2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Remek képek! A Megasztár 6 első döntőjének 71 pillanata
Kapcsolatok
Megasztár 6
Bihal Roland Ákos
Burgess Benjamin
Kullai Tímea
Nagy Bozont Kristóf
Szakos Andrea
Szűcs Ádám Szilárd
Réti Nóra
Farkas-Jenser Balázs
Nagy Adrienn (Adri)
Horváth István (Megasztár 6)
Radics Gigi
Talán Attila
Falusi Mariann
Mester Tamás
Bereczki Zoltán
Bochkor Gábor

Megasztár 6: Réti Nóra búcsúzott, Szűcs Ádám megmenekült

A széria első élő adásához érkezett a Megasztár 6, ami azt jelenti, hogy ma este valaki könnyekkel a szemében fog búcsút venni élete nagy lehetőségétől. Az első döntős műsornak kuriózuma is lesz: mostantól kezdve minden adásban kijelölnek egy „dedikált” zsűritagot, aki egy héten keresztül mentorálja az énekeseket – legjobb tudása szerint -, és a show végén eldönti, kinek kell elhagynia a Megasztár-házat.

Az első ilyen ítész Falusi Mariann lesz, aki izgalommal és komoly felelősségtudattal áll a kihívás elébe. Mint korábban elmondta: férfi társai – Bochkor Gábor, Bereczki Zoltán és Mester Tamás – biztosan próbálják majd meggyőzni az igazukról, de ő akkor is a saját véleményéhez fog ragaszkodni, ha azt érzi helyesnek.

Fontos tudni, hogy szavazni első körben mind a 12 énekesre lehet, de a produkciók végén 3 versenyző a veszélyzónába kerül. Ekkor a szavazás újra indul, de akkor már csak a veszélyzónába kerültekre lehet voksolni. A két legkevesebb voksot kapó énekes közül a zsűri választja ki azt, akinek búcsúznia kell.

A versenyzők most még 12 vannak. 12 tehetség, akik most még talán kicsit „nyersek”, tapasztalanok, de annál lelkesebbek. Ez az idei Csillagdal előadása közben is kiderült, ami talán nem olyan erős, mint a korábbi években, de két-három adás után biztosan ezt is fújja majd minden Mega-rajongó.

Az első élő adás témaköre a 21. század zenéje, azaz csak olyan dalokat énekelnek ma este a versenyzők, amik a mai rádiók, klubok és „utcák” kedvencei.

Elsőként Szakos Andreának kell bizonyítania. Mint többször elmondtuk, ő az a tiszavasvári lány, aki eladta a mobilját, hogy elutazhasson a válogatóra. Ez azonban nem minden, mert a laptopját is elcserélte már, hogy segíteni tudjon édesanyjának kifizetni a számlákat. A lány azonban nem csak önmaga feltalálásában erős, énekelni is nagyon tud. Elsőként színpadra állni úgy, hogy ekkora nyomás nehezedik a vállára nem egyszerű. Ennek ellenére ragyogóan adta elő Adele egyik legnépszerűbb slágerét, a Rolling in the Deep-et, amitől egész 2011-ben zengett a rádió. „Nem az életkörülményeid javítása miatt énekelsz, hanem mert énekesnő vagy” – értékelte Falusi Mariann, ezzel azt hiszem mindent elmondott, amit el lehetett Andi produkciója után.

A mezőny legfiatalabb énekese a 16 esztendős Burgess Benji, aki fiatal kora ellenére hatalmas magabiztonsággal, talán némi szemtelenséggel viszonyul a színpadhoz. Ezt korábban a párbaj során is bizonyította, amikor szinte leénekelte ellenfelét a színpadról. A srác egyébként Amerikában született, és egyik nagy szenvedélye az éneklés mellett a rádiózás, amit édesanyjával karöltve űz. 

