2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zsúfolt a versenynaptáruk
Aranyérmet szerzett a magyar bajnok Szingapúrban
Kapcsolatok
Váradi Martina
Andrea Silvestri

˝Készen állunk rá˝- interjú Andrea Silvestri és Váradi Martina táncospárral

Andrea Silvestri és Váradi Martina a latin versenytánc jelenlegi magyar bajnokai immár hat éve, 2006 januárja óta táncolnak együtt. Az olasz-magyar páros számtalan esetben állt élen latin táncversenyeken, 2010-ben a világranglista tizenötödik helyét foglalhatták el. A magánéletben is egy párt alkotó táncosokkal a február 10-én megrendezésre kerülő Latin-amerikai tánc show kapcsán beszélgettünk

- Évek óta együtt táncoltok. Hogyan lettetek partnerek?
- Martina: 2005-ben találkoztunk először, tulajdonképpen az első találkozás után két héttel már együtt dolgoztunk. Tanárainkon keresztül ismertük meg egymást.
- Andrea: már az első próba olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, megpróbálunk együtt táncolni. Eleinte ingáztunk, hol Martina jött hozzám Olaszországba, hol pedig én utaztam Magyarországra. Aztán végül itt maradtam.

- Az első pillanattól kezdve tökéletes összhang volt köztetek?
- Martina: Kezdetekben voltak nézeteltérések, de azóta olyannyira összecsiszolódtunk, hogy mára nem csak a parketten alkotunk egy párt. Soha nem volt olyan probléma, amit ne tudtunk volna megoldani. Ha két embernek ugyanazok a céljai, akkor ezek érdekében könnyen átlendül a nehézségeken.
- Andrea