2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Mahó Andrea

Mahó Andrea: "Erre nagyon büszke vagyok!"

Szeret főzni, a Nyomorultakban alakította első szerepét, számára a nyugalmat a barátai és a családja jelenti. Ő Mahó Andrea, aki a napokban gőzerővel készül a SYMA csarnokban sorra kerülő grandiózus eseményre, a StarDust: A Musical Show-ra, amelyre Magyarországon eddig még soha nem volt példa. 

Bevezetésként essen pár szó a rendezvényről, amely egy igazán egyedülálló produkció. Az ősbemutatóra május 18-án kerül sor a SYMA csarnokban. Az eseményen a remek élményről a látványos színpadtechnika és a professzionális hangtechnika gondoskodik a Várkonyi Mátyás által vezetett Győri Filharmonikus Zenekar mellett.

Jegyekért klikk ide.

A zenetörténet legnagyobb slágereit a négy magyar musical sztár, Mahó Andrea, Csengeri Attila, Szűcs Kinga és Egyházi Géza énekli, míg a zenéről a Várkonyi Mátyás által vezetett Győri Filharmonikus Zenekar gondoskodik. Továbbá látványos színpadtechnika és professzionális hangtechnika teszi hozzá majd a magét a sikerhez. S hogy mit foglal magában a produkció: 25 világhírű musical, 33 feledhetetlen dal, 120 művész a színpadon és egy 150 perces, nagyszabású, látványos előadás.

Ahogy fentebb már írtuk, 4 fellépő művész szórakoztatja majd a közönséget a legjobb dalokkal. Közülük most Mahó Andreával beszélgettünk.

– Ha már musical, akkor menjünk vissza teljesen a kezdetekhez. Mi volt az első szereped ebben a műfajban?
– Az első alakításom a Nyomorultakban volt, amiben Cosettet énekeltem, majd jött, az Operettszínházban a West Side Story. Ezt követte a Rómeó és Júlia, a Szépség és a szörnyeteg az Operaház Fantomja, tehát csupa-csupa szép szerep.

– Milyen érzéssel sorolod ezeket a szerepeket?
– Nagy örömmel és szeretettel! Azt gondolom, nagyon nagy dolog, hogy a musical irodalom majdnem mindegyik rám szabott szerepét már elénekelhettem. Erre nagyon büszke vagyok!

– Vissza tudsz emlékezni, mikor volt az a pillanat, amikor kiemelkedő boldogság töltött el a musicalek kapcsán.
– Szerencsére sokszor volt ilyen. Eleve mikor színpadra léphet az ember. Na meg a Nyomorultak, amikor jelen volt a zeneszerző, Schönberg és mindjárt az első szerepemet neki énekelhettem. Azután kiemelendő az is, amikor felkerültem Budapestre, hiszen ez egy nagyon nagy dolog volt. Egy vidéken játszó lányka felkerül a fővárosba és mindjárt az egyik vezető színházba! Az Operettszínházról van szó. Ez a második, felejthetetlen élmény az életemben. A harmadik hogy egy másik nagy zeneszerző Andrew Lloyd Webber előtt énekelhettem. Úgy gondolom, hogy a musical irodalom legnagyobb szoprán szerepét is ide kellene sorolnom, hiszen én személyesíthettem meg az Operaház Fantomjából Christine karakterét.

– Akkor a legnagyobb sikereknek már részese lehettél…
– Az igazán nagy siker egy érdekes fogalom, mert úgy gondolom, hogy az ember életében mindig jöhetnek újabb és újabb sikerek. Azaz mindig kell hogy legyen újabb célkitűzés. Ez motiválja az embert, ez hajtja előre. Igaz, hogy a fent említett szerepeket már mind eljátszottam, de ha felmegyek a színpadra, a kezdeti érzés mára sem változott. Persze, vannak még álmaim és úgy vélem: pár szerepet még el tudok énekelni…

Szereted a musicalaket? Nyomj egy lájkot!

 

– Ha már az álmok: a StarDust kapcsán miről álmodozol?

– A koncert egy kicsit más, mint a színház. Számunkra egy picit szokatlan, mert mi nem énekesek vagyunk hanem színészek és ezért nagy izgalommal várom. Ráadásul egy nagy szimfonikus zenekar lesz mögöttünk, ami manapság azért elég ritkán adatik meg egy énekesnek. Együtt kell működjünk velük. Ráadásul egy SYMA Csarnokban, sok ember előtt fellépni sem egy utolsó dolog. Mert persze, a színházban is sokan vannak, de azért nem annyian...

– Kicsit beszéljünk az előkészületekről, hogyan történt a dalok kiválasztása, mennyire szólhattatok bele?
– Igazság szerint azok a dalok lesznek, amik a musical irodalom kiemelkedő szóló számai. , Ezeket minden ember ismer és dúdol. Ez volt az elsődleges szempont, aztán az is közrejátszott, hogy kinek mi áll jól, milyen szerepeket énekeltünk már. Na meg arra is nagyon odafigyeltünk, hogy olyan dalok is legyenek, amelyeket még soha nem hallották tőlünk. Úgy vélem ez egy nagyon fontos dolog. További különlegesség még, hogy többször is lesz olyan, hogy egy szóló dalt többen énekelünk el, ez pedig kuriózum. Több szólamban csendülnek majd fel ezek a nóták és ez mindjárt ad neki egy plusz kis színt.

– Szakmailag a StarDust mennyire nehéz?
– Azt gondolom, hogy ezért keményen kell dolgozni, hiszen teljesen más, mint egy színházi előadás. Fentebb is említettem már, hogy itt énekesként funkcionálunk, akik néha csatlakoznak a tánckarhoz is. Több „fronton” is meg kell álljuk a helyünket, ez pedig komoly koncentrációt igényel. Na meg egymás után jönnek a különböző dalok és emiatt sem olyan, mint a színházban. Hiszen itt folyamatosan jönnek a számok, egymás után. Ehhez pedig nagyon gyorsan kell alkalmazkodni.

– Ezen kívül min dolgozol mostanában?
– A koncerten kívül, hála Istennek a Madách Színházban egy új bemutatóra is készülünk. Ez nem más, mint a Mary Poppins. Szeptemberben kerül színpadra, úgyhogy akkor biztosan lesz a Madáchban egy újabb nagy durranás.

– Tegyük fel, hogy mondjuk 15 évesen valaki azt mondja neked, ezeket a sikereket már mostanra mind el fogod érni. Akkor kiegyeztél volna vele?
– Először is, kinevettem volna. Szerintem 15 évesen fel sem merült bennem, hogy színésznő legyek. Ezt úgy 18 éves korom tájékán döntöttem el. Soha nem felejtem el, amikor először beléptem a próbára és azokkal a színészekkel próbáltam, majd játszottam együtt, akiket addig én is csak a nézőtérről csodáltam. Úgyhogy ha valaki ezt mondta volna akkor, mikor 15 éves voltam, csak mosolyogtam volna rajta.

– A szakmai dolgokon kívül mi jelenti számodra boldogságot?
– Nekem nagyon fontosak a barátok, a családom, hiszen teljesen mást nyújtanak mint a színház. Ők jelentik számomra a nyugalmat.

– Mennyire tudsz civil, „átlagos” nő is lenni? Azaz mondjuk szoktál főzni?
– Igen szoktam főzni! Nagyom-nagyon szeretem ezeket csinálni. Kikapcsol, ha otthon háziasszony lehetek.

– Na és mi a kedvenc háziasszonyi teendőd?
– A főzés. Amikor tehetem, akkor esténként kotyvasztok.

- Bíró - Havassy -  

[2012.05.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még