2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ma 18 órakor exkluzív klippremier! Zene.hu-n debütál az amerikai világsztár legújabb videója
A Mantra Porno kifogta az aranyhalat 
Charles Lloyd: szaxofonlegenda a Müpában 
A Táncszínház színpadán a Vizuális hangjegyek - jegyek itt
Svédország legjobb hiphop-szving-jazz triója a Hajón 

Szűcs Gyula jutott tovább a New York Café Bárzongorista Versenyen 

Szűcs Gyula játszhat újra! Az ő játékát találta meggyőzőbbnek az internetes közönség a Világ Legszebb Kávéházában zajló Bárzongorista Verseny negyedik fordulója után. Vasárnap este is hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Banyák Józsefet tartotta a mezőnyben, Csikós József azonban – mint most kiderült – nem kapott elég szavazatot ahhoz, hogy folytassa a versenyt.  

Az internetes szavazók döntése alapján Szűcs Gyula zongorázhat újra a február 26-i, utolsó elődöntőn a Világ Legszebb Kávéházában. A netes párbajra összesen 668 szavazat érkezett szerda éjfélig, ebből Csikós József 212 voksot, Szűcs Gyula pedig 456 szavazatot kapott.

Vasárnap este is hárman kerültek búcsú közeli helyzetbe, de a zsűri Banyák Józsefet mentette meg. A továbbjutók sorsáról a világhálón mondták ki a végső szót. A  www.barzongorista.hu oldalra kerültek fel a produkciók, ezek alapján bárki kialakíthatta véleményét és ez által befolyásolhatta a negyedik forduló végeredményét. Szavazni tegnap éjfélig lehetett.

A IV. fordulóra Gallyas Lakatos Róbert nem érkezett meg, mint utóbb kiderült: egészségügyi okok miatt maradt távol. Sajnos így azonban nem folytathatja a versenyt. Ez az esemény befolyásolja a március 31-i döntő menetét: a tervezett hét versenyző helyett hat állhat a végső megmérettetés elé. Az est programja nem változik..

Vasárnap nemzetközi filmzene részletekkel, darabokkal és a 80-as, 90-es évek magyar popslágereivel varázsolták el a zsűrit és a közönséget a művészek. A New York Café Bárzongorista Versenyének negyedik fordulójára előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a hazai zenék listáját azonban Nyári Károly zsűri elnök állította össze. A mezőny tagjainak összesen két hetük volt megtanulni mindegyik dalt, hiszen az csak a helyszínen derült ki, hogy ki-mit ad elő ezek közül. A felsorolásban többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szécsi Pál és még számos méltán elismert sztár szerzeményei szerepeltek.

A következő fordulóra készül egy 60 dalt tartalmazó úgynevezett étlap, amelyből az asztaltársaságok szabadon kérhetnek kettőt, valamint lesz szabadon választott kategória is, ezek alapján a versenyzőknek latin vagy swing produkcióval kell előrukkolniuk. Ezek alapján minden versenyző 3 dalt ad majd elő.

Összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a művészek. Az utolsó, március 31-i döntőre hatan maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café 1 millió forint értékű, 5 est megtartására szóló szerződését.

A művészek a „korlátlan lehetőségek zongoráját” szólaltathatják meg. A V-Piano Grand testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között. Vagyis: eddig nem ismert mennyiségben és minőségben választhatunk a zongorahangszínek közül.

[2012.02.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még