2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fura produkció a Csillag Születikben: Plazma a Quantum XXL-lel lépett fel
Juhász Marci és a Prügyi Duó: Ne ébressz fel (Caramel)
Remek duett a Csillag Születikben: Mészáros János Elek és Szirota Jennifer: Time To Say Goodbye
Prügyi Duó: Isn't she lovely (Stevie Wonder)
Mészáros János Elek: Canto Della Terra (Andrea Bocelli)
Szirota Jennifer: Try (Janis Joplin)
Quantum XXL: Elvis
Plazma viszlátot intett dalával
Kapcsolatok
Szirota Dzsenifer (Jennifer)
Mészáros János Elek
Babos Richárd és Dósa Krisztián (Prügyi duó)
Juhász Marcell (Marci)
Quantum XXL
Németh Zoltán Plazma
Puzsér Róbert
Hajós András
Hernádi Judit

Csillag Születik: Szirota Jennifer és a Quantum XXL kiemelkedett, a Prügyi Duó búcsúzott

Már meg is kezdődött az RTL Klub tehetségkutatójának legújabb döntője, amikor a hat legjobb, még versenyben lévő előadó áll színpadra. Nagy a tét, mert a Szirota Jennifer, Juhász Marci, a Prügyi Duó, a Quantum XXL, Plazma és Mészáros János Elek alkotta csapatból ma este egy előadó búcsúzik. 

Igen, nem elírás, mostantól kezdve valóban egy előadó búcsúzik adásonként. A versenyzők azonban már két produkcióval állnak színpadra, a zsűri pontozótáblája azonban csak a második fellépés után lendül a magasba.

Mint ismert, egy hete két zenekar, a The Immigrants és az In Diretta esett ki sokak talán legnagyobb meglepetésére.

A legjobb négy közé jutás nem egyszerű, hiszen itt már csak a legjobbak, a legtehetségesebbek vannak jelen. A továbbjutásért ma egy páros és egy szóló produkcióval kell előállniuk a kiscsillagoknak, ahogy tette ezt a Quantum XXL Plazmával karöltve.

Minő meglepetés! Plazmát soha nem láttam ennyire elevennek, bár az SP-külső a Fluor Tomi stílussal kicsit szerepzavarosnak tűntette fel Plazmát. Pozitívum viszont, hogy a rapper beállt a Quantumos srácok közé táncolni, ahogy a táncos srácok is szövegeltek néhány sort a közös produkcióban.

Ez Hernádi Juditnak is nagyon tetszett, Puzsér Robi pedig rávilágított, hogy a szerepzavar nem szerepzavar, hanem paródia. Így már minden értek! Hajós András viszont felhívta a figyelmet, hogy az ekkora poénokhoz nagyobb arc kell, ami Plazmának van, és arra kérte, legközelebb hozza be azt is a színpadra.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Csillag Születiket.

Két különböző stílus, de mondhatni egy alom. A Prügyi duó és Juhász Marci is borsodi gyerekek, ráadásul igen jó barátságot ápolnak, mióta a Csillag Születikben versenyeznek. Az alkalmi trió ezúttal Caramel Ne Ébressz Fel című dalát választották, kissé jazzesítve azt.

Pokorni Lia érdekesnek találta, ahogy két különböző stílus találkozott, és kiemelte: Krisztián és Marci énekben ragyogóan egészítette ki egymást. A zenét viszont ő kevésnek találta az ének mellé. Hernádi Judit szerint a srácok sokat tanultak most egymástól, de a két hang játékossága még hiányzott neki. Puzsér felhívta a figyelmet, hogy az Ébressz Fel című dal eredetije az autonómiáról szól, és azt tanácsolta a srácoknak,a szöveget ragasszák ki a a szobájuk falára, és ez legyen az ő himnuszok.