Benji ma este a Jason Mraz Geek int he Pink című slágerével készült, és talán nem énekelt annyira jól, de a színpadi jelenléte olyan határozott és tudatos volt, hogy ez nem is igazán számított. A srác színpadra termett, és ezt ő is tudja. Ez kell a showbizniszhez. A bizonytalanságot Bereczki Zoltán is észrevette, aki azt javasolta a fiúnak: fektessen nagyobb energiát a szöveg és a koreográfia megtanulásába, hogy ne kelljen annyira koncentrálnia, és könnyebb lesz ellazulnia.

Szűcs Ádám a válogatók idején alig mert felmenni a színpadra. Tillának kellett szinte belöknie a zsűri elé, ahol már Falusi Mariann is hangosan szólította őt. Ádámnak most az egyik legnehezebb dolog, hogy távol van édesanyjától, akihez nagyon ragaszkodik. Emellett mandulagyulladással is küzd, a verseny reggelén még beszélni is alig tudott. Ettől érezhetően a biztonsági éneklésre helyezte a hangsúlyt, amikor Ne-Yo Closer című számát adta elő.

A hangok bizonytalanok voltak, néha csúszkáltak is, de Ádám nyilvánvalóan mindent megtett azért, hogy betegsége ellenére a legtöbbet kihozza magából. Mester Tamás szerint az adrenalin segített Ádámnak, nem volt észrevehető a betegsége. Bereczki Zoltán viszont azt mondta, hogy a dal tempóját nem találta el most Ádám, ami valószínűleg az izgalmának köszönhető.

Roland meglepte Bochkor Gábor

Bihal Rolandot
elsősorban onnan ismerhetjük, hogy 2009-ben ő váltotta Eriket a No Thanks nevű tini-rock együttes élén. Hamar rájött azonban, hogy – ahogy ő fogalmazott – süllyedő hajóra szállt, ezért ma már inkább egyedül próbálkozik. A válogatók során többször is azt a kritikát kapta a zsűritől, hogy a korábbi zenekarában ráragadt allűröket nem tudja levetkőzni, és ez az Adam Lambert-féle If I Had You című számnál sem sikerült túlzottan neki. Mint Bereczki fogalmazott: a sallangjai mögé múlik, ezért azt kérte tőle, merjen megvadulnia a színpadon. Mester szerint viszont ez volt az eddigi legjobb produkciója, és csak az önbizalom hiányzik neki. Bochkor azt mondta, korrektül elénekelte a dalt, és jobban teljesített, mint azt várta.

A 17 éves Réti Nóra énekesnő szeretne lenni. Sőt! Elismert énekesnő szeretne lenni, aki talán színészkedne is. Nóra fiatal kora ellenére máris dolgozik, egy étteremben énekel és gitáron kíséri magát. És most a Megasztár döntőjében versenyzik. Az álma megvalósításához tehát a legjobb úton jár. Nóra most Katy Perry egyik korai slágerét, az I Kissed a Girl-t adta elő. A hangi adottságaival nyilvánvalóan nem volt probléma, a levegővételek, a mélyebb hangok és a sorvégek azonban mintha itt-ott lenémították volna a mikrofonját. Bereczki Zoltán szerint Nóra még mindig csajos dalokat énekel, pedig ő egy kislány, akinek cuki, kedves dalokat kellene énekelni. Falusi Mariann megvédte a lányt, mint mondta: Nóra igenis csajos, és a magassarkúhoz is például ő – Mariann - ragaszkodott, Nóra tornacipőben szeretett volna fellépni.

