2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 6 harmadik finálé: Horváth István befejezte
Szokatlan baki a Megasztárban - videóval
Megasztár dráma! Két döntős is összeomlott a próbán 
Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont: All Star (Smash Mouth)
Megasztár 6: Szakos Andrea -  Listen (Beyonce)
Megasztár 6: Kullai Tímea - Boldogság gyere haza sláger (Cserháti Zsuzsa)
Megasztár 6: Burges Benjámin - I'll Be There For You 
Megasztár 6: Farkas-Jenser Balázs - Somewhere Over The Rainbow
Megasztár 6 - Talán Attila: I Don't Want To Miss a Thing  
Megasztár 6 - Nagy Adri: Shape of My Heart 
Megasztár 6: Radics Gigi - Car Wash
Megasztár 6: Bihal Roland - Kiss from a rose (Seal)
Érdekes videót találtunk Radics Gigiről 
Könnyek a Megasztárban: Nagy Adri így búcsúzott
Kapcsolatok
Megasztár 6
Nagy Bozont Kristóf
Szakos Andrea
Bereczki Zoltán
Falusi Mariann
Mester Tamás
Bochkor Gábor
Farkas-Jenser Balázs
Bihal Roland Ákos
Radics Gigi
Radics Gigi
Nagy Adrienn (Adri)
Talán Attila
Kullai Tímea

Megasztár 6: Kullai Tímea befejezte, Nagy Kristóf Bozont folytathatja

S ha már döntő, akkor ismét egy téma: ma este filmdalokkal térnek vissza Magyarország aktuális kedvencei, a felkészítő „tanár” ezúttal Bereczki Zoltán volt. A megák saját bevallásuk szerint ettől e héttől tartottak a legjobban, hiszen köztudott, hogy az Operettszínház sztárja igazán maximalista, és szigorú.

Ennek ellenére a hét sokaknak izgalmasan telt. Nagy Kristóf „Bozont” például egy újabb tetoválással gazdagodott, ezentúl Lucky Luke is neki drukkol. Szakos Andreáról kiderült, hogy kedvese 8 évvel fiatalabb nála, ráadásul ő sem túl tehetős, ezért Andi szülei nem hajlandóak elfogadni lányuk választását.

Pedig a Megasztár 6 dívája ragaszkodik szerelméhez, és azt tervezi a verseny után összeköltözik vele, sőt hozzá is menne – egy szűk körben megtartott ceremónián. Kullai Timiről pedig szaftos fotók kerültek elő és egy korai videoklip, ahol egy szál hófehér férfiingben énekel, sosem hallott slágert. 

S ha már sláger, akkor a szokásokhoz híven most is az új Csillagdallal kezdődött a show, melyet azonban már csak kilencen adtak elő. Most még kilencen vannak, de az est végén valakinek ismét felcsendül majd a Búcsúdal. Hogy kinek, arról ma este Bereczki Zoltán dönt, aki egész héten segítette, mentorálta az énekeseket.

 A 24 éves Nagy Kristóf Bozont a héten kiverte a biztosítékot Bereczkinél. A rocker fiú ugyanis gondolt egyet és Talán Attilával közösen kiszöktek a Megasztár-házból egy kis kocsmázásra. Ezt persze a szemfüles bulvár újságírók is megörökítették. A „hetes” szerint ezért a srácok mínusz 20-ról indulnak mindazoknál, akik olvasták a cikket. 

Bár mint mondta, ő ezt el tudja felejteni nekik. Bozont ezúttal a Shrek című mesefilm egyik betétdalát választotta, ami kellően bohókás a szabadszellemű énekes stílusához. Bár szerintem Bozont most is a könnyebbik végét fogta meg a dolgoknak, no de a nézői szavazatok igazolják – és Somló Tamás óta tudjuk - hogy bohócokra is szükség van a zenészvilágban. A dal után úgy tűnt, a zsűrit jobban foglalkoztatja Bozont új tetkója és a bulis sztorik, mint maga az előadás, de az általános vélemény az volt, hogy az első fellépő hálátlan szerepét remekül hozta.

Szakos Andrea ezen a héten nehéz fába vágta a fejszéjét, hiszen egy Beyoncé dallal készült. Bereczki Zoltán szerint Andi legnagyobb problémája eddig az volt, hogy nem volt képes olyan odaadással énekelni a közönségnek, mint teszi azt a párjának. Pontosabban csak egy embernek énekelt eddig, és nem az egész közönségnek.

A héten azon dolgoztak, hogy ez megváltozzon. Sikerült. Andi akkorát énekelt, mint eddig még soha, pedig mint Bereczki elmondta: a lány gégegyulladással küszködik. Betegségének azonban nyoma sem volt a produkcióján, így énekel egy igazi énekesnő, ha előadás van. Szakos Andrea „készen van”. Így kell színpadra állni, így kell ezt csinálni!

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.  

