2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Mi kicsit másképp csináljuk, mint az mostanában ismert"
Ír sör és kocsmahangulat Budapesten - bemutatta első albumát a Paddy and the Rats
Ezek a patkányok tudnak valamit!
˝Sörért és krumpliért akartunk fellépéseket vállalni˝
Itt az új Paddy and The Rats klip! - Pilgrim on the Road
Lemezbemutatót tart a Paddy and The Rats: irány az A38!
Képgalériák
Paddy and The Rats klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Paddy and The Rats: Hymns For Bastards
Kapcsolatok
Paddy and The Rats

˝Nem gondoltam volna, hogy ennyire pörögni fog a dolog. ˝- Paddy and The Rats interjú

A Paddy and The Rats zenekar egyre nagyobb figyelmet kap a hazai is a nemzetközi zenei életben is. A két lemezt már maga mögött tudó csapat nemrég leforgatta második klipjét, amely a Pilgrim on the Road című dalukhoz készült. Ennek kapcsán beszélgettünk Paddyvel, az énekessel.

– Miért ebből a dalból forgattátok le a második klipeteket?
– Egyrészt figyeljük a közönség reakcióját koncerteken és erre a dalra mindig nagyon beindulnak. Másrészt van valami misztikus ebben a nótában, amihez kitaláltuk ezt a különös hangulatú videót. Szerintem többnyire két féle dalaink vannak, ha címkézni kéne: az üvöltözős tengerész, kocsmadalok és a „keltásak”. Az első klipünk kocsmadalból készült, ezért most keltás következett és ez tűnt a legjobb választásnak. :-) A Six rat roversben megmutattuk a bohóckodós arcunkat, amilyen alapvetően a banda, de a Paddy and the Rats-nek sötét oldala is van és ebben a klipben ezt akartuk megmutatni.

– Változott a stáb A The Six Rat Rovers kliphez képest? Kikkel dolgoztatok most?
– Az első klipet nagyjából önállóan oldottuk meg. A barátaink sokat segítettek, de a szakmai részénél csak Kocsis Dániel operatőr volt a segítségünkre, aki társrendező is volt mellettem az első klipnél és remek munkát végzett. Nagyon szeretjük azt a klipet és bulis volt a forgatás, de rengeteg melóval jár egy ilyen dolog, és nem tudsz száz százalékosan a „szerepre” koncentrálni, ha minden sminkre, ruhára és fényre figyelned kell, hogy jól működjön a forgatás. Ezért is választottuk Lóth Balázs rendezőt és csapatát a második kliphez. Itt a forgatás menetére ők figyeltek, mi pedig nyugodtabban tudtunk a valódi feladatunkra koncentrálni. Arra, hogy zenéljünk.

Nézd meg az első klipet is!

–  Kellett egy forgatőkönyv is. Ki találta ki a kliphez a történetet?
– Az alap sztorit én találtam ki, de Lóth Balázs is sok ötletet hozott hozzá. Más-más elképzelésünk volt az elején a dologról. Balázs több „akciót” szeretett volna, én pedig inkább a vándor lelki vívódását szerettem volna megjelentetni képekben, flashback szerűen. Mint egy hallucináció. Végül összetalálkoztak az elképzelések és szerintem összegyúrtuk a kettőt. Nekünk nagyon tetszik és reméljük, hogy a rajongóknak is.

– Mit akartok elmesélni, megmutatni a videóval?
– A Pilgrim on the Road egy allegória. A vándor, aki elvesztette az útját az erdőben és nem talál vissza a helyes ösvényre, tulajdonképpen a modern ember allegóriája, aki elszigetelve a társadalomtól próbálja megtalálni a helyét a világban és megküzdve a belső démonjaival megtalálja önmagát. A klipben fekete csuklyás alakok ezeket a démonokat jelképezik. Akikkel az erdőben megküzdve a vándor megérkezik a várhoz, ahol békére lel. Szerettem volna, ha a szöveg és a képi világ kapcsolódik egymáshoz és itt is megjelennek azok a gondolatok és hangulatok, amik a szövegben.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


