2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Időtlen tanulságok a Veled, Uram! rockoperában - jegyek itt a májusi és a júniusi előadásokra

Tizenkét évvel az esztergomi szabadtéri ősbemutató után új, fiatalos köntösbe öltöztetve viszi színre Szörényi Levente és Bródy János Veled, Uram! című rockoperáját a Budapesti Operettszínház a Thália Színházzal közös produkcióban.

A Veled, Uram! egy izgalmas lehetőség arra, hogy olyan emberi kapcsolatokat jeleníthessenek meg a történelem üzenetén keresztül, amelyek a ma emberét itt és most meg tudják érinteni - hangsúlyozta a Thália Színházban színpadra állított rockopera rövid ízelítőjével fűszerezett hétfői sajtótájékoztatón Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Hozzátette: Szörényi Levente és Bródy János hihetetlen érzékenységgel vettek részt a munkában, és úgy tűnt, örömüket lelik abban, hogy ezt az eredetileg 2000-ben bemutatott darabot most egy teljesen új, fiatalos köntösbe öltöztethetik.

A mű ősbemutatóját annak idején Esztergomban, a bazilika előtti Szent István téren tartották - idézte fel Kerényi Miklós Gábor, aki elárulta: már a tizenegy évvel ezelőtt készült pályázatában is szerepelt egy Szörényi Leventével közös bemutató gondolata. Reményei szerint a március végén debütáló produkció sokáig repertoáron marad a Thália Színházban.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.


Egy darab életében mérföldkőnek számít, hogy zárt, színházi szituációban is meg tud-e élni - mutatott rá Szörényi Levente, aki eredetileg nem akart hozzányúlni a rockoperához. "Az ember aztán menet közben kedvet kap, hogy újraértékelje saját gondolatait, és átcseréljen bizonyos jeleneteket" - jegyezte meg a szerző. 

Bródy János elmondta, hogy szövegeiben igyekezett az időtlen történelmi tanulságokat megfogalmazni. A szerző szerint egy rendkívül korszerű, izgalmas, fordulatos, és színházi szempontból is hihetetlenül pergő, szinte filmszerű művet sikerült létrehozniuk. A produkció elején egy hatalmas családfát vetítenek ki, amely segít majd eligazodni a közönségnek a szövevényes történetben.

"Rózsa István díszlet-, illetve Velich Rita jelmeztervezővel arra törekedtünk, hogy izgalmas, elképzelt világba kalauzoljuk a nézőket" - mondta Somogyi Szilárd, a produkció rendezője. Mint rámutatott, az izgalmas szabásmintákat követő jelmezek egyszerre hordozzák egy letűnt kor emlékeit és - anyaghasználatukban - a modernséget. A színpadot egy fekete kristálypalota-díszlet fogja uralni, és a hatást különleges fényjáték erősít majd, a rendező szerint ugyanis egy ilyen összetett előadás során kifejezetten fontos, hogy a néző figyelmét a világítás révén is vezessék.

Jegyek itt kezelési költség nélkül a Veled, Uram előadásra. 

A kettős szereposztásban színpadra állított Veled, Uram! egy meg nem fejtett rejtély nyomába kalauzolja a nézőt: István egyetlen fiának, Imre hercegnek máig tisztázatlan, csak a krónikákból ismert halálát idézi fel, amelyet utódlási harc követ. Istvánt Sasvári Sándor és Földes Tamás, Imrét Kádár Szabolcs és Barkóczi Sándor játssza. Orseolo Pétert Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt alakítja. Az utódlási konfliktusban szerepet játszó Vászoly figuráját Feke Pál és Szerényi László formálja meg. A koreográfus Bodor Johanna.

- MTI -

[2012.06.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még