2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 6: Réti Nóra búcsúzott, Szűcs Ádám megmenekült
Kiderült! Falusi Mariann nem Réti Nóra miatt sírt
Kemény! A Megasztár versenyzőjét sokan megszólják
A Csillagdallal indult a Megasztár második döntője
Megasztár 6: Farkas-Jenser Balázs - Are You Gonna Go My Way  
Megasztár 6: Nagy Adri - Don't Stop The Music (Rihanna) 
Megasztár 6: Szakos Andrea - Fighter (Christina Aguilera) 
Megasztár 6: Horváth István - Numb (Linkin Park)  
Megasztár 6: Burgess Benji - American Idiot (Green Day) 
Megasztár 6: Bihal Roland - In The Shadows (The Rasmus)  
Megasztár 6: Radics Gigi - Crazy (Gnarsl Barkley) 
Megasztár 6: Szűcs Ádám - Cosmic Girl (Jamiroquai)  
Megasztár 6: Kullai Timi - Free Your Mind En (Vogue) 
Megasztár 6: Nagy Kristóf Bozont - Pálinka dal (Magna Cum Laude) 
Megasztár 6 extra produkció: Kállay-Saunders András - I love you and fly 
Mester Tamás hazaküldte - így búcsúzott Szűcs Ádám 
Megasztár 6: Talán Attila - Are You Gonna Be My Girl (Jet) 
Kapcsolatok
Megasztár 6
Nagy Adrienn (Adri)
Farkas-Jenser Balázs
Horváth István (Megasztár 6)
Bereczki Zoltán
Bochkor Gábor
Till Attila
Falusi Mariann
Szakos Andrea
Burgess Benjamin
Talán Attila
Radics Gigi
Bihal Roland Ákos
Szűcs Ádám Szilárd
Kullai Tímea
Nagy Bozont Kristóf
Mester Tamás

Megasztár 6: Szűcs Ádám befejezte, Horváth István folytathatja - nézd vissza a produkciókat

Alig néhány hónapja indult a Megasztár hatodik szériája, és a fiatal tehetségek közül valaki máris elbúcsúzott társaitól. Múlt héten Réti Nórát az egykori megás, Caramel kísérete mellett búcsúztatták társai, de a könnyek ezúttal elmaradtak.

A második élő adás nyilvánvalóan már nem lesz ennyire érzelemszegény, hiszen az énekesek egyre több időt töltenek együtt, közös produkciókkal készülnek, egyre jobban megismerik egymás személyes titkait, barátságok és közös tervek szövődnek. De mint tudjuk, az álmodozásnak hamar véget vet egy negatív kritika, vagy a nézők alulvoksolása.

Ez történt az első döntőben: Megasztár 6: Réti Nóra búcsúzott, Szűcs Ádám megmenekült

A játék menete ugyanis ismét két színtéren zajlik: a közönség szavazatai alapján az első nyolc énekes egyenes ágon tovább jut a jövő heti döntő adásba, a legkevesebb voksot kapó három versenyző az úgynevezett veszélyzónába kerül. Rájuk ekkor újra lehet szavazni, és a legtöbb voksot kapó énekes szintén tovább versenyezhet. A két legkevésbé kedvelt énekesből aztán a zsűri tagjai – Bochkor Gábor, Falusi Mariann, Bereczki Zoltán és Mester Tamás – döntik el, ki mehet tovább, és kinek kell távoznia.

És ma is van természetesen egy „hetes”, a dedikált zsűritag, aki a héten a legtöbb időt töltötte a versenyzőkkel. Mester Tamás adta a tanácsokat, ő készült az énekesekkel, és az ő előjoga lesz, hogy kimondja az est végén azt a nevet, akinek búcsúznia kell a versenytől.

Ahogy már megszokhattuk, ma is az új csillagdallal kezdődött a Megasztár legújabb élő adása.

Farkas Jenser Balázs saját bevallása szerint „robotszerű precizitással” éli a mindennapjait, fontos számára a rend. Talán ez a rendmánia ütközött ki eddigi produkcióin is, kicsit merevnek tartották eddig a zsűri tagjai, hiányolták a válogató során tapasztalt lazaságot. Nos, Mester Tamás most olyat hozott ki a fiúból, amit talán még ő maga sem sejtett önmagában. Balázs szabályosan megőrült Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way című számában. Annyira, hogy még Bochkor Gábort is meglepte az, hogyan válik egy kedves, mosolygós fiú rockerré a színpadon! És még Bereczki is azt mondta neki: „tök jó az irány”, bár hozzátette, még további lazulás jót tenne neki.