Bozont szüretre készül

Nagy Kristóf „Bozont”
„zenével kapcsolatos alkalmi munkákból él”, pakol, kábelt teker, mindent megtesz, hogy a tűz közelében legyen. A Megasztár most azt a lehetőséget kínálja neki, amiért idáig küzdött. Ha jól csinálja, most végre leszüretelheti munkája gyümölcsét. Akármilyen szimpatikus is legyen Bozont, Bruno Mars és a The Lazy Song nem hatott meg. Nem is tudom mire koncentrált jobban, a hangok megtalálására, vagy a színpadi mozgásra, de valahogy se az egyik, se a másik nem volt a helyén. A hamisság csak egy dolog, de úgy mozgott a színpadon, mint aki eltévedt egy mezőn, és nem találja a kiutat. A zsűri azonban máshogy vélekedett, őket elvarázsolta Bozont „lazasága”, és szerintük jól is énekelt. Ők tudják! 

Farkas-Jenser Balázs szenvedélye a zene. Legyen az ének, hangszer vagy egy jó koncert, Balázs vevő rá. Saját dalokat is ír, remélhetőleg előbb vagy utóbb hallgathatunk belőlük valamit! Ezúttal azonban a The Baseballs Umbrella című feldolgozását adta elő, amit eredetileg Rihanna énekelt. Balázs előadásával lenyűgözte a szőrös szívű Bereczkit, aki azt mondta: a srácnak nagyon jól állt a rockabilly. Mester Tamás szerint azonban túl tudatos volt az előadás, ő hiányolta a rock ’n’ roll-hoz elengedhetetlen lazaságot.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Horváth István élete eddig mondhatni, csupa tragédia. Édesapját 10 éve veszítette el, kulcscsont-törése pedig harcművész karrierjét törte keresztbe. Ezután nyergelt át a zenélésre, és most már boldogan tekint a jövőbe. A kezdeti bizonytalanság az ő előadásán is érződik még, de valahogy ebben a srácban benne érzem az őstehetséget. Ha képes lesz megbarátkozni a színpadi közeggel, a reflektorokkal és a rajongó lányok ostromával, hatalmas sztár lehet még belőle.

Utóbbi azért is nagyon fontos, mert családi háttere miatt rendkívül szoros kapcsolatot ápol barátnőjével, ezért nem is tudja eljátszani a szerelmes férfit például duett helyzetben másik nő oldalán. István most Enrique Iglesias I Wanna Be With You című dalát adta elő, Bochkor szerint vegyesen. A magas hangok jól mentek neki, a fejhangokkal azonban volt egy kis bibi. Mester Tamás azt rótta fel neki, hogy annyira utánozta az eredeti előadót, hogy nem látta mögötte Istvánt. Hozzátette, hogy több mozgást is szívesen látott volna, Falusi Mariann ebben az esetben is magára vállalta a felelősséget. Mint mondta, azt kérte Istvántól, hogy csakis a barátnőjének énekeljen és rá koncentráljon most. 

Míg édesapja élt, Kullai Tímea szinte burokban nőtt fel, egy boldog burokban. Az édesapja hiánya okozta űrt barátja töltötte be, akivel ma már nagyon vidám napokat tölt együtt, közösen zenélnek például. Most akárcsak Horváth István, neki is búcsút kellett vennie szeretteitől, hogy önmaga boldoguljon a Megasztár csapatában. Timi első döntős dala Basement Jaxx feat. Lisa Kekaula és a Good Luck volt. Huhh! Nagyon Kullai Timis volt: energikus, pörgős, erős, hangos!

Ettől függetlenül Mester Tamás nem volt elégedett az előadással. Az éneklés persze rendben volt, de a dal szövegét a „mester” szerint félreértelmezte a dalt, mert ez nem egy vidám dal, hanem egy szakítós, dühös szám. Bereczki Zoltán Tina Turnert ajánlotta Timi figyelmébe színpadi mozgás tekintetében, amellyel magasságából adódó bizonytalanságait kezelheti.

