2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Friss hazai pop - legújabb kiadványok
Ismét nagy nevekkel ízesítették a Stárcafét!
Hol lehettek volna, ha nem ott? - meghallgattuk Varga Feri és Balássy Betti újdonságát
Jazz kettesben, igényesen, a Varga Feri és Balássy Betti párossal
Téli Fesztiválra készülnek a győriek
Varga Feri és Balássy Betty újdonsága évekig készült
Babát vár a népszerű magyar énekesnő
Megszületett a magyar sztárbébi - boldog az énekespár
Varga Feri ciki helyzetbe került, de...
Anyuka lett a magyar énekesnő - megszólalt az apuka is
Édes felvétel! Nézd meg a magyar énekesnő pár napos kislányát
Kapcsolatok
Varga Feri & Balássy Betty

˝Az új albumon keresztül a kistesóig minden tervben van.˝ - interjú Varga Ferivel és Balássy Bettyvel

Kislányuk megszületése óta először jelentkezett új videoklippel a zenészházaspár. A Wake Up című dal a Botanoo hivatalos dala lett, és a globális felmelegedés elleni harcra hívja fel a figyelmet. A duó 2012-ben is megállíthatatlanul dolgozik, már készülőben az új lemezük.
Erről, és sok másról beszélgettünk.
 

- A baba megérkezése óta ez az első újdonságotok. Milyen érzés újra munkába állni?Jó volt egy kis pihenés?
- Feri: Mindenkinek az a normális, ha egy baba érkezésekor az ember mindent eldob, leáll a munkával és csak a picire koncentrál, tanulja az anyaságot a családdá válást. Nálunk ez homlokegyenest máshogy történt. Szerencsére nagyon sok felkérésünk van, és a közönség szeretete töretlen irányunkban. Tudtuk előre, hogy sok segítségünk lesz, és Rozi érkezése az egész család életét megváltoztatja majd, így nem mondtunk le egy fellépést sem. Folyamatosan dolgoztunk. Az utolsó héten is énekelt Betty, és két héttel a szülés után is. Keveset terheltem a fellépéseken, mindenben segítettem és végig szépen bírta is a tempót.
- Betty: Feri végig mellettem volt, ahogyan az egész család is, így nem éreztem, hogy nekem otthon kellett volna egy helyben feküdnöm. Normál terhességem volt, normál szüléssel, úgyhogy nem lehetett egy rossz szavam sem! A legutolsó fellépésen nem vettem csak részt, ami július 3-án volt Békéscsabán, mert oda már nem engedett el az orvosom, de jobban is tettem mert aznap éjjel indult el a szülés. Ferit pont színpad előtt értem el, így szegény össze-vissza énekelte a már jól ismert slágereinket, de szerencsére pont visszaért Rozika kibújására .

- Ez az első saját angol nyelvű dalotok. Szeretnétek betörni a nemzetközi piacra?
- Feri: Nem, nem gondolkodunk a nemzetközi piacban. Egyszerűen ez volt az első kérés irányunkba, hogy két nyelven készítsük el a dalt. Mi mindig örülünk az ilyen kéréseknek, hiszen az angol szöveg sokkal jobban gurul a zenében mint a magyar.
- Betty: Én már ezelőtt is sokat énekeltem angolul a jazz pályafutásom alatt, hiszen a jazz nyelve az angol. Éppen ezért sok angol nyelvű saját dal is lapul a fiókban, amelyek akár még napvilágot is láthatnak egyszer. Most ez éppen aktuális is, hiszen készítjük a következő lemezünket.

- Hogy találtátok ki a klip koncepcióját?
- Feri: A klip koncepciója egyértelmű volt a Botanooval való közös munkában, hiszen az lebegett mindenkinek a szeme előtt, amit a cég képvisel. Ez egy mindenkit érintő kérdés. Azt gondolom, hogy nem engedhetnénk meg magunknak ilyen mértékű környezetszennyezést és oda nem figyelést a világunk irányába. Persze mindenki úgy gondolja, hogy ez a kérdés, ha rosszra fordul később, minket úgysem érint majd.

- A Botanoo kiveszi a részét a globális felmelegedés elleni harcból. Ti környezettudatosan éltek?
- Betty: Igen, mi igyekszünk környezettudatosan élni. Rozi jövetelével még a rossz szokások listája is teljesen leapadt, és szeretnénk őt is így nevelni. Itt nem arra gondolok, hogy megszabjuk, mit nem szabad, hanem inkább arra, hogy megtanítjuk, mi váljon majd természetessé.

- Mi inspirál titeket mostanság?
- Feri: Az inspiráció mindig más és más. Van hogy a kislányunk, van hogy az egymás iránti szeretet, vagy a természet szeretete - mint ebben a dalban is-, és van, hogy egyszerűen egy humoros gondolatmenet, amiről éppen beszélgetünk. A jó író, zeneszerző az, aki meg tudja jegyezni - akár úgy hogy feljegyzi, lekottázza - az éppen adott ötleteket, gondolatvonalat, szikrát, és később képes beleélve magát ugyanott folytatni, ahol abbahagyta.

- A Megasztárban mindketten megmutattátok, hogy több műfajban is megálljátok a helyetek. Gondoltatok arra, hogy a következő lemezen a pop és a jazz mellett más műfajokban is próbálkozzatok?
- Betty: A műfajok között eddig is ide-oda vándoroltunk. Miattam főként a jazzes vonal kapott teret, Feri miatt pedig a rockosabb világon volt nagyobb hangsúly, és mivel a popzenei piacon vagyunk, így próbáltuk ezt is belekeverni minden munkafolyamatba. Ki tudja? Bár mindenképpen meglepne, ha Feri egyszer elénekelné Tamino áriáját Mozart Varázsfuvolájából...

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


- Kislányotok alig múlt fél éves. Hogy lehet összeegyeztetni a harmónikus családi életet és a karriert? Nem féltek, hogy a média beférkőzik a magánéletetekbe?
- Feri: Rozika most volt 7 hónapos, és valami tündéri kislány. Nyugodt, összeszedett és nagyon könnyű vele, hiszen este hatkor megfürdik, Bettyvel megvacsoráznak, és fél hét magasságában el is alszik, és csak reggel kel fel újra, így marad egymásra időnk. Akár egy kis romantikára, vagy némi stúdiómunkára. A fellépések főként esti órákban történnek, ezért amikor elmegyünk, ő már alszik, és mire felkel már itthon is vagyunk. Ez sokszor fárasztó, de így hogy ketten vagyunk, és még a család is nagyon segítőkész, egészen idilli a helyzet.

- Tudatosan zenésznek nevelitek Rozikát, vagy hagyjátok, hogy megtalálja a saját útját?
- Betty: Rozika egy önálló emberi lény, és nem gondolom, hogy a zene szeretetén kívül bármire ösztönözni szeretnénk. Természetesen mindenben segíteni fogjuk, bármi legyen majd a választott életút.

- Mik a terveitek a közeljövőben?
- Feri: Nagyon sok tervünk van. Szerencsések vagyunk, mert igyekszünk is megvalósítani mindent, amire lehetőségünk van. Jelen esetben az új albumon keresztül a kistesóig minden tervben van. Nyáron szeretnénk elutazni egy közös nagy családi nyaralásra, amit már nagyon várunk, mert a múlt évet végigdolgoztuk, és azt hiszem, ez most nagyon feltöltene bennünket.

Nyomj egy lájkot, ha kedveled Feriéket.

- Szécsényi Zsuzsa -

[2012.03.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még