Nagy Adriról sokan nem tudják, hogy eredeti szakmája virágkötő. Amennyiben az éneklés hosszú távon nem jön be neki, ehhez a szakmához fog visszamenni. Bár nyilvánvalóan nem ez a célja. Ideiglenes mentora szerint Adri legfőbb feladata most az, hogy megnyíljon érzelmileg, és akkor megtörténik az a csoda, amire várnak. Rihanna Don’t Stop the Music című számával ez az áttörés azt hiszem elmaradt - előadása itt visszanézhető. Adri jobban koncentrált arra, hogy kapjon levegőt és ne rontsa el a szöveget, mint arra, hogy átadja a dal mondanivalóját: „Le ne állítsd a zenét!” A zsűri egyetértett abban, hogy a dal önmagában vacak, de mint Bereczki Zoltán is fogalmazott: az előadón múlik, hogy jó-e a dal, vagy sem. Bochkor Gábor szerint Adri szexi volt énekben is annak ellenére, hogy Rihannát énekelni nem egyszerű… 

Szakos Andreának Mester szerint arra kell figyelnie a műsor folyamán, hogy ne vesszen el ő maga a sok tanács között. Mint fogalmazott: „nagyon nagy színpalettával rendelkezik, de nem találja benne a saját stílusát”. Hogy Christina Aguilera Fighter-jében mennyire találta meg önmagát nem tudom, de hogy nagyot robbant és rekedtre énekelte magát Andi, az biztos!

Valahogy ez a lány engem Tóth Gabira emlékeztet, ahogy énekel. Nem is a hangszíne miatt, inkább az energiája, egy energiabomba a csaj! A levegője azonban elfogyott éneklés közben, és ezt Falusi Mariann meg is jegyezte neki hozzátéve, hogy a koncentrációhoz szükséges az is, hogy lemondjon például a mikrofonszorongató mozdulatokról. Egyébként ő is elismerte, hogy a produkció - ITT visszanézhető - szuper volt.

Civil vagy

Horváth István egyik legnagyobb problémája – Mester Tamás szerint -, hogy a színpadon is olyan, mint a hétköznapokban: civil. És bevallom, kicsit fáj a szívem Istvánért, mert ha ezt a civilséget, bizonytalanságot nem növi ki, hamar el fog tűnni a magyar zenei életből. Pedig az idei mezőny férfi indulói közül talán neki van az egyik legizgalmasabb hangja, amit ugyan még mindig kicsit „nyersen” használ, de hatalmas lehetőségek rejlenek benne, ahogy ezt a Linkin Park Numb című számában is bizonyította.

A Mester szerint jót tett Istvánnak ez a bekeményítés, de azért még mindig többet várt. Falusi Mariann szerint most olyat mutatott István, mint eddig soha, de Bereczki azt mondta neki: az ijedtség nem mehet az éneklés rovására. Pedig ez történt. Sajnos.

Burgess Benjamin Amerikát hagyta ott, hogy Magyarországon énekelhessen. Ha gonosz szeretnék lenni megjegyezném, hogy megértem, mert itthon könnyebb „sztárrá” válni, mint az Egyesült Államokban. De ma este nem leszek gonosz! Mert azt be kell látni, hogy Benji igazán színpadra termett, ahogy azt a Green Day American Idiot-jában is bizonyította. A szám címéhez igazodva átvedlett amerikai idiótává, ami talán mindig is volt. A szó legszimpatikusabb formájában. Bochkor Gábor szerint is így viselkedik egy popsztár a színpadon, Falusi Mariann azt mondta: minden jó volt az előadásban, de ezúttal a hang is jó volt, csak néha volt hamis.

Talán Attila legutóbb kapott hideget-meleget, de Mester Tamás régi önmagát látja a srácban. És ez talán jó hír, hiszen tudjuk, Tamás karrierje hol tart most. Attila életében egyébként a futás jelenti a rendszerességet, és mostanában természetesen a Megasztáros felkészülés. Múlt héten még beteg volt, mára azonban nyilvánvalóan meggyógyult, hiszen az eszméletlen magasságokba törő sikítás most olyan természetesen jött neki, mintha nap mint nap ezt gyakorolná.

