2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kováts Kriszta: Kovátsműhely
Kovátsműhely Bergendyvel
Tényleg szeretsz?
Képgalériák
Jamie és Robi a Kovátsműhelyben
Kapcsolatok
Kováts Kriszta
KovátsMűhely
Kapcsolódó események
Kovátsműhely
[2006. március 27.
hétfő 19:00]

Amikor a rosszcsontok Fonogram díjat kapnak, meg kiadót alapítanak


Robi szájharmonikázott, klasszikus gitározott, énekelt, megjárta ő is a hadak útját. Mellette pedig amibe belefogott, abban pillanatok alatt „országos” sikereket ért el, pl. lövészetben, billiárdban. Amit csinál azt nagyon komolyan csinálja. Eddigi karrierje során több mint 1400 darabot szerzett, közte filmzenéket, reklámzenék hegyeit és persze a Jamie és Robi dalainak jó részét. Játszott punk zenekarban is korábban (Kreténs, 80-as évek második fele) nem is kis sikerrel, bár komolyabb eredménye nem lett hála az akkori rendszernek. Elárulta, hogy ha minden igaz akkor idén lesz még egy – de csak egy – Kreténs koncert. Az igazi anyagi biztonságot a reklámzenék ipari léptékű gyártása hozta meg számára, saját stúdióval rendelkezik, amit ebből (és erre) épített fel.

Aztán találkoztak valahol Debrecenben, és azóta együtt nyűvik az ipart. Mostanra saját kiadóvállalatot hoztak létre, hogy a fiatalokat támogathassák. Lelkes támogatói a legális zenekereskedelemnek, hordják is a karkötőt ennek jeléül. Idén is lesz D-Day azaz a dedikálás napja, ott is láthatjuk őket. Fonogram díjat is kaptak nemrég, ezzel is komoly fejfájást okozva a díjat megítélő zsürinek. A zsüri problémája az volt, hogy miért kapjon angol nyelvű szám magyar díjat. Ezen csak a fejemet tudom fogni! Kérem szépen, ez olyan, mintha az ABBA soha nem kaphatna svéd kitüntetést! Jó reggelt!!!

A beszélgetés persze csak alap Jamie és Robi szerzeményeinek előadásához. Egy kicsit áthangolva, hogy Kriszta hangjához közelebbi hangnemben legyen. Jamie és Robi vokáloztak csak. A zene természetesen élő, semmi faxni, tessék a darabokat átírni az előadóra. Finally, Last one Out, It’s Your life, sok sok dal belefért az estébe, és észre sem vettük két és fél órát ameddig figyelmünket lekötötte a színpad.

Ismét jó hangulatú zeneközeli estét szervezett össze Kováts Kriszta, várjuk a következőt. Már ha lesz. Április vége felé lesz egy Best of Kovátsműhely koncert ahol az eddigi vendégek közül nagyon sok fel fog lépni. Kíváncsi vagyok hogyan fognak elférni akár a színpadon akár időben.... Ha mindenki nagyon visszafogja magát és csak töredékét beszéli, mint az itteni estéken, meg még zenélnek is, akkor egy monstre estének nézünk eléb. Lássuk!.

Sir Oesh

[2006.03.30.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még