2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Izgalmas videó a Megasztár 6-ból: Nagy Kristóf Bozontot nem engedték tovább 
Pikáns vita a Megasztárban! Mester Tamás és Liptai Claudia szócsatája 
Radics Gigi: "nem is tudok mit mondani"
Megasztár 6: Burgess Benji - Hien: Moves like Jagger (Maroon 5 & Christina Aguilera)
Megasztár 6: Szakos Andrea és Szekeres Adrien - Tell him (Barbra Streisand & Celine Dion) 
Megasztár 6: Farkas Jenser Balázs és Majka - I'll be missing you (Puff Daddy & Sting) 
Megasztár 6: Talán Attila és Csipa - Kölyköd voltam (Edda) 
Megasztár 6: Radics Gigi és Dolhai Attila - Prayer (Celine Dion & Josh Groban)
Megasztár 6: Szakos Andrea - We are the world (USA for Africa)
Megasztár 6: Talán Attila - Tears in heaven (Eric Clapton) 
Megasztár 6: Radics Gigi - Úgy szeretném meghálálni (Kovács Kati)
Megasztár 6: Burgess Benji - All summer long (Kid Rock)
Dráma a Megasztárban! Radics Gigi sírva fakadt: "Nagyon fog hiányozni"
Kapcsolatok
Megasztár 6
Szakos Andrea
Szekeres Adrien
Nguyen Thanh Hien
Burgess Benjamin
Dolhai Attila
Majka (Majoros Péter)
Csipa (Ördög Tibor)
Radics Gigi
Farkas-Jenser Balázs

Megasztár 6: Radics Gigi és Talán Attila simán bejutott a négy közé, Burgess Benji búcsúzott

De már csak öten. Mint ismert, múlt héten Nagy Kristóf Bozont távozott a Megasztár hatodik szériájából, de az a bizonyos léc Talán Attilának is nagyon rezgett. A döntős tizenkettőből mára csak öten maradtak - Radics Gigi, Szakos Andrea, Burgess Benji, Farkas-Jenser Balázs és Talán Attila ma este szólóban és duettben is bizonyítanak.  

Ezúttal azonban nem egymással alkotnak párt a megasztárosok, hanem igazi magyar sztárok állnak mellettük a színpadra.

Így kerül például Szakos Andrea mellé Szekeres Adrien, Burgess Benji mellé Hien, vagy Talán Attilához Csipa a Hooligansből, de érkezik Dolhai Attila is, aki Gigivel ad elő egy dalt.

Bochkor dicsérte Benjit

A megmérettetés ezúttal a duettekkel kezdődött. Elsőként az amerikai-magyar fiú és a keleti szépség, Hien állt színpadra. Érdekes kombináció ez, de a két energiabomba egyéniség talán nem is olyan rossz választás együtt. De. Mégis az. Egyik rosszabbul teljesített, mint a másik. Talán az első fellépő stressze ütközött ki rajtuk, talán az új ismeretség okozta bizonytalanság, de az is lehet, hogy Hien olyan régen fogott mikrofont a kezében, hogy magát sem tudta vezetni, nemhogy a friss hangot…

Bochkor Gábor dicsérettel illette Benji énekét, és még Bereczki is csupa jót mondott rá, mert szerinte nagyon jól megoldotta a Maroon 5 Moves Like Jagger című szám nehéz részeit. Mester Tamás azonban úgy látta, túl nagy falat volt ez Benjinek, és a múlt héten begyakorolt énektechnikai megoldás ezúttal nem tudott érvényesülni.

Az est legnagyobb kihívása talán Szakos Andreáé, aki egy igazi magyar dívával, Szekeres Adrien-nel áll egy színpadra. De talán pont ezért neki van a legnagyobb szerencséje a csapatban. Adrien olyan fantasztikus énekesnő, aki nem csak énekelni tud, de tanítani is. Nem mintha Andinak nagy szüksége lenne a tanulásra, de valljuk be, minden énekesre ráfér időnként egy kis technikai fejlődés. Főleg ha olyan nagy ívű és gyönyörű balladát énekel, mint Barbra Streisand és Celine Dion kettőse, a Tell Him.

Mit is írhatnék a produkcióról…? Az okítás fantasztikusan sikerült. Bochkor Gábor szerint elvarázsolták a zsűrit, és ezt Falusi Mariann is megerősítette. Az énekesnő azért néhány szakértő észrevételt is tett, de ez csak a jó tanács volt. Bereczki Zoltán „hetesként” a próbákat is látta korábban, így ő azt mondta el, hogy volt már ez a produkció felszabadultabb is. No de egy ilyen csodálatos hang mellett, mint az Unisex egykori énekesnője, valljuk be, nem könnyű érvényesülni. Ahhoz képest ez a dal egy igazi csoda volt a hölgyek előadásában!