A Jet Are You Gonna Be My Girl című slágere igazán jól állt neki, az a rocker srác tudott lenni, akikből ki kell hogy mondjam: hiány van a mai zenei életben. Mester Tamás szerint ez volt Attila eddigi legjobb produkciója, Bereczki viszont arra intette, hogy többet ne táncoljon. Falusi Mariann kijelentette, hogy már alig várja, hogy ő legyen a hetes, hogy foglalkozhasson Attila hangjával, mert szerinte sok olyan dolog van még benne, amit eddig nem hallottunk.

Bihal Roland egyik legnagyobb gyengesége a saját félelme. A saját negativitása. Mester Tamással ezért az elmúlt héten ennek legyőzésén dolgoztak, kifejezetten önkép erősítő gyakorlatokat végeztek. Roland maga is beismerte, hogy sokat segített neki az együtt töltött idő, mint mondta: egyfajta szorongás tűnt el belőle. No igen, ha egy rocker foglalkozik a rockerrel, annak hatásosnak kell lennie.

És valóban, Rolandot mintha kicserélték volna a színpadon, egészen átszellemülten énekelte a Rasmus első nagyobb slágerét, az In the Shadows-t. Bochkor Gábornak tetszett az előadás, mint mondta: az eredeti előadással szemben itt történt valami. Nem akart elaludni a verséknél. Bereczki Zoltán egy kis szakmai tanácsot adott neki, amit nyilván csak ő értett, Mester Tamás pedig megdicsérte, hogy visszahozott egy picit az egykori emos stílusból, a kifestett szemet többek között, ami igenis jól állt neki. 

Radics Gigit ha színpadon látom, mindig elfelejtem, és mindig meglepődök, hogy még csak 15 éves. Annyira fiatal, hogy a Megasztár-házba édesapja is beköltözött vele, hogy vigyázzon rá. Pedig Gigi már nem kislány, sőt az idei Megasztár egyik legnagyobb tehetsége! Gigi most Gnarls Barkley gigaslágerét, a Crazy-t énekelte, őrület volt a színpadon és gigataps!

Gigi produkciója ITT nézhető meg.

Falusi Mariann ízlésesnek nevezte a produkciót és annyit tanácsolt a lánynak, hogy énekeljen minél többet. Bereczki volt az ünneprontó mint mindig, ő az előadás show-részén dolgozna még egy kissé hozzátéve, hogy megnézné egyszer farmerben és sportcipőben is. Mire Falusi Mariann annyit mondott, hogy egy díva nem megy ki sportcipőben a színpadra. Ezzel mindent el is mondott.

A Pokoli Dalok estéjének utolsó részébe érkeztünk, amit ezúttal Szűcs Ádám nyitott. Az a Szűcs Ádám, aki már legutóbb is mandulagyulladással küzdött, és most sem száz százalékosan állt színpadra. De mint egy párszor már megjegyezték kritikájukban a zsűri tagjai: egy énekes sem mondhatja azt a közönségének, hogy ’elnézést ma este nem énekelek, mert megfáztam’. Bár a Jamiroquai Cosmic Girl című szerzeménye egyértelműen nem Ádám dala, mindent megtett annak érdekében, hogy a tőle telhető legjobban adja elő. A hangi adottságokkal és énekléssel nem is volt semmi gond, csak valahogy unalmas volt az egész. Talán az őrület hiányzott belőle. És ezen a fogpaszta mosoly sem segített. Mester Tamás úgy is érezte, hogy ez bizony csak a közönségnek szólt, és nem volt túl őszinte. Falusi Mariann azt sem tudta eldönteni, hogy Ádám jó-e vagy sem. Bochkor Gábor azt értékelte, hogy a srác „különböző karakterek hangján” tudott énekelni.