– Hol volt a helyszín, s hogy találtatok rá?
– A helyszín a Füzéri vár, a Zemplénben. A barátnőm családja erről a vidékről származik és sokat jártunk oda, én meg beleszerettem a tájba. Ez a mi Írországunk.:-) Szerintem ez az egyik legszebb vidék és vár Magyarországon. Amikor először felgyalogoltunk a várba, tudtam, hogy ott akarom leforgatni a klipet. És így is lett! :-)

– Simán ment minden a forgatással, úgy alakult, ahogy elképzeltétek?
– Igazából két nap kellett volna a forgatásra és borúsabb idő, az elképzeléseink szerint. De az eső viszont elmosta volna a forgatást, így végül is inkább a napnak örültünk, mint az esőnek. Mivel a két napból egy lett az időhiány miatt, ezért reggel hattól pakoltunk a várban. Itt külön ki szeretném emelni Balogh Tamás és a Refo csapatának segítségét, akik nem kis munkával felhordták az összes hangszert és erősítőt a várba, ahova csak gyalog és egy nagyon kicsi csillével lehetett feljutni. Szóval nem volt gyerekjáték. De berámoltunk és 8 körül elkezdtünk forgatni. Délelőtt a várban forgattuk a jeleneteket és délután mentünk le az erdőbe, ahol 5 órán keresztül rohangáltam, mint egy idióta. Szerintem a felvételek már rég megvoltak, de még néhányszor megfuttattak, hogy röhögjenek azon, ahogy a levegőért kapkodok. :-)



– Netán már megvan a következő dal, amihez videót terveztek, vagy egyelőre elég volt ennyi?
– Most jöttünk bele csak igazán. :-) A Never Walk Alone című dalunkra már kitaláltunk egy sztorit Kocsis Danival, akivel az első klipet csináltuk, de hogy mi lesz belőle azt még nem tudjuk. Az biztos, hogy most egy dokumentarista jellegű klipet forgatunk. Felveszünk néhány koncertet és a körülötte zajló eseményeket (utazás, készülődés, stb.) és ebből vágunk össze egy anyagot a Wicked Suicide című dalunkra. Ez valamikor a tavasz végére készül el.

– Amikor beszélgetünk, a Youtubon már 6000 felett van a videó megtekintése, s percről percre nő. Milyen visszajelzéseket kaptok?
– 2 nap alatt több, mint 6000 letöltés, TV-s játszás nélkül. Ez nagyszerű érzés. Nem gondoltam volna, hogy ennyire pörögni fog a dolog. Rettentő hálásak vagyunk a rajongóinknak. Én úgy érzem, hogy jók a visszajelzések és tetszik az embereknek.

Képek a forgatásról - kattints!

 – Csiripelték a madarak, hogy egy spanyol zenekar játssza egy dalotokat. Mit tudtok erről?
– Facebookon kaptam az egyik ismerősömtől egy linket. Egy kezdő, kelta-punkot játszó banda nyomatta a koncertjén a Song of a Leprechaun című dalunkat. Ez tök jó érzés, hogy most már vannak olyan bandák, akik minket vesznek elő, mikor ilyen stílust kezdenek játszani és nem csak a Flogging Mollyt vagy a Dropkick Murphyst, annak ellenére, hogy ők a legnagyobb képviselői ennek a stílusnak.

– Mik a terveitek a tavaszra és az őszre nézve?
– Tavasszal és nyáron folyamatosan turnézunk itthon és külföldön egyaránt. Közben pedig elkezdtünk dolgozni a harmadik lemezen, amit az ősszel szeretnénk megjelentetni. Még nagyon az elején vagyunk a munkának, úgyhogy pontos infókat nem tudok ezzel kapcsolatban mondani. Az biztos, hogy a dalok jobbak lesznek, mint valaha! :-)

- Havassy Anna Katalin -

[2012.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még