2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A nap videója: Te látsz határokat?
Káromkodás a Csillag Születikben: Plazmát ismét ki kellett sípolni 
Szirota Jennifer: New York State of Mind (Barbra Streisand)
Csillag Születik: Az In Diretta rockosabbra kapcsolt
A Quantum XXL szokatlan produkcióval érkezett
Mészáros János Elek Háry János Toborzója élmény volt, Hajós szerint
Szomorú pillanatok a Csillag Születikben: kiesett az Immigrants - így nyilatkoztak a búcsút követően 
Búcsúzott az In Diretta a Csillag Születikből: így nyilatkoztak a távozást követően
Kapcsolatok
Németh Zoltán Plazma
Szirota Dzsenifer (Jennifer)
In Diretta
Quantum XXL
The Immigrants
Puzsér Róbert
Hajós András
Hernádi Judit
Csillag születik
Mészáros János Elek
Babos Richárd és Dósa Krisztián (Prügyi duó)

Csillag Születik 3. élő adás: a The Immigrants és az In Diretta befejezte

A harmadik élő show, ahol már csak nyolc produkció mutathatja meg, mit tud. Hiszen a versenyszabályok értelmében adásonként két előadónak búcsúznia kell a Csillag születik csapatától. Legutóbb a fiatal és tehetséges énekeslány Negyela Bernadett, és a duóban próbálkozó kiscsillagok, a Vízi-Molnár duó estek ki.  

De ha a kiscsillagok produkciója nem lenne elég, két extra produkcióval is készültek a műsor szerkesztői. 

A zsűri tagjaitól – Pokorni Liától, Hernádi Judittól, Hajós Andrástól és Puzsér Róberttől – ezúttal is őszinteségre, ezáltal kemény szavakra is számíthatunk.

Plazma legutóbb azt adta a zsűrinek, amit korábban kértek tőle: őszinteséget, és fájdalmat. Akkor dalában apját szidta, aki szerinte tönkretette életét, minden fájdalmát apja „szemébe” kiabálta. Most végre találkozott vele, beszéltek egymással, és ami nagyon fontos: Plazma megtudta, hogy édesapja is büszke rá. Talán ennek a következménye, hogy ma este már nem a fájdalmáról szövegelt, inkább egyfajta gettó rapet nyomott. Ismét káromkodott, de ebben a műfajban talán ez megengedett. És Plazma ezúttal nem esett túlzásokba: akkor és ott beszélt „csúnyán”, ahol annak helye volt, ahol elfért. Amolyan „Ganxtazoleesan”.

Hajós András szerint is „helyén voltak a szavak”, amelyeket most hangulatfestésnek használt. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy ő egy kicsivel több keménységet is el tudna viselni. Hernádi Judit kiemelte, hogy nagyon jól lehetett érteni a szöveget, Puzsér Róbert viszont azt mondta: „vannak gondok”. Ő eddig kétféle Plazmát vélt felfedezni, ami szerinte megfelelési kényszerből fakad. Ő a harmadik Plazmát szeretné látni, aki személyesebb és valóságosabb, és nem közhelyeket puffogtat. Pokorni Lia szerint legutóbb Plazma magasra tette a lécet, és ezt várta volna most is. Ő a szöveg mögötti tartalmat hiányolta leginkább. A zsűri által adott összpontszám: 26 pont.

Jazzt hozott Jennifer

Szirota Jennifer ma már az egyetlen női énekes a Csillag Születik negyedik szériájában, hiszen múlt héten Negyela Bernadett kiesett. Ez akkor össze is törte kissé a kitűnő hangú énekesnőt, mert a válogató óta nagyon összebarátkoztak, nem ellenfélként tekintettek már egymásra. A hirtelen jött „veszteséget” azóta kiheverte a lány, és tökéletesen felkészült ma esti produkciójára, ami egy gyönyörű jazz dal volt. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a jazz igazán jól áll a nyírmadai énekesnőnek.

Hernádi Judit értékelésében elmondta: joggal és jól adja elő Jennifer nagy előadók nagy dalait úgy, hogy közben az egyénisége is átjön. Puzsér Róbert szerint az, hogy a lány jazzt választott popdalok helyett, színvonalas váltás volt. Arra kérte Jennit, ennél soha ne adja alább. Pokorni Lia könnyednek és elegánsnak titulálta a lányt, aki emellett hangjával hegyeket mozgat meg. Hajós András szerint nagyon szépen dolgozott Jennifer, azt mondta: nagyon emberi volt az előadás. Ami ezúttal 32 pontot ért.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Csillag Születiket. 

Az In Diretta jamaikai számával legutóbb vegyes érzelmeket és véleményeket váltott ki az emberekből. Leginkább a zsűri tagjaiból. Az internetes fórumokon viszont annyi szépet és jót olvastak magukkal és dalukkal kapcsolatban, hogy önbizalmuk azonnal helyreállt. Az In Diretta zenekar álma, hogy maradandót alkossanak, olyat tegyenek le az asztalra, amiről mindenki tudja, hogy ez az In Diretta műve volt. A Puzsér Róbert által legutóbb stramlinak titulált szám után a csapat ezúttal rock’n’rollal készült – amolyan magyar módra. Mintha a Hungáriát keverték volna egy kis rockabillyvel és Roy&Ádámmal.