Kullai Tímea hangját eddig senki sem froclizta, azt viszont kevésbé értékelték, hogy nem igazán tudta viselni magasságát a színpadon. Mint kiderült, Timinek a hétköznapokban is önértékelési problémát okoz a magassága, nem igazán tudja elfogadni magát úgy, ahogy van. (Pedig sokan sok mindent megtennének azért az alakért, amivel ő büszkélkedhet…) A magabiztosságot azt hiszem a mostani szereplésében sem érezte igazán: ismét tűsarkúba bújt, igazi dögös-nőcis szerelést öltött magára, mégsem volt annyira sem nőies, mint a csupán 15 éves Radics Gigi… Természetesen ezt megint csak én gondolom így, mert Mester Tamás szerint csak jobbat tett neki a magassarkú, és a közönség pozitív reakciója  is még inkább kinyitotta őt. 

Nagy Kristóf „Bozont” egyik legnagyobb előnye a lazasága. Imád színpadon állni, nem jön zavarba a szerepléstől, a magas hangok viszont nem fekszenek neki. Nem is az adottságai miatt, egyszerűen nem hiszi el, hogy ki tudja énekelni azokat. Bozont ma este egyedüliként magyar dalt énekelt, a Magna Cum Laude együttestől adta elő a Pálinkadalt. Hogy ez mennyire „pokoli” nóta, nem tudom, de előadásában Bozont most inkább tűnt ripacsnak, mint profi énekesnek. Bár azt sem nagyon értem, hogy említhető egy lapon Mező Misi és mondjuk Lanny Kravitz… Visszatérve a produkcióra, velem szemben Falusi Mariann és Bereczki Zoltán(!) is el volt varázsolva az előadástól, Bochkor Gábornak viszont feltűnt, hogy mintha paródiát adna elő Bozont. Ő élvezte, az a lényeg!

A szavazás jelenlegi állása szerint a veszélyzónában Horváth István, Kullai Tímea és Szűcs Ádám áll, de még semmi nem dőlt el, a szavazás még mindig tart. És a veszélyzónában tartózkodók személye folyamatosan változik. A nagy kérdés az, hogy a szavazás lezárásának pillanatában ki az a nyolc előadó, aki a legtöbb szavazatot kapta a nézőktől, és ki az a három, akik a veszélyzónában foglalnak helyet.

A szavazást megállították, a nyolc biztos továbbjutó a következő (természetesen NEM a továbbjutás sorrendjében): Szakos Andrea, Burgess Benji, Radics Gigi, Nagy Kristóf „Bozont”, Nagy Adri, Farkas-Jenser Balázs, Kullai Tímea és Bihal Roland.

A veszélyzónában foglalnak helyet: Horváth István, Szűcs Ádám és Talán Attila. Rájuk tehát a szavazás most újraindul. A korábbi voksok nem vésznek el, ezek szaporodnak most az új voksokkal.

Amíg az újbóli voksolás tart, az egyik tavalyi megás énekel nekünk, a Burgess Benjihez hasonlóan Amerikából hazatért Kállay-Saunders András, aki legújabb, az Eurovíziós Dalverseny magyar nemzeti döntőjébe is bekerült I Love You-t adja elő a Csak Veleddel mixelve.

Még van egy kicsi idő, de a szavazás hamarosan lezárul. Egy énekesnek ismét véget ér a verseny. A végső szót ezen a héten Mester Tamás mondja ki. Hamarosan egyvalaki nagyon boldog lesz, hiszen tovább komolyabb aggodalom nélkül versenyezhet tovább, két énekes alatt csúnyán rezegni fog a léc.

Aki kilencedikként felhőtlenül örülhet most: Talán Attila!

István 4-0-ra győzött

Horváth István és Szűcs Ádám közül valakinek búcsúznia kell. A döntés Mester Tamás kezében van.

Bochkor Gábor szerint Ádám nem igazán tudott bizonyítani ebben a dalban, de előrelépés volt a múlt hetihez képest. Attila teljesítményét ingadozónak találja, ha tehetné Istvánt vinné magával.

Falusi Mariann is így döntene, mert szerinte István nagyobbat lépett előre múlt héthez képest.

Bereczki Zoltán azt mondta: a nézők jól szavaztak ma este, és ő is Istvánt vinné inkább magával.

Mester Tamás nyilván mindkét énekest megkedvelte az elmúlt hét során, nehéz kimondani tehát a továbbjutó nevét. De kimondta: Horváth István énekelhet tovább a Megasztárban, Szűcs Ádám búcsúzik – mosolyogva. 