Szirota Jennifer és Mészáros János Elek a Csillag Születik két dalospacsirtája. Stílusuk azonban teljesen különböző. Míg Jennifer inkább a popos-jazzes vonulatot kedveli, Mészáros János Elek jobban érzi magát az operák és operettek világában. A két énekes ennek ellenére megtalálta a közös hangot és azt a dalt, ami mindkettejük szívéhez közel áll. Ez volt a Time To Say Goodbye.

Puzsér Róbert egyszerűen csak gratulált ehhez az előadáshoz, Pokorni Lia pedig azt emelte ki, hogy mennyire figyelt egymásra a két előadó, és azt, ahogy János-Elek simult Jennifer megújult hanghasználatához. Hajós András a szépség és a szörnyeteghez hasonlította őket, kicsit megcifrázva azt. Mint mondta: Jennifer képviselte a „szörnyet”, a dögöt, és János-Elek volt a szépség ebben a duettben. 

Görgess le és nézd vissza a közös-produkciókat.

Szólóban is bizonyítaniuk kell

Elsőként a Prügyi duónak, akik a fellépést megelőzően különleges jóga órán vehettek részt, hogy kicsit elfeledjék a verseny okozta stresszt, és kieresszenek minden negatív gondolatot. Bár azt nem sikerült megtanulniuk, hogy az egyik általuk is gyakorolt póz a hős, vagy az ős testtartása, a produkciójukra azért jobban odafigyeltek. És egy kis csavart is vittek bele: ezúttal nem csak Ricsi, de Krisztián is zongorázott!

Hajós András örült neki, hogy ezúttal saját magukat is belevitték a számba, Hernádi Judit pedig azt mondta: meglepetés volt számára a produkció. Ő továbbra is szereti a duót, Puzsér Róbert szerint pedig – Geszti Péteresen – „prügyesek voltak” a srácok. Produkciójuk 28 pontot ért.

Mészáros János Elek előadását legutóbb az a kritika érte, hogy hamis volt. Most korrigálhatott volna, de dalának kezdete megint csak félrecsúszott kicsit.

Pokorni Lia azt nem értette, miért van az, hogy hallja az óriási hangokat, de nem érinti meg az előadás. Hajós András úgy látja, hogy János-Elek a magaslatokban érzi jól magát, és talán az volt a baj, hogy mást műfajt énekelt most, mint korábban. Az igazat Hernádi Judit mondta ki: technikailag van baj az énektudásban: a magas hangok tökéletesen mennek, de a mélyebb hangokat még tanulni kell. Puzsér Róbert szerin igényes, és szép előadás volt. 27 pontot kapott a Föld Dala.

A Quantum XXL a Csillag Születik kihívásaira rendszeres testmozgással készül, fontosnak tartják az egészséges életmód népszerűsítését is. Így például egyikük sem dohányzik, és tanítványaik előtt is példaképként próbálnak viselkedni. A precízen kidolgozott mozgásukról is híres srácok ezúttal egy Elvis koreográfiával készültek, ami jó választásnak bizonyult.

Puzsér Róbert óvatosságra intette a tánccsoport tagjait, Pokorni Lia pedig eleinte tartott egy picit attól, hogy az ötlet megint a munka rovására megy majd, de ezúttal nem így történt. Hajós Andrásnak szintén tetszett a produkció, ő kíváncsian várja, mivel lepik meg még a táncosok. Hernádi Judit még sosem látott egyszerre hét tökéletes hátsót, most az ő vágya is teljesült. 32 pontot ért a Quantum XXL Elvis-imitációja.

Szirota Jennifer legutóbb olyan arcát mutatta meg, amit eddig nem ismerhettünk: jazzt énekelt. Ezúttal egy legendás amerikai énekeső, Janis Joplin slágerét, a Try-t hozta el, a fellépésre bobozással készült! Igen, bobozással, mert énektanára azt kérte tőle: szabadítsa fel gátlásait, mert ehhez a számhoz lazának, felszabadultnak kell lennie. A bobozás jót tett Jennifernek, még a mikrofonállványt is felborította, annyira elengedte magát a színpadon!