Ezzel Pokorni Liát lenyűgözték, aki egyébként pont erre várt. Hajós András még jobban örült neki, csípte az „agrárrockot” is, de a „zúzdapörkölt” is bejött neki. Hernádi Judit a rock mögött is felfedezte az Il Direttára olya jellemző humort, slágergyanúsnak nevezte a szerzeményt. Puzsér Róbert szerint bármilyen stílusban tudnak semmitmondót alkotni a srácok, olyanok, mint egy politikai párt… Akárhogy is van, az In Direttát 26 ponrta értékelték a zsűri tagjai.

Hernádi látta a gondlatot a Quantum XXL produkciójában

A Quantum XXL legutóbb maradandót alkotott. Ez lehet jó is, de járhatnak úgy is, mint Plazma, hogy magasra rakták saját maguknak a lécet, amit most már nem tudnak átugrani… A Quantumos srácoknak, a „hétfejű sárkánynak” egyébként saját tánciskolája is van, mint mondták, nagyon sok energiát nyernek a tanításból. A csapat tagjai ma esti produkciójukban egy kissé skizofrén, identitását vesztett vagy kereső emberkék bőrébe bújtak, és a másodpercről másodpercre pontosan kiszámított koreográfia helyett a humorra helyezték a hangsúlyt.

Ilyennek képzelem el a jövő összművészetét – értékelte a látottakat Puzsér Róbert, aki szerint időutazást mutatnak be hétről hétre a srácok. Pokorni Liának volt egy kis hiányérzete ma este, Hajós Andrásnak pedig az jutott eszébe, hogy a srácok „hülyék”, dili, őrület, amit csinálnak, neki összességében nagyon tetszett a produkció. Hernádi Judit látta benne a gondolatot, a filozófiát, és ő úgy véli, kellenek a mélypontok is, hogy aztán jobban tudjanak örülni a szárnyalásnak. És persze ha ilyen magasan van a mélypont, akkor nem is nagyon van miről beszélni. 33 pontot ért a Quantum XXL produkciója.

Juhász Marcit Hernádi Judit által legutóbb az a kritika érte, hogy boldog. Boldogan énekel bánatos népdalokat. Puzsér Róbert pedig azt találta mondani, hogy népdalokkal nem fogja tudni megszólítani a ma emberét. Ezzel mintha arra utalt volna, hogy más stílusban mutassa meg magát. Marci hallgatott rá, bár egyéni stílusánál maradva. Most nem volt boldog. Most egy apáról énekelt, aki „elhagyta a családot”. Deák Bill Gyula klasszikusában Marci dühös volt, fájt neki, harmonikája sírt, szinte zokogott… A Rossz Vér jó választásnak bizonyult.

Hajós András eleinte nagyon izgult, de egy pillanat alatt megfogta a humoristát. Mint mondta: úgy énekelte el ezt a dalt, hogy összekötötte kettejüket. Hernádi Judit szerint olyan helyen érinti meg az embert, hogy a szavak titkosak lesznek és sötétek az ő szájából. Puzsér Róbertnek viszont nem volt ez elég. Ő Marcit magát szeretné látni, azt kérte tőle, saját verset, saját dalt hozzon legközelebb. Pokorni Lia szerint azonban nem kell valakinek saját dalokat írni, ha ennyire jó előadó. Hajós András is felvette a kesztyűt a legkritikusabb kritikussal, azt mondta az ítésznek: adjon időt ezeknek a fiataloknak, hogy saját ritmusukban jussanak el oda, hogy megmutassák magukat. A megosztó(?) előadás 30 pontot ért.

Hajóst meglepte a The Immigrants

A The Immigrants legutóbb megőrült a színpadon. Ezzel pedig nem kis sikert arattak. Most azonban más őrültség foglalja el a gondolataikat: az érettségire készülnek a csapat tagjai. Ezért iskoláikba is ellátogattak, mert bár a srácokat mosta nagyon leköti a Csillag Születik, egyetemre szeretnének menni, ehhez pedig elengedhetetlen az érettségi letétele. Fontos tehát, hogy most mindkét fronton jól teljesítsenek. Zenei téren most is jók voltak, bár számomra nem alkottak maradandót. De ez inkább csak a stílusnak szól, mert zeneileg nyilvánvalóan nem lehetne fogást találni a srácokon.

Puzsér Róbert kvalifikált produkciónak nevezte a látottakat, hallottakat, mint mondta: lassan kiütik annak a bizonyos garázsnak a falát. Pokorni Lia ismét csak ámult és bámult, és ő még többet szeretne látni és hallani abból, amit a banda tud. Hajós Andrást meglepte, hogy nem a „zúzás” irányába mentek el a srácok, és nagyon megnyugtatta az, hogy vannak még olyan fiatalok, akik olyan zenét játszanak, mint ő hallgatott fiatal korában. Hernádi Judit alternatívnak nevezte a produkciójukat, neki is tetszett, amit az Immigrants csinált. A banda saját szerzeménye 31 pontot ért.