Nagy Adri régóta foglalkozik énekléssel, de énektanárhoz csak fél éve jár. Hangjára egy barátja figyelt fel először, aki fel is kérte, hogy működjön közre egyik lemezfelvételén. Adri ekkor döntötte el, hogy az énekléssel komolyabban akar foglalkozni. Pink So What című dalával komoly produkciót tett le az asztalra, de attól tartok, ez nem az ő száma volt. Ő túl jó kislánynak tűnik ehhez a dögös számhoz. Bochkor Gábor szerint Adri végigszenvedte az egészet, Mester Tamás pedig még mindig hiányolja azt a pluszt, amitől szerethetik a lányt.

Szerinted ki nyeri a Megasztár 6-ot? VOKS LENT!

Talán Attila
imádja a „veszkó” csizmákat. És imádja a ’80-as éveket, és imádja a rockot. Most rákényszerült, hogy saját maga álljon helyt az életben. És erre a Megasztár jó lehetőséget kínál. Mint mondja, ha kitűz maga elé egy célt, jobban szeret apró lépésekben haladni, mert akkor biztosabban biztosabban célt ér. A Green Day és a Boulevard Of Broken Dreams azonban úgy tűnt, túl nagy falat neki. De aztán a dal végén megtudtuk, Attila is beteg. Ezért volt gyenge a produkció, ezért voltak a „középső hangok” erőtlenek, a magasabban fekvő „sikítások” viszont a helyükön voltak. Bochkor Gábor szerint biztonsági játékot játszott, mert rockot nem lehet ilyen erőtlenül énekelni. Kritikájáért viszont a srác betegségére való tekintettel bocsánatot kért!

A 15 éves Radics Gigi a Megasztár nagy visszatérője. Az idei sorban már a harmadik próbálkozása, a döntőig azonban először jutott. Nagy lehetőség ez most neki, és őt tudja ezt! És él a lehetőséggel! A legjobb énekes a mezőnyben! Mint Falusi Mariann is elmondta: ő volt az egyetlen énekes, akinek semmiféle instrukciót nem adott, mert nem volt rá szüksége. Mester Tamás azt mondta, azért örül neki, hogy jövő héten ő lesz a „hetes”, hogy nagyon sokat tanulhat majd Radics Gigitől. És ezúttal Bereczki Zoltán is csupán egyetlen építő kritikával tudott szolgálni: „Csak így tovább!”. Mi is csak ezt mondhatjuk: hajrá Gigi, megérdemled!

Ezzel mind az est nehezebb része véget ért, mind a 12 döntős énekes megmutatta, mit tud. Till Attila és Liptai Claudia hamarosan lezárják a szavazást és kiderül, ki az a három énekes, aki a veszélyzónába került. Mint fentebb említettük, a legkevesebb három szavazatot kapó versenyző esetében újra voksolhatnak a nézők, és közülük valaki egyenes ágon tovább mehet a jövő heti döntőbe. A két legkevesebb voksot kapó versenyző közül a zsűri választja ki azt, akinek búcsúznia kell, de a végső ítéletet a „dedikált zsűritag”, ezúttal Falusi Mariann mondja ki. Ezen a héten ugyanis ő mentorálta a csapatot: tanácsot adott nekik úgy az éneklés, mint a fellépőruhák terén, de a Pa-Dö-Dő énekesnője lelki téren is foglalkozott a sztárjelöltekkel.

A feladat nem egyszerű, de a zsűri tagjai a kritizálás mellett a heti váltásban történő mentorálást, és az ítélethirdetést is vállalták. A döntés ezért nem csak a kiesőnek, de a dedikált zsűritagnak is biztosan fájni fog.

Az első finálé dalai:

  1. Szakos Andrea - Adele – Rolling In The Deep - Lesd meg ITT.

  2. Burgess Benji - Jason Mraz – Geek In The Pink  - Nézd vissza itt az előadást.
  3. Szűcs Ádám – Ne-Yo – Closer Nézd vissza Ádám produkcióját ITT!

