2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós dalfesztivál 2012 - Kökény Attila: "Nem értettük a pontozást"
Malek Miklós az internet előtt szurkol Gyurcsik Tibinek 
Tarolt az Eurovíziós dalfesztivál 2012 második elődöntője
Papa, ugye hallasz? - Interjú Veres Mónikával
Ma este eldől ki utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra - A magyar döntő résztvevői az esélyekről 
A Compact Disco képviseli Magyarországot az Eurovíziós dalversenyen Bakuban
Gyorshír! A Compact Disco utazik Bakuba az Eurovíziós Dalfesztivál 2012-re
A Compact Disco útja a döntőig - Bemutatjuk a Eurovíziós Dalfesztivál 2012 magyar indulóját
Eurovíziós dalfesztivál 2012: A Compact Disco meglepő interjút adott a győzelem után
Egymilliónál is többen nézték az eurovíziós döntőt
Botrány! Csalás volt az Eurovíziós voksolás
Képgalériák
Eurovízió 2012
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2012 (Eurovision Song Contest)
Compact Disco
Juli Fábián & Zoohacker
Király Linda
Heincz Gábor (Biga)

Irány Baku! - nyilatkozik a Compact Disco tagja, a Király testvérek, Fábián Juli és Biga

Izgalmakkal, örömmel és a csalódástól könnyes szemekkel tűzdelve ért véget az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntője. A közönség és a zsűri szavazata alapján a Compact Disco képviselheti hazánkat Bakuban a Sound Of Our Hearts című dallal.

Az 57. alkalommal megtartott páneurópai dalverseny az eredeti 7 helyett immáron 43 ország részvételével kerül megrendezésre Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Az öt kontinensről csatlakozó, több százmillió nézőt a képernyők elé szegező zenei rendezvény az évtizedek során nem egy előadót/együttest futtatott be, nem egy dalt változtatott örökzöld slágerré. Hazánk eddigi legjobb helyezését 1994-ben érte el a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal, Friderika előadásában. Az elmúlt évek gyenge szereplései után az idei indulónak, a Compact Disco-nak talán sikerül megtörnie az átkot.

A győztes dal és csapat mellett azonban más „fülbemászók” is napvilágot láttak nem kevésbé professzionális produkciók kíséretében. Közülük szemezgetünk egy kicsit.

Az elődöntők egyik nagy meglepetése a szemtelenül laza és profi énekes-gitáros, Heincz Gábor „Biga”, aki másodpercek alatt belopta magát a nézők szívébe. Nem véletlenül állt ott a legjobb négy között.
- Azt hiszem, két hét alatt megfordult velem a világ. Az országszerte leghallgatottabb rádiók kiemelt rotációban játsszák a dalt, ami a kívánságműsorok nagy kedvence is lett; leforgattuk a videoklipet; ősszel első, önálló nagylemezemmel rukkolunk majd elő, amin saját szerzeményeim szerepelnek a Learning To Let Go mellett; a fórumokon csupa szépet és jót írnak a dalról, rólam és a műsorban elkövetett szereplésemről. Az ismeretlen, szemüveges srác lehet, most picit ismertebb lett. Ennél többet nem is kívánhatnék.

Szintén bemutatkozott a nagyközönségnek az ország egyik legkülönlegesebb hangú énekesnője, Fábián Juli & Zoohacker közös formációja.
Úgy gondolom, a rengeteg és folyamatos munkánk meghozta a gyümölcsét. Talán ezzel a megnövekedett érdeklődéssel övezve többen kísérik majd figyelemmel a munkánkat, nemsokára megjelenő nagylemezünket és koncertjeinket. Fontosnak tartom kiemelni, miszerint azáltal, hogy ilyen fajta zenék iránt is hatalmas érdeklődés mutatkozik a műsor kapcsán, talán elindulhat valamiféle ízlésformálás a tömegmédiában, ami az értékeknek és a minőségnek szintén teret ad az olcsó és közhelyes megoldásokkal szemben.

Nemzetközi színpadon megálló, profi produkciót nyújtottak a Király testvérek, azaz Linda, Viktor és Ben: megvalósult a dal, az előadók és a design egysége. Az első magyar ajkú előadóként a világkarrier küszöbén álló Linda igazi zenei mogulokkal, a Fugees zenekar alapítójával, Pras Michellel, valamint a neves, amerikai producerrel, RH3-vel közösen jegyzi az Untriedot.
- Imádunk együtt lenni a színpadon, ezért abszolút szeretnénk együtt is folytatni amellett, hogy mindenkinek megvan az önálló projektje. Szerencsések vagyunk, mert a világ különböző pontjairól kapunk biztató és elismerő leveleket.

A hazai döntő abszolút nyertese azonban a 2009-ben debütált Compact Disco. Az együttes nevében az alapító Lotfi Behnam „Begi” válaszol.
- Hogyan érintett benneteket a közönség és a zsűri döntése?
- Az első körben meglepődtünk, mert nem gondoltuk, hogy a zsűritől ilyen pozitív kritikát kapunk. A döntőben pedig a közönség is letette mellettünk a voksát, így bejuttatva bennünket a legjobb négy közé. Ennek nagyon örültünk.
- Milyen célt tűztetek ki magatok elé?
- A cél ugyanaz, mint a zenekar alapításakor volt: minőségi popzenét szerettük volna készíteni, amivel kijutunk külföldre, és kicsit Magyarországratudjuk irányítani a zenei figyelmet. A hazánk hírnevét szeretnénk öregbíteni!

- Hogyan készültök a nemzetközi megmérettetésre?
- Mivel sokkal nagyobb színpadon, nagyobb közönség előtt fogunk zenélni, át kell alakítani, amit eddig csináltunk. Még nem kezdtünk bele, mert az elmúlt napokban egymást érték a különböző médiaszereplések, de az biztos, hogy teljesen új színpadképet fogunk építeni.
- Szerinted minek köszönhető az elmúlt évek sikerszériája?
- Azt gondolom, elsősorban az az oka, hogy mi négyen – azaz a Compact Disco, akik mögött nincsen semmiféle nyomás, senki nem mondja meg, mit kell csinálnunk – őszintén adhatjuk magunkat. Minden, magunk elé kitűzött célnak hittel és teljes erőbedobással mentünk neki, amit ezek szerint a közönség is értékel. Biztos vagyok a gondolat teremtő erejének működésében: ha végignézem, honnan és milyen célokkal indultunk, egyelőre minden összejött. Úgyhogy Bakuba is úgy indulunk, hogy nyerni szeretnénk.

Néz meg a győztes dal előadását a hazai döntőben!

Ha tetszik a Compact Disco zenéje, és szeretnéd magadévá tenni, töltsd le az alábbi linkeken!
- Sound Of Our Hearts
Compact Disco II
- Stereoid

- Aigner Ivan -
Fotók: MTVA / Zih Zsolt

[2012.02.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még