A következőkben egy igazi meglepetés duett érkezett: Majka és Farkas-Jenser Balázs állt össze egy dal erejéig. A meglepetés akkora volt, hogy sokkal jobbat vártam a srácoktól… Egy ilyen jó énekes, és egy ilyen jó repper közösen – jónak kellett volna lennie. Ennek ellenére a produkció szétesett, Balázs nem győzött koncentrálni a mikrofonra, és mintha elénekeltek volna egymás mellett folyamatosan.

Persze Puff Daddy I’ll Be Missing You-ja baromi nehéz, de miért kell akkor ezt a számot kell választani egy döntő adásban??? A dolog Bochkor Gábort is felbosszantotta, főleg az, hogy a refrénen kívül semmi szerepe nem volt a dalban. Mint mondta: meg is volt riadva a srác. Ennek ellenére azt is elismerte, hogy voltak benne jó részek is.

Mester szerint élőben jobb volt

Talán Attila az elmúlt hetekben nem nyújtott igazán kimagasló teljesítményt. Ezt a visszaesést a zsűri sem tolerálta túlzottan, de a közönség sem látta el elegendő szavazattal a biztos továbbjutáshoz. Rezgett alatta a léc rendesen, hiszen ő volt a veszélyzónába került énekesek egyike. A rajongók végül megmentették, tovább énekelhetett, de ez nyilván nem felejteti el sem a zsűrivel, sem a nézőkkel a gyenge produkciókat. Bele kellett tehát most húznia, és ehhez Csipa a Hooligansből ideális partnernek bizonyult. A két srác képes volt megőrülni a Kölyköd Voltam (EDDA) refrénjeinél, a verzéknél azonban lássuk be, mindketten elég gyengén nyomták.

Falusi Mariann nem volt teljesen elégedett, ő leginkább a zártszájúságot kritizálta, az zavarta, hogy Attila nem nyitja ki a száját éneklés közben.
Mester Tamás szerint élőben jobb volt, mint ami a tévé képernyői előtt „lejön”, de a szólamokkal ő sem volt kibékülve. Bereczki Zoltán Attila szorgalmát és akarását emelte ki értékelésében, de a produkcióról nem nagyon nyilatkozott.

Radics Gigi a próbákon jött rá, hogy duettpartnerének van már tapasztalata a tehetségkutató showműsorokban. Dolhai Attila musicalszínész, az Operettszínház tagja ugyanis 14 évvel ezelőtt a tv2 Kifutó című műsorában próbálgatta szárnyait, azóta tudjuk: sikerrel. A két fantasztikus énekes egy fantasztikusan szép dalt, a Nézz Rám Istenem címűt adta elő – fantasztikusan… Ami jó az jó. Ki kell mondani.

Falusi Mariann gratulációval kezdett, elismerte, hogy Gigi ismét magyarul énekelt, ráadásul nagyon szépen. Mester Tamás azonban még mindig ragaszkodik hozzá, hogy Giginek nem kéne magyarul énekelni, mert egyszerűen nem áll jól neki. Bochkor Gábor azt mondta: ilyen egy igazi duett, egyszerre kezdődik és ér véget minden szótag, pár perc alatt felborzolja az idegeket az előadás…

Második felvonás - támasz nélkül

Ahogy a duettek sorát, úgy a szóló előadásokat is Szakos Andrea nyitotta meg, egy iszonyatosan nehéz, és szólóban is fantasztikusan szóló dallal, Michael Jackson We Are the World című dalával…

Azon, hogy ez szólóban is olyan jól szólt, Bochkor Gábor is meglepődött. Mint mondta, egymaga hozta a sok előadó építkezését. Mester Tamásnak viszont hiányzott egy-két világsztár, szerinte „demóéneklés” történt. Ezzel ki is vívta Falusi Mariann haragját, aki azt mondta: ha betették volna Andi előadásának bármelyik részletét az eredetibe, megállta volna a helyét.

Talán Attila anyák napja alkalmából édesanyjának, és rajta keresztül elhunyt édesapjának is ajánlotta ma esti szóló előadását. Eric Clapton Tears in Heaven című dala erre tökéletesen alkalmas volt, hiszen a szerző annak idején fia elvesztésének szentelte a dalt…

Mester Tamásnak ez az előadás tetszett leginkább. Bochkor Gábor a dal nehézségét emelte ki, és értékelte azt, hogy Attila vállalta ennek ellenére az előadást. Falusi Mariann szerint jól áll Attilának a líra, Bereczki pedig azt mondta: ebből látszik, ha keményen dolgozik, annak megvan az eredménye.

Burgess Bernji szóló produkciójához igazán fényűző háttértáncosokat kapott: a Szépségkirálynő című műsor leendő résztvevői vonultak fel a 17 éves kölyök mögött, aki egyébként a Sweet Home Alabama című klasszikust adta elő. A srác nem csak a lányok gyűrűjének örülhetett, Gigi feliratú pólója mosolyt csalt a lány arcára, ráadásként pedig a zsűri is elismerő szavakkal illette a produkciót.