  4. Bihal Roland - Adam Lambert – If I Had You - Roland előadása visszanézhető ITT!

  5. Réti Nóra - Katy Perry – I Kissed The Girl - ITT megnézhető Nóra "száma"

  6. Nagy Kristóf Bozont - Bruno Mars – The Lazy Song - Nézd vissza Bozont előadását.

  7. Farkas-Jenser Balázs - The Baseballs – Umbrella - Balázs így énekelt az első fináléban.

  8. Horváth István - Enrique Iglesias - Be With You - István előadása ITT nézhető meg.

  9. Kullai Tímea - Basement Jaxx feat. Lisa Kekaula – Good Luck ITT nézhető meg Tímea száma.

  10. Nagy Adri - Pink – So What A produkció ITT nézhető újra

  11. Talán Attila - Green Day – Boulevard Of Broken Dreams Nézd újra a dalt ITT.

  12. Radics Gigi - Leona Lewis – Bleeding Love Tekintsd meg a produkciót ITT.

A 12 döntő énekes utoljára áll egy színpadon. A szavazás pillanatokon belül lezárul. Most. Kilenc énekes azonnal a jövő heti döntőbe mehet. Akik fellélegezhetnek, a következők:

Radics Gigi, Nagy Kristóf „Bozont”, Nagy Adri, Farkas-Jenser Balázs, Szakos Andrea, Talán Attila, Burgess Benji, Horváth István és Kullai Tímea!

A veszélyzónába kerültek tehát: Bihal Roland, Szűcs Ádám és Réti Nóra. A szabályok értelmében rájuk mostantól újra lehet szavazni. Az eddig megszerzett szavazatok sem vesznek el, a tét hatalmas. Aki most a legtöbb voksot kapja a nézőktől, tovább versenyezhet. Akik kevesebbet kapnak, már csak a zsűri jóindulatára számíthatnak. Ugyan a végső szót Falusi Mariann mondja ki, társai aktívan kampányolhatnak - és nyilvánvalóan meg is teszik – választottjukért. 

Amíg az eredmény kihirdetésre kerül, egy meglepetés fellépő szórakoztatja a közönséget. Puskás Peti számos videoklipet, színházi- és filmszerepet tudhat maga mögött amellett, hogy a tv2 napi sorozatának is ismert figurája volt. Zenéje nem hétköznapi, egyedi, varázslatos, ámulatba ejtő. Mint a Csillagok, amit most adott elő.

A dal vége a szavazás végét is jelenti. Valaki tovább versenyezhet, azonnal. Ő a nézők döntése értelmében Bihal Roland!

Hogy tetszett az első finálé produkciói? IDE várjuk a véleményeket.  

Szűcs Ádám és Réti Nóra sorsáról a zsűri dönt. Mester Tamás szerint Nóri fiatal a versenyzéshez, és ahhoz, hogy most elkezdje a karrierjét. Ádám viszont túl ideges, túl feszült ahhoz. Mintha a művészetet áldozná fel a siker oltárán. Bereczki Zoltán hasonlóan látja, de ő Nórát szívesen látná önazonosabb szerepben. Bochkor Gábor is több időt adna még Nóránál a felkészülésre, Ádám gyenge produkcióját pedig a betegségének tudta be.

Falusi Mariann dönt. Értékelést nem mondott, csak sírt. És mondott egy nevet. Szűcs Ádámét. Ő folytathatja a versenyt. Réti Nóra búcsúzik a Mega-csapattól. De amilyen fiatal, bőven van még esélye újra próbálkozni. Radics Giginek bejött! Nem adta fel, és sikerült neki. Jobb, mint valaha, és még ő is csak 15 éves! Úgy látszik, a fiataloké a világ…

Szerinted megérdemelten esett ki elsőként Réti Nóra? VOKS LENT!

Réti Nórát Caramel búcsúdala búcsúztatja el, társai kíséretében. Ezzel mára elköszönünk, jövő héten friss beszámolóval jelentkezünk!

Képekben! Megasztár 6 első döntőjének 72 pillanata 

-kiko-

Lájk, ha követted az adást.

[2012.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még