.
Nagyon-nagy szerencsénk volt, mert egy sikeres egymásra találásnak köszönhetően a Creol Bár tárt karokkal várta a produkciót Simigh Dóra közreműködésének köszönhetően, aki magára vállalta az egész koncertsorozat szervezési, jegyértékesítési részét. Tehát egy nagyon komoly apparátus dolgozik azon, hogy feledhetetlen estéket szerezzünk a nagyérdeműnek.

– A vendégeket miként válogattátok ki?
– Július 15-én az első műsorban Vastag Csabát és Tamást hívtam meg. Csabival a Gengszterek éjszakájában dolgoztunk életünkben először, és lenyűgözött a profizmusa és az alázata. Csabitól a koncertek alatt rengeteg segítséget kaptam. Tomi ilyen szempontból a vendégek között egy kakukktojásnak számít. Vele soha nem dolgoztam még együtt, de a Margitszigeti Gengszterek Éjszakája koncert után volt vele egy nagyon meghatározó beszélgetésünk, és elkezdett érdekelni, hogy mit is csinál tulajdonképpen. Amikor láttam nem sokkal később a bátyjával egy koncerten énekelni, azt gondoltam, hogy ténylegesen ők azok, akikről érdemes példát venni, mert hisznek abban, hogy a zenén keresztül adnak valamit az embereknek, és ez a szeretet átjön. Így amikor Csabi neve felmerült, valahogy természetesnek éreztem, hogy Tomit is meghívom. Augusztus 17-én Mészáros Árpi követi őket, akivel egy évtizedes barátság köt össze.

Novemberben Fenyő Iván lesz a vendég

"Neki nagyban köszönhetem az elmúlt egy év koncertjeit, hiszen ő hívott a Gengszterekbe, így azt gondolom, hogy teljesen természetes, hogy „visszahívom” őt a saját műsoromba. Nagyon boldog vagyok, hogy a közös munka még inkább összehozott vele és nagyon sokat tanultunk egymástól. Szeptember 21-én Árpa Attilát köszöntöm vendégemként, akivel legutóbb az SOS Love című  filmben dolgoztunk együtt. Lenyűgöz Atti mentalitása és széles térlátása valamint az a hihetetlen nyitottság, elszántság és maximális koncentráció, amivel az újabb feladatok felé fordul. Mindig meg tudja lepni a közönséget valamivel. Ennek köszönhetően most örömmel olvasom a Holtomiglan című könyvét. November 9-én pedig Fenyő Iván ül a vendégszékbe. Ivánnal mindig is éreztem valamifajta lelki rokonságot, talán azért is, mert mindketten a filmes világban otthonosan mozgunk. Minden filmjét láttam, és kifejezetten meglepett, hogy milyen jól énekelt pl. a Made in Hungáriában. Régebben nem gondoltam volna róla, de ez is egy közös vonásunk, hiszen rólam is nagyon sokan nem tudják, hogy szívesen dalra fakadok.

Jegyekért klikk a program nevére.

       Karcolat - vendég: Árpa Attila
  12.09.21. 20:30 (Pé)  
        Karcolat - vendég: Fenyő Iván
  12.11.09. 20:30 (Pé)  
        Karcolat - vendég: Mészáros Árpád Zsolt
  12.08.17. 20:30 (Pé)  
        Karcolat - vendég: Vastag Csaba és Vastag Tamás
  12.07.15. 20:30 (Va)

– Ahogy elnézem a névsort, nem tudom elképzelni, hogy milyen stílusra számítsak?
– Tulajdonképpen minden alkalomra a vendégekre szabottan találjuk ki a műsort, ezért is hívjuk eklektikus szerkezetűnek. Lesznek benne állandó elemek, de a műsorok egyébként felépítésük, stílusuk tekintetében is teljesen különbözőek lesznek. Én titkon abban bízom, hogy Csabi, Tomi és Árpi után majd Atti is Iván is dalra fakad… De ez legyen a műsorok titka.

Lájk, ha a kedvenced ott van a meghívottak között

- Karcolat Sajtó -

[2012.07.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még