Mészáros János Elek, a jó lovas katona

Mészáros János Elek fantasztikus hangja és hihetetlen muzikalitása ellenére legutóbb kapott negatív kritikákat is. Ez azonban nem törte le, bár mint produkciója után nyilatkozta: ő mindent beleadott, nem érzi, hogy alulteljesített volna. A kapott kritikát úgy fogta fel, hogy van hova fejlődnie, van mit csiszolnia, és ebből csak építkezni lehet. Az operaénekes férfi ezúttal az egekig építkezett, A Jó lovas katonának kezdetű katonadal tele volt erővel, energiával, feszesre vágott volt, hatalmasat énekelt Mészáros János Elek.

Hernádi Judit szerint a magyar klasszikusok állnak igazán jól Jánosnak, de arra is felhívta a figyelmet, hogy most is hamis volt kicsit. Puzsér Róbert viszont azt mondta: ez még toborzónak sem volt jó, és nem kell romantizálni a háborút. Mert „megdögleni a lövészárokban nem kaland”. Pokorni Lia mindig örül annak, ha a férfi énekel, a múltkorihoz képest szerinte jobban énekelt, és értékelte azt, hogy az énekes most használta a kezét, az arcát, a humorát. Hajós András burkoltan fricskát szórt Puzsérnak azzal, hogy felhívta a figyelmet: amikor ő járt zeneiskolába, nem az volt a fontos, hogy tartalmilag hova tehető a dal, hanem az, hogy Kodály és Bartók zeneileg mit adott ennek az országnak. Mészáros János Hári Jánosa 28 pontot ért.

A Prügyi Duó legutóbb nem győzte meg túlságosan a zsűrit előadásával, és azt hiszem, a Robin Hood klasszikusának magyar átirata sem hozta meg számukra azt a sikert, amire várnak. Pokorni Liának ugyan tetszik a srácok „egyformasága”, hogy minden dalt egyformán szerelmesen adnak elő, és Hajós András szerint is hozták a megszokott színvonalat. Ennek ellenére arra intette őket, hogy ne legyenek már annyira megijedve, legyenek bátrabbak, nyíljanak ki jobban. Hernádi Judit szerint viszont már bátrabbak, és ő nagyon bírja Krisztián hangját is. Puzsér Róbert most sem rejtette véka alá véleményét: szerinte sikerült előadniuk minden idők második legnyálasabb dalát. „Tragikusan jó esküvői zenekar vagytok. Ez csak akkor szomorú hír, ha az ambícióik nem terjednek ennél tovább. Nem volt egyetlen eredeti pillanatotok sem” – fogalmazott. A Prügyi Duó 27 pontot kapott.

A zsűri szavazatai azonban nem száz százalékban döntenek a versenyzők sorsáról, mert az ő pontjaihoz hozzáadódnak a nézők voksai is. Addig, amíg a szavazatokat összesítik, énekelt nekünk Brash Bence és legújabb szerelme, Lola.

Íme a zsűri által felállított végeredmény:

  1. Quantum XXL 33 pont

  2. Szirota Jennifer 32 pont

  3. The Immigrants 31 pont

  4. Juhász Marci 30 pont

  5. Mészáros János Elek 28 pont

  6. In Diretta 26 pont

  7. Németh Zoltán Plazma 26 pont

  8. Babos Richárd és Dósa Krisztián pont

A szerelmes duett után kiderült, a zsűri pontjai alapján vezet a Quantum XXL, veszélyben a Prügyi Duó, az In Diretta és Plazma, utóbbi kettő holtversenyben áll az utolsó helyen.

Most még azonban mindig szavazhatnak a nézők. Addig is színpadon a ’80-as ’90-es évek sztárzenekara, a Neoton Família.

Már csak percek kérdése, és lezárul a szavazás. A visszaszámlálás megkezdődött. A szavazásnak vége. A közönség voksait, és a zsűri pontszámait most összesítik.

Két csapat búcsúzott

A továbbjutók névsora a következő: Szirota Jennifer, Juhász Marci, a Prügyi Duó, a Quantum XXL, Plazma, Mészáros János Elek!

Akik a Csillag Születik harmadik élő adásában búcsúznak a modern Ki Mit Tud? – tól, a két zenekar: az Immigrants, és az In Diretta. Két olyan együttes, akik saját zenékkel, saját dalokkal hódították meg a Csillag Születik zsűrijét, és közönségét.

Görgess le és nézd meg mit nyilatkoztak a srácok a kiesésüket követően.

Ők tehát búcsúznak, de a többieknek tovább folytatódik a verseny, jövő szombaton ismét élő show-val jelentkezik a Csillag Születik. És természetesen a Zene-hu is élő, folyamatosan frissülő beszámolóval érkezik. Tartsatok velünk akkor is!

Görgess le és nézd meg Szirota Jennifer, Mészáros Jnos Elek, Juhász Marci, a Quantumm XXL és az In Diretta előadását.

-kiko

[2012.05.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még