 
A Top 9-nek a héten különleges élményben – ha lehet így fogalmazni – volt része. A Megasztár vállalta, hogy egy héten át kampányolnak a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány munkájának támogatására, ennek keretében jutottak el a tehetségkutató sztárjai is a rászorulókhoz, akiknek sokszor a napi betevő és a fűtés között kell választaniuk. Ezt a sorsot talán csak a tiszavasvári Szakos Andrea ismeri testközelből, aki mint mondta: előfordult, hogy csak „egy kocka zsírra és kenyérre futotta”… 

De vissza a produkciókhoz! 

Kullai Tímeától igazán különleges felkészülést és komoly koncentrációt igényelt a mai produkciója. A lány a próbák alatt össze is omlott, de Bereczki tanácsainak és „szentbeszédének” meg volt a hatása. Összeszedte magát, és megmutatta, hogy énekel egy 21. századi különösen érzékeny lány Cserháti Zsuzsát. Bereczki Zoltán azt mondta neki: korábban érzett valamiféle disszonanciát a hang és a kép között, de ez mára eltűnt. Mester Tamás úgy érezte, mintha Cserháti Zsuzsát Koncz Zsuzsa énekelné. Falusi Mariann pedig egy-két szakmai tanáccsal látta el a lányt.

Burgess Benjit hatalmas meglepetés érte a héten, amikor Bereczki felajánlotta Radics Gininek, hogy elviszi magával egy koncertjére, és a lány választhatott maga mellé valakit. És a lány azt a fiút választotta, akinek bevallottan nagyon tetszik: Benjit! Bár a 16 éves fiú nem tudja egyelőre, hogy ez jelent-e valamit, jól érezték magukat.

És még egy meglepetés: Benji végre zenekarával állhatott színpadra a Jóbarátok betétdalával! Bár a kezdet megcsúszott egy kicsit, Benji hamar összeszedte magát, és megtalálta a megfelelő hangot és tempót. Na jó, inkább csak a tempót. Mert megint azt a kritikát kapta meg, amit már sokszor, hogy akármilyen jó a színpadképe, az énekléshez igenis lusta: nem csinálja meg a házi feladatait! Mester Tamás szerint meg kellene próbálnia nem a beszédhangján énekelnie, akkor talán stabilabb lenne az összhatás.

Farkas-Jenser Balázsnak nehéz hete volt, hiszen mióta bekerült az élő show-kba, fáj a háta. A probléma a héten annyira komollyá vált, hogy orvost kellett hozzá hívni, aki aztán rendbe tette a dolgokat Balázs hátában. A nagy gyógyuláson felbuzdulva az angol tanárként és tolmácsként dolgozó fiú az Ózból énekelte el a Somewhere Over the Rainbow-t – egy szál gitár mellett.

Aranyos volt, mindenképpen helyes produkció. Ezzel Balázs visszatért régi önmagához, csak kiállt (ült) a színpadra és énekelt. És jó volt. És nem kellett megerőszakolnia magát, hogy jó legyen. Ezt a zsűri is megerősítette: egyöntetűen elégedettek voltak Balázs előadásával.

Nagy Adri produkciói eddig valahogy kissé személytelenek voltak. Énekelt, hol jobban, hol kevésbé jobban, de őt valahogy sohasem láttuk a színpadon. Nem tudtuk meg, ki is ő a csini pofi mögött. Most a kisfilmjében azt ígérte, leveszi az álarcot, és megmutatja önmagát. Sikerült! Most először rázott a hideg miközben hallgattam őt, és ez azt hiszem nem csak Sting Shape of My Heart-jának volt köszönhető.

Mert ezt Nagy Adri énekelte el, kiválóan. Bár Mester Tamás nem igazán értette, miért kellett egy „pincérfiúnak” ékszerekkel felöltöztetnie Adrit. Falusi Mariann még mindig alulintonáltnak érezte az éneket, és továbbra is kitart amellett, hogy Adri még mindig nem tudott megnyílni a színpadon.

Radics Gigi a legtöbb kritikát épp Bereczki Zoltántól kapta eddig, aki azt kifogásolta, hogy a 15 éves lány nem csinál show-t a színpadon. Tény, hogy nem sokat mozgott eddig, de próbáljon már valaki Beyoncét énekelni tökéletesen és közben diszkókirálynő is lenni! Másfelől abban a musical sztárnak igaza van, hogy ha valaki ezt a stílust érzi magáénak és előszeretettel mozog benne, akkor a stílusjegyeit is – mint például a „feka fenékrisza” is magáévá kell tennie ahhoz, hogy hiteles legyen.

A héten ezért a mozgást gyakorolták, Gigi el is indult egy úton, amit Bereczki várt tőle, de a túlzott koncentráció kicsit visszavett most a produkciója erejéből. Emiatt kapott hideget-meleget, de végül Mester Tamás mondta ki a lényeget: ilyen énekesnője Magyarországnak még nem volt!

Bihal Roland a legtöbb kritikát idáig – Gigihez hasonlóan – Bereczki Zoltántól kapta. Az ítész szerint a produkciói tele vannak sallangokkal, amit nyilvánvalóan fiúcsapatos múltjából fakadóan nem képes levetkőzni. Legutóbb azonban édesapjának énekelt Roland, és talán ez segített neki abban, hogy ne a manírokra figyeljen, hanem valódi érzéseiből táplálkozva adja elő a dalt.

