2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Jason Mraz: Mr. A-Z
Jason Mraz: We Sing, We Dance, We Steal Things
Kapcsolatok
Jason Mraz

Exkluzív! A Zene.hu-n debütált Jason Mraz legújabb videója, az I Won't Give Up

Február 16-án 18 órakor – a világpremierrel egy időben – a Zene.hu-ra is megérkezett az Geek in the pink előadójának legújabb klipje. Magyarországon először csak nálunk látatod, ne maradj le róla!  

Szem, homályos napfény, medencepart, lángoló gitár, fába vésett üzenet, tenger, füst… Valahogy így kezdődik Jason Mraz legújabb kislemezéhez forgatott videoklipje, ahol ő maga immár hosszú hajjal látható. Lány a ködben, ébredező gyermek – folytatódik a videó egyelőre a fák halk susogásával, majd lágy gitárjáték felvezetése közben megszólal az a bizonyos mámorító egyedi hang: „When I look into your eyes, It's like watching the night sky…”

És jönnek az arcok, az emberek: a kihívás előtt álló gyermek, a férfi, a lány a ködben, majd az öregek, akik nyilvánvalóan már túl vannak életük szebbik felén, és most már csak a csendes, békés beteljesülésben bíznak…

A remény megerősítéseként itt jön el a refrén ideje, amikor Mraz énekli: „I won't give up on us, Even if the skies get rough, I'm giaving you all my love, I'm still looking up, Still looking up…” Mondanivalójában nagyjából annyit tesz, hogy bármi is jöjjön az életben, ő nem adja fel, mindig csak felfelé néz, mindig csak előre, pozitívan.

Lélekemelő

A dal lényegét a klip egy erdei témával ábrázolja, ahol az összeboruló magas fák között alig látszik a napfény, de ha elég erős vagy és kitartó, a köd eloszlik, és meglátod az út végén rejlő világosságot.

A megközelítés talán egy kicsit giccsesen hangzik, de higgyétek el, a klip és a dal olyan összhangban van, hogy aki nem érti az angol nyelvű dal szövegét, az is megérti a mondanivalóját. És valljuk be, a mai nehézségekkel sűrűn tűzdelt világunkban egyre nagyobb igény mutatkozik a remény és a hit „népszerűsítésére”.

Ezt az igényt Jason Mraz I Won’t Give Up című szerzeményével remekül felismerte, és a kislemez eladási mutatói máris igazolták, hogy érdemes volt a korábban megismert, pörgős slágerek után egy lélekemlő, balladisztikus dalt írni.

Tetszett a klip? Nyomj lent egy lájkot

-kiko

[2012.02.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Zsu23 2012.02.20. 16:51 • [6]
Szia Noja!

Ideírtam a címet, mert a linkelés nem megy. Remélem, így megtalálod.
Ha bármi gond van, írj!
És üdv a táborunkban, majd ott beszélgetünk.
Zsuzsa
http://www.facebook.com/jasonmrazhungary
noja42 2012.02.18. 22:38 • [5]
Zsu! Rákerestem a facebookon, de azt mondja, nulla találat. Esetleg belinkelnéd ide az oldalt? Akkor természetesen csatlakoznék, megosztanám a képeim, videóim stbstb, és beszélhetünk :))
Zsu23 2012.02.18. 18:35 • [4]
Úgy örülök, hogy írtál, és nem haragudtál meg a véleményemért. Én még csak egyetlen koncertjén voltam, őszintén: nagyon irigyellek. Prágában olyan aranyos volt, hogy a koncert közben, nekünk még magyaroknak, külön meg is köszönte, hogy eljöttünk megnézni és meghallgatni. Élőben egyszerűen felülmúlhatatlan. Toca is tündérien kedves volt, a koncert után ott bohóckodott velünk az utcán, míg a stáb bepakolt a buszba. (Jason azonban úgy eltűnt, mint szürke sz...... a ködben. Ma sem értjük, hogy hol távozott!) Hozzá két barátnőm be tudott jutni a backstage-be, és ők fényképezkedhettek is vele, meg persze mindent aláírt, amit elé tettek. Nem tudom, tudod-e, hogy a Faceboook-on a barátaim készítettek egy oldalt Hungarian Jason Mraz Fans címen, ha van kedved csatlakozz hozzánk, ott majd többet is beszélgethetnénk, nagyon kíváncsiak lennénk a Te bécsi és londoni élményeidre is.
Üdv: Zsu
PS: Már alig várjuk a lemez megjelenését.
A tetoválásodról is mesélhetnél.
noja42 2012.02.17. 20:43 • [3]
fú, Zsu, basszus, én azt hittem, elvette Tristant, komolyan. de akkor ezek szerint csak jegyesek voltak? (egy időben elvesztettem a fonalat)
amúgy átérzem, amit írtál, én is utálom, hogy itthon senki nem ismeri, mekkora zenész, max. az Im yoursig jutottak el, pedig én is elmentem már Bécsig, és Londonig is egy-egy koncertjéért. Remélem nemsokára viszont láthatom már, mert mind a kettő koncert életem meghatározó élményei voltak, és örülök, hogy Te tudod miről beszélek, átélted ugyan ezt... úgyse tudnánk szavakba önteni, nem?
ja, a tetoválásom is Jason-től idéz, ez épp most jutott eszembe csak úgy mellesleg :D azt tervezem, ha egyszer aláírná mellette, akkor azt is odatetováltatom, úgy lenne kerek a történet :)
Zsu23 2012.02.17. 16:48 • [2]
Egyetértek noja42-vel, hogy Jason sokat énekel arról, hogy mindig előre kell nézni, és optimistán gondolkozik. Azzal is egyetértek, hogy ezt a dalt valószínű a menyasszonyával (Tristan Prettyman, Ő nem volt soha a felesége, csak kétszer a barátnője és egyszer a menyasszonya) történő szakítása után írta. Erre talán bizonyíték az is, hogy az őszi koncertjein, például 2011.09.20-án Prágában is, (ahol olyan szerencsés voltam, hogy ott lehettem), még a dalt néhol más szöveggel énekelte.
Ebben a videoklipben már ezt a két versszakot kihagyta:
So easy is our life
What's mine is yours and yours mine
Hardly do we ever fight
We'd rather be kind

I won't give up on us
Even if the skies get dark
I'm healing this broken heart
And I know I'm worth it

E szövegváltoztatás miatt, úgy gondolom, Jason ebben a klipben már nem a saját személyes érzelmi hozzáállására akarja ráirányítani a figyelmet, mint inkább az Ő példáján keresztül szeretne bennünket az élet bármely területén adódó problémák leküzdésére buzdítani.
Elnézésedet kérem noja42, hogy én egy kicsit másképp értelmezem a klipet, de én egy "őrült" Jason Mraz rajongó vagyok, nem telik el nap, hogy ne hallgassam a zenéjét, ne olvassam a róla szóló híreket. Imádom, hogy Te is imádni valónak tartod ezt a fantasztikus zeneszerzőt, előadót és egyéniséget. Kár, hogy Magyarországon kevesen ismerik, nem tudják, mit veszítenek.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még