Puzsér Róbert szerint a lány most keresi jól az útját, a korábbi Jennifer tóth Verához mérte magát, a mostani Janis Joplinhoz. És ez hatalmas előrelépésnek számít az ítész szerint. Hajóst azonban nem tudta ennyire elvarázsolni Jennifer előadása, nem érezte azt a durvaságot, amit bele kellett volna tenni ebbe a dalba. Hernádi Judit pedig egy egész estén át tudná hallgatni a lányt. 32 pontot ért Szirota Jennifer előadása.

Plazma komolyabbra vette

Plazma a válogató során azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy dalát gyakorlatilag végig kellett sípolni. Ez volt véleménye a lányokról. Lilu konfjából kiderült, a rapper ismét a lányokról fog szövegelni, de ezúttal komolyabb, és szalonképesebb formában. A srác közel 2 éve van együtt barátnőjével, de most az jelenti számára a legnagyobb kihívást, hogy a rajongó hölgyek táborát távol tartsa magától.

Ennek ellenére dala most egy szerelmi csalódásról szólt, egy lányról, aki elhagyta, és akit szeretne visszaszerezni. Hajós András kiemelte, hogy ugyanahhoz a kérdéskörhöz, mint az aelején, sokkal komolyabban állt hozzá. Hernádi Judit szerint öncenzúrát tartott a srác, mert nem mondta ki a szót: Szeretlek, ami a refrén végére passzolt volna. Puzsér Róbert pedig azt mondta: Plazma bebizonyította, hogy Kozsó nyomdokain is lehet valaki MC. Ezt annyira komolyan gondolta, hogy a többiekkel ellentétben Plazmának nem 6, hanem csak 4 pontot adott. Ezzel összesen 27 pontot gyűjtött a folyton változó rapper fiú.

Juhász Marci legutóbb bluest énekelt, Deák Bill Gyulától a Rossz Vért. Ez akkor annyira meghatotta a legendás énekest, hogy otthonába invitálta Marcit. Akit annyira megindított a találkozás, hogy szóhoz sem tudott jutni. Bill akkor azt tanácsolta a fiatal tehetségnek, senkire ne hallgasson, csináljon azt a színpadon, amihez kedve van, amiben jól érzi magát. Marci ezt annyira komolyan vette, hogy ezúttal nem népdalt, de még csak bluest sem hozott, készült helyette kőkemény rockkal, az István a király című rockopera betétdalát, a Szállj fel szabad madár címűt adta elő.

Hernádi Judit szerint Marci az egyik legfontosabb felfedezettje a Csillag Születiknek, de beleesett abba a hibába, mint Puzsér, aki felvett ma este egy jelmezt magára, és azt hiszi, hogy az. Puzsér Róbert arra kérte Marcit, ne csak a közönségnek tegye fel a kérdést, hogy „Rabok legyünk, vagy szabadok”, hanem önmagának is, például a dalválasztás terén. Pokorni Lia egyet értett Hernádi Judittal, mint mondta: jól áll neki a blues és a rock is, de fontos, hogy találja meg magát benne. A félresikerült produkció 28 pontot hozott juhész Marci konyhájára.

A zsűri által felállított végeredmény

  1. Szirota Jennifer  32 pont
  2. Quantum XXL 32 pont
  3. Babos Richárd és Dósa Krisztián 28 pont
  4. Juhász Marci  28 pont 
  5. Németh Zoltán Plazma   27 pont
  6. Mészáros János Elek  27 pont

Ezzel minden előadó mind a két produkciója színpadra állt, ami azt jelenti, most már csak a nézői szavazatok döntenek. A közönség voksai persze nem döntenek el mindent, hiszen a zsűri pontszámai és a voksok összeadódnak. Így alakul ki a végső sorrend. A sorrend, ami alapján az egyik versenyzőnek búcsúznia kell majd.

