2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Még 160 nap az EFOTT 2012-ig - az idén Velencében rendezik az eseményt - bérletek itt
10 új fellépő a Balaton Soundon
A Korn is jön a Szigetre - jegyek itt
FEZEN 2012: Al Di Meola, Machine Head és Sepultura 
Megjelent a megújult Rockélet Magazin 
Kapcsolatok
EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)
Kapcsolódó események
EFOTT 2012
[2012. július 3. - 8. ]

Az Olimpia az EFOTT-on kezdődik! 

Wakeboard, strandröpladba, szörf, zumba, kerékpározás és úszás. Csak néhány lehetőség az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának gazdag sportkínálatából. Hazánk legrégebbi nyári fesztiválja mindig is kitüntetett figyelmet szentelt a zenei programok mellett a sportnak, azonban idén Velencének köszönhetően még több mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók, akik akár két keréken is leutazhatnak a tóparti helyszínre. A sportos rendezvény a hírességek és sportolók szívéhez is közel áll. Jegyek itt!

Az EFOTT egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal, ezért is vándorol évről évre. Idén kerékpárral bárki bebarangolhatja a gyönyörű Velence környékét, a szervezők ugyanis meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!” programot. Ennek lényege, hogy minél többen jöjjenek kerékpárral a fesztiválra, s minél többen használják a helyszínen a biciklit, mint közlekedési eszközt. Ehhez külön kialakított kölcsönző és őrzött tároló áll majd rendelkezésre Velencén.

Aki kihagyná a tekerést, annak lesz parti futás, strandröplabda, strandfoci, speedminton, aerobik, zumba, sőt népi játékok is, mint például méta vagy kötélhúzás. Az ingyenes lehetőségek mellett a fesztiválozók kedvezményesen próbálhatják ki a wakeboard pályát, a szörföt, sárkányhajózást vagy a kajak-kenuzást. A magyar egyetemeket összefogó SportPONTProgram országos döntőjére is az EFOTT-on kerül sor, de lesz EFOTT bajnokság is a legnépszerűbb labdajátékokkal.

Vedd meg a heti bérletet itt, kezelési költség nélkül.

A Velencei-tó miatt előtérbe kerül az úszás népszerűsítése, amit külön üdvözöl Czene Attila olimpikon úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára, aki tavaly Szolnokra látogatott az EFOTT miatt.

Külön öröm számomra, hogy a fesztiválok fesztiváljának nevezett tavalyi esemény SportPONTProgramjának kosárlabda, kispályás foci és röplabda mérkőzései mellett idén további sportágakban is megmérethetik magukat az EFOTT-on a sport szerelmesei. Gondolom – velem együtt – sokan várják már a július 27-én kezdődő olimpiát, amelynek ismét London ad majd otthont. Az ötkarikás játékok kapcsán sokat emlegetett mondás, miszerint: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!” örökérvényű üzenetet hordoz magában, hiszen a sport az egyik legjobb eszköz egészségünk megőrzéséhez, ezért a sportban valóban a részvétel a legfontosabb. Épp ezért javaslom minél többen éljenek az EFOTT-on is a felkínált sportolási lehetőségekkel, s sportoljanak minél többet.” – mondta Czene Attila.

Az örökifjú énekesnő, Kovács Kati már rutinos EFOTT-fellépő, aki, ha már fesztiválozik, a sportolást sem hagyja ki. Tavaly Szolnok polgármesterét hívta ki egy teniszmeccsre a koncertje előtt.

Az EFOTT közönsége mindig fantasztikus. Fel sem foghatom, honnan ismerik a dalaimat. A sport tulajdonképpen nagyon hasonló a színpadi léthez, mert kondícióban kell tartani magunkat. Emellett pedig a kontrollra is oda kell figyelni, úgy a színpadon, ahogy a sportban is. Ez egy életforma, és egyben lelki feltöltődés is. Nagyon érdekes, hogy úgy tudjuk szellemileg is karban tartani magunkat, ha testileg frissek vagyunk. Én olykor teniszezem, így felejthetetlen élmény volt, amikor tavaly a szolnoki polgármesterrel játszottunk néhány órát. Legtöbbször mostanában mégis a gyaloglást választom. Míg a párom teniszezik, én lesétálok 5-6 km-t. Így vagy úgy, de mindenkinek javaslom, hogy sportoljon!” – tette hozzá Kovács Kati

[2012.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még