Most már biztos, hogy ez műmosoly, egy álarc, mely mögé elrejtheti érzéseit. Talán ez volt a baj. Talán több őszinte érzelmet igényeltek volna a produkciói. De ez most már nem számít. Szól az új Búcsúdal, Ádám utolsó fellépése ez a Megasztár 6. színpadán.

A verseny azonban ezzel nem ér véget, jövő héten újabb tematikával, a Végzetes Vonzerővel folytatódik a megmérettetés, amikor Bochkor Gábor segíti majd a kicsi megákat. Addig is keressétek a legfrissebb híreket kedvenceitekről itt, a Zene.hu hasábjain, jövő pénteken pedig folyamatosan frissülő beszámolónkat olvashatjátok!

A következő frissítésig játssz:  Elindult az év játéka a Zene.hu-n! Nyerj értékes luxuskozmetikumokat!  

-kiko

Lájk, ha követed a műsort.

[2012.03.25.]

Megosztom:

A Csillagdallal indult a Megasztár második döntője
A Csillagdallal indult a Megasztár második döntője

A Király Viktor által írt Csillagdal a Top 11...

<strong>Megasztár 6:</strong> Farkas-Jenser Balázs - Are You Gonna Go My Way  
Megasztár 6: Farkas-Jenser Balázs - Are You Gonna Go My Way  

Farkas Jenser Balázs saját bevallása szerint...

<strong>Megasztár 6:</strong> Szakos Andrea - Fighter (Christina Aguilera) 
Megasztár 6: Szakos Andrea - Fighter (Christina Aguilera) 

Szakos Andreának Mester szerint arra kell...

<strong>Megasztár 6:</strong> Nagy Adri - Don't Stop The Music (Rihanna) 
Megasztár 6: Nagy Adri - Don't Stop The Music (Rihanna) 

Nagy Adriról sokan nem tudják, hogy eredeti...

<strong>Megasztár 6</strong>: Burgess Benji - American Idiot (Green Day) 
Megasztár 6: Burgess Benji - American Idiot (Green Day) 

Burgess Benjamin Amerikát hagyta ott, hogy...

<strong>Megasztár 6: </strong>Horváth István - Numb (Linkin Park)  
Megasztár 6: Horváth István - Numb (Linkin Park)  

Horváth István egyik legnagyobb problémája – Mester...

Megasztár 6: Bihal Roland - In The Shadows (The Rasmus)  
Megasztár 6: Bihal Roland - In The Shadows (The Rasmus)  

Bihal Roland egyik legnagyobb gyengesége a saját...

<strong>Megasztár 6:</strong> Radics Gigi - Crazy (Gnarsl Barkley) 
Megasztár 6: Radics Gigi - Crazy (Gnarsl Barkley) 

Radics Gigit ha színpadon látom, mindig elfelejtem, és...

<strong>Megasztár 6:</strong> Szűcs Ádám - Cosmic Girl (Jamiroquai)  
Megasztár 6: Szűcs Ádám - Cosmic Girl (Jamiroquai)  

Szűcs Ádám legutóbb is mandulagyulladással...

<strong>Megasztár 6: </strong>Kullai Timi - Free Your Mind En (Vogue) 
Megasztár 6: Kullai Timi - Free Your Mind En (Vogue) 

Kullai Tímea hangját eddig senki sem froclizta, azt...

<strong>Megasztár 6: </strong>Nagy Kristóf Bozont - Pálinka dal (Magna Cum Laude) 
Megasztár 6: Nagy Kristóf Bozont - Pálinka dal (Magna Cum Laude) 

Nagy Kristóf „Bozont” egyik...

<strong>Megasztár 6 extra produkció:</strong> Kállay-Saunders András - I love you and fly 
Megasztár 6 extra produkció: Kállay-Saunders András - I love you and fly 

Amíg az újbóli voksolás...

<strong>Mester Tamás</strong> hazaküldte - így búcsúzott <strong>Szűcs Ádám</strong> 
Mester Tamás hazaküldte - így búcsúzott Szűcs Ádám 

A második döntő estéjén Szűcs Ádámtól...

<strong>Megasztár 6: </strong>Talán Attila - Are You Gonna Be My Girl (Jet) 
Megasztár 6: Talán Attila - Are You Gonna Be My Girl (Jet) 

Talán Attila legutóbb kapott hideget-meleget,...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még