Talán ez okozza, hogy ma valahogy senkinek nem sikerült úgy a produkciója, ahogy szerette volna. Puzsér Róbert azonban ragyogóan alakította a szerepét a hófehér öltönyében, orcájára ragadt mosolyával, szinte Kozsós szeretethullámával, ami újra és újra elöntötte őt.

S mivel a mai este igazán különleges, a hat még versenyben lévő versenyző egy közös produkcióval is készült. Az X-Faktor korábbi döntősének, Wolf Katinak slágerét, a Vár a Holnapot adták elő.

És egy meglepetés fellépő is érkezett! Anggun egyenesen Franciaországból, aki azért érkezett hazánkba, hogy Varga Viktorral közös dalát adja elő itt, a Csillag Születik színpadán!

Időközben a zsűri pontjait is összesítették, és az általuk kialakított sorrendet is közzé tették, ami: Quantom XXl, Szirota Jennifer – holtversenyben, őket követi a Prügyi duó és Juhász Marci, majd utolsó helyeken áll szintén holtversenyben Plazma és Mészáros János Elek.

És már csak egyetlen perc van hátra a szavazásból. Hamarosan kiderül, kik azok, aki tovább jutnak a Csillag Születik következő élő showjába, és melyik az a versenyző, akinek végleg búcsút kell vennie a tehetségkutatótól.

A szavazás ebben a pillanatban lezárult. A továbbjutók névsora végleges.

A zsűri és a nézők döntöttek, akik tovább versenyezhetnek, a következők: Juhász Marci, Mészáros János Elek, Szirota Jennifer, Plazma és a Quantum XXL!

Búcsúzik tehát a Prügyi duó, akiknek eddig tartott a tündérmese. Egy álom, ami happy enddel kecsegtetett, de csak egy szép tapasztalat lett belőle.

A többieknek azonban tovább folytatódik a verseny, jövő héten újra meg kell küzdeniük mind a zsűri, mind a nézők kegyeiért. Ne feledjétek, mi akkor is folyamatosan frissülő beszámolóval jelentkezünk, tartsatok velünk akkor is!

Görgess le és nézd vissza a szóló előadásokat.

-kiko- 

[2012.05.12.]

Megosztom:

Remek duett a Csillag Születikben: Mészáros János Elek és Szirota Jennifer: Time To Say Goodbye
Remek duett a Csillag Születikben: Mészáros János Elek és Szirota Jennifer: Time To Say Goodbye

A Csillag...

Fura produkció a Csillag Születikben: Plazma a Quantum XXL-lel lépett fel
Fura produkció a Csillag Születikben: Plazma a Quantum XXL-lel lépett fel

Az első páros Plazma és a...

Juhász Marci és a Prügyi Duó: Ne ébressz fel (Caramel)
Juhász Marci és a Prügyi Duó: Ne ébressz fel (Caramel)

Borsod büszkeségei, Juhász Marci és a Prügyi...

Prügyi Duó: Isn't she lovely (Stevie Wonder)
Prügyi Duó: Isn't she lovely (Stevie Wonder)

Az egyéni produkciók sorát a Prügyi Duó kezdte Stevie...

Mészáros János Elek: Canto Della Terra (Andrea Bocelli)
Mészáros János Elek: Canto Della Terra (Andrea Bocelli)

Mészáros János Elek Andrea Bocelli gyönyörű...

Szirota Jennifer: Try (Janis Joplin)
Szirota Jennifer: Try (Janis Joplin)

Szirota Jennifertől Janis Joplin slágerét, a Try-t hallhattuk.

Quantum XXL: Elvis
Quantum XXL: Elvis

A Quantum XXL tagjai Elvis ruhában, Elvis dalokra rázták rongylábukat, majd a...

Plazma viszlátot intett dalával
Plazma viszlátot intett dalával

Plazma Viszlátot intett, na de nem a Csillag Születiknek, csupán dalában...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még