Az est leghálásabb, és egyben talán leghálátlanabb szerepét Radics Gigi vállalta magára: előadótársai nevében is ő énekelte el anyák napja alkalmából a legklasszikusabb anyák napi dalt, Kovács Kati Úgy Szeretném Meghálálni című felvételét. Talán a meghatottság, talán a túlzott megfelelni akarás miatt, ez most nem volt tökéletes. De egy Radics Giginek még ha a hangja el is csúszik egy-két ponton, az még mindig magasan az átlag fölött van…

Falusi Mariann ezen a ponton értett egyet Mester Tamás korábbi véleményével, miszerint Giginek nem kellene magyarul énekelnie. Nem érezte azt, hogy neki sírnia kellene, ahogy most kivételesen Mester Tamás sem. Utóbbi arra is felhívta a figyelmet, hogy ebbe a dalba talán annyira nincs helye a Gigire oly jellemző frazíroknak… Bereczki azonban megvédte a lányt, azt mondta, nyilvánvaló, hogy a lány érzelmei vitték el az előadást, hiszen amint édesanyjára nézett, elcsuklott a hangja…

Az est utolsó fellépőjeként Farkas-Jenser Balázs lépett a színpadra – gitárjával együtt, és végre újra zenekarával a háttérben. A srácok Bon Jovi Keep the Faith című számát adták elő, és bár Balázs jól énekelt és jól gitározott, Mester Tamás azt mondta, egyszerre annyira még nem megy neki. Falusi Mariann szerint kicsit görcsös volt a dolog, nem tudta Balázs annyira elengedni magát, de ha sikerül neki, akkor a közönség is jobban fogja élvezni.

Radics Gigi elsőként lépett tovább

Ezzel az est zsűrizendő, produkciós része véget ért, most már csakis a nézők jóindulatára számíthatnak a Megasztár énekesei. Javítani már nem tudnak, több versenyprodukciójuk ma már nem lesz. A szavazatok jelenlegi állása alapján két énekesnek nem kell majd aggódni a továbbjutásért. Hiszen akikre a legtöbben voksolnak, egyenes ágon versenyezhetnek tovább. A három legkevesebb voksot kapó énekes azonban a veszélyzónába kerül. Rájuk újra indítják a szavazást mindaddig, amíg a ma esti vendégfellépő előad egy dalt.

Ez a vendég ma este Megasztár 3. győztese, Rúzsa Magdi lesz. Mielőtt azonban színpadra szólítják az Aprócska Blues énekesnőjét, kiderül, kik azok, akik megnyugodhatnak.

A nézők szavazatai alapján biztosan döntős tehát: Radics Gigi és Talán Attila!

A veszélyzónában újra a szavazatokra vár: Szakos Andrea, Burgess Benji és Farkas-Jenser Balázs.

Hihetetlen ennyi jó énekes-előadót a lehetséges kiesők között látni, de a versenyszabályok értelmében minden adásban búcsúzik valaki. Az idő teltével pedig már minden előadóért vérzik a szív. Ebben az esetben is, ahogy mindig, még egy előadó tovább versenyezhet a nézők voksai alapján.

Akik azonban a legkevesebb szavazatot kapják, számíthatnak a kiesésre. A végső szót ma este Bereczki Zoltán mondja ki.

Addig azonban énekel Rúzsa Magdi, aki legújabb slágerét hozta el a Megasztár nézőinek Csak a Bolond Remél címmel. Márpedig ha „csak a bolond remél”, akkor ma este azt hiszem három bolond vár a nézők jóindulatára. Hiszen itt már csak remélni lehet. A legjobbakat. A közvetlen továbbjutást, vagy Bereczki jóindulatát.

A nézők döntése értelmében Sazkos Andrea jut tovább a kilencedik élő showba!

Burgess Benji és Farkas-Jenser Balázs közül Bereczkinek kell kiejteni valakit.

Bochkor Gábor az összes adás alapján Balázst mentené meg, ahogy Falusi Mariann és Mester Tamás is.

A döntés azonban Bereczki Zoltáné. És ő a „műhelymunka, és a készen állás alapján” hozza meg döntését. Ez pedig azt jelenti, hogy bár Benji sokat fejlődött az elmúlt időszakban, Farkas-Jenser Balázs énekelhet tovább a Megasztárban.

A kilencedik döntő adásban tehát Balázson kívül ott lesz Szakos Andrea, Radics Gigi és Talán Attila. A finálé egyre közeleg, a tét egyre nagyobb, tartsatok velünk jövő héten is, érdemes lesz!

Jegyek itt Caramel és a megák koncertjére.

-kiko-

[2012.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még