Most ezt nem sikerült megismételni. Bár nagyon nehéz dalt választott – Seal-től a Kiss from a Rose-t -, a végén mégiscsak dicséretet kapott heti mentorától. Ez viszont csak az éneklésnek szólt, mert azt megint felrótták a fiúnak, hogy nem kerültek közelebb a sráchoz a „rózsás” maszk mögött.

Ezzel a műsor első, nehezebb része véget ért, hiszen mind a kilenc még döntőben lévő versenyző színpadra lépett már. Itt már csak a nézők jóindulatán múlik, kit tartanak bent, és kit engednek a zsűri, azon belül is ma este elsősorban Bereczki Zoltán karmai közé. Mint ismert, az első hat énekes, aki a legtöbb szavazatot kapja, egyenes ágon tovább mehet a jövő heti élő adásba. Akik nem kapnak elég voksot, újbóli szavazásra bocsátandók. Ezek után még valaki tovább versenyezhet, a hátramaradt két énekesből pedig a „hetes” dönti el, ki megy, és ki marad a Megasztárban.

Talán Attilát a nézők bent tartották

A szavazás véget ért, így máris megtudjuk kik mennek tovább egyenes ágon. A szerencsések a következők: Szakos Andrea, Farkas-Jenser Balázs, Nagy Adri, Radics Gigi, Bihal Roland és Burgess Benji!

A veszélyzónába került tehát: Nagy Kristóf Bozont, Kullai Timi és Talán Attila. Rájuk most újra lehet szavazni, de hamarosan ennek is vége lesz. Addig azonban újra produkció: a még versenyben lévő legjobb kilenc énekes adja elő a Fame című musical betétdalát, amit többek között Bereczki Zoltán és felesége, Szinetár Dóra is feldolgoztak már.

Ezzel azonban tényleg lejárt az idő. Természetesen egy-két időhúzó momentumot még beillesztettek a szerkesztők, de a végeredményen azt hiszem ez már nem sokat változtat. Mert a nézők döntöttek. Ők azt szeretnék, hogy ha Talán Attila versenyezne tovább.

Kullai Tímea és Nagy Kristóf Bozont a zsűri kezében. Bochkor Gábor és Falusi Mariann Timit juttatná tovább, és Mester Tamás is így döntene. De ma Bereczki Zoltán dönt. És ő nem csak az eheti teljesítmény alapján ítél: számít a múlt, és a jövőkép is. Eszerint pedig úgy véli, Nagy Kristóf Bozontnak van nagyobb szüksége a bent maradásra.

Kullai Tímea távozik tehát most, de ezzel nincs vége a versenynek. Egy hét múlva visszatérnek kedvenceink, de valakitől akkor is búcsút veszünk. A Megasztár már csak ilyen… Tartsatok velünk jövő héten is!

Értékeld a produkciókat, majd görgess le és nézd vissza az előadásokat.

-kiko

[2012.04.07.]

Megosztom:

Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont: All Star (Smash Mouth)
Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont: All Star (Smash Mouth)

A 24 éves Nagy Kristóf Bozont a héten kiverte a...

<strong>Megasztár 6:</strong> Szakos Andrea -  Listen (Beyonce)
Megasztár 6: Szakos Andrea -  Listen (Beyonce)

Szakos Andrea ezen a héten nehéz fába vágta a fejszéjét,...

Megasztár 6: Burges Benjámin - I'll Be There For You 
Megasztár 6: Burges Benjámin - I'll Be There For You 

Burgess Benjit hatalmas meglepetés érte a héten,...

<strong>Megasztár 6:</strong> Kullai Tímea - Boldogság gyere haza sláger (Cserháti Zsuzsa)
Megasztár 6: Kullai Tímea - Boldogság gyere haza sláger (Cserháti Zsuzsa)

Kullai Tímeától igazán...

Megasztár 6: Farkas-Jenser Balázs - Somewhere Over The Rainbow
Megasztár 6: Farkas-Jenser Balázs - Somewhere Over The Rainbow

Farkas-Jenser Balázsnak nehéz hete volt,...

<strong>Megasztár 6 </strong>- Talán Attila: I Don't Want To Miss a Thing  
Megasztár 6 - Talán Attila: I Don't Want To Miss a Thing  

Talán Attila egy igazi dögös-romantikus...

Megasztár 6: Bihal Roland - Kiss from a rose (Seal)
Megasztár 6: Bihal Roland - Kiss from a rose (Seal)

Bihal Roland a legtöbb kritikát idáig – Gigihez...

Megasztár 6 - Nagy Adri: Shape of My Heart 
Megasztár 6 - Nagy Adri: Shape of My Heart 

Nagy Adri produkciói eddig valahogy kissé személytelenek...

Megasztár 6: Radics Gigi - Car Wash
Megasztár 6: Radics Gigi - Car Wash

Radics Gigi a legtöbb kritikát épp Bereczki Zoltántól kapta eddig,...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még