2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az új helyszínen is a régi babérokat szeretné learatni a Pannónia Fesztivál
Egymilliós fődíjjal indul a Hangfoglaló Magyarország 2012  
Puzsér Róbert interjú: "A racionalitást mindig meg kell tartani"

VI. Backstage Live Tehetségkutató - jelentkezz! 

Az LB-Mediart Bt. és a Hell Music X-Cafe tehetségkutató versenyt rendez amatőr zenekarok számára. 

Jelentkezési feltételek:

- amatőr zenekar
- 20 percnyi önálló műsor
7.000 Ft regisztrációs
- demó anyag

Nem jelentkezhet az a zenekar:

- melynek már meglévő videoklipje fut bármelyik országos zenei csatornán
- mely országosan ismert, vagy nemzetközi kiadó által kiadott albummal rendelkezik

A verseny felépítése:

A beérkezett jelentkezések után, a zenekarok fellépését 3 napra osztják be. Az elődöntők április 26-27-28-án a nyíregyházi Hell Music X-Cafe-ban, kerülnek megrendezésre. A fellépések előtt a helyszínen bemutatkozó interjút készítenek az együttesekkel. A koncerteket valamint a beszélgetéseket a Backstage magazin rögzíti. A versenyről készült magazint a Kölcsey Televízió sugározza. Ezzel egy időben – egy, a zenekarok által meghatározott zeneszám kamerával rögzített változata felkerül a tehetségkutató honlapjára is. Mindkét helyszínen professzionális hang- és fénytechnikát biztosítanak. Azoknak a zenekaroknak akiknek még nincs megfelelő minőségű hangszeralapjuk, komplett backline-t biztosítanak.

Természetesen a helyszíneken is lehetőség van a szurkolásra, de a Kölcsey Televízió nézői, a valamint a  www.backstagelive.hu weboldal látogatói is figyelemmel kísérhetik a verseny állását.

Az elődöntők alatt 3 tagú szakmai zsűri dönti el, melyik 5 zenekar jut be a június elején tartandó döntőbe. Itt a zenekarok már egy hosszabb zenei repertoárral mutathatják be tudásukat. Az 5 zenekar koncertje után a zsűri döntést hoz és kiderül, hogy ki nyeri a tehetségkutatót. A többi zenekarnak is van oka az izgalomra, hiszen a különdíjakat, valamint a közönségdíjat még bármelyik csapat elnyerheti.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


A tehetségkutató verseny részletes menetrendje:

A jelentkezési lapokat, a demó felvételeket és a regisztrációs díjat legkésőbb április 22-ig várják. A regisztrációnál kérik a zenekarokat, hogy tüntessék fel melyik nap szeretnének fellépni. Egy nap max. 12 hely van. Később már csak a maradék időpontok közül lehet válogatni, ezért minél hamarabb jelentkezik egy csapat, annál több esélye van, hogy megtalálja a számára megfelelőt.

Április 23-án minden zenekarral egyeztetnek, és fixálják a fellépési időpontokat!

Április 26-27-28-án 11-kor találkozunk minden aznap fellépő zenekarral a Hell-Music X-café-ban. Gyors eligazítás után elkezdik a TV-interjúkat a csapatokkal.

14h-tól elkezdődnek a koncertek. Egy zenekar 30 percet lehet a színpadon, ebben benne van a fel- és a lepakolás is. Minden zenekarnak a harmadik számát rögzítik 3 kamerával, ami később felkerül a verseny honlapjára. Ez alapján szavazhatnak a közönségdíjra a nézők!

Április 28-én este 20.30-kor a zsűri kihirdeti az eredményt, ahol megtudhatjuk melyik 5 zenekar került be a döntőbe.

A tehetségkutató döntője 2012 júniusában lesz, melynek pontos menetéről folyamatosan tájékoztatni fogják a résztvevőket.

Nyeremények, utógondozás:

Erre a két dologra az idén különösen nagy súlyt fektetnek. Együttműködésünk eredményeként az eddigieknél sokkal több nyereményt tudunk biztosítani a zenekaroknak! A döntőbe bekerült 3 zenekar demó lemez készítést nyer, amit több száz példányban sokszorosítanak. A további nyeremények lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben is figyelemmel kísérhessék a nyertes zenekarokat, hiszen több fellépési lehetőséget nyerhetnek, ami egy amatőr zenekarnak óriási lehetőséget jelent.

Továbbjuthatnak a HANGFOGLALÓ Mgyarország tehetségkutatóra is ahol megnyerhetik az 1.000.000ft-os fődíjat! Az első helyezett saját videoklip forgatást kap, amellyel bárhol bemutatkozhat. Nyeremények között szerepel még profi koncerthangosítás is, hiszen mindenki tudja mennyire élvezhetetlenné tud tenni egy koncertet a rossz minőségű hang. Marshall, Vox vagy Audiotechnika hangszervásárlási utalvány is van a díjak között, ami minden zenekarnak jól jön, legyen az profi vagy amatőr.

Demó felvételi lehetőség is nyerhető, valamint komplett cd-lemez sokszorosítás, tokkal-vonóval, amellyel a zenekarok bárhol bemutatkozhatnak. A rendezvényeken folyamatosan jelen vannak koncertszervezők, klubok, rádiók, tv-k képviselői és managerek is, akik keresik a tehetségeket, fellépési lehetőségeket nyújtva számukra.

A végén a legfontosabb: jelentkezési határidő: 2012. április 22.

Jelentkezni postai úton: Nyíregyháza, 4400, Széchenyi utca 32/b, interneten: az info@backstagelive.hu címen lehet.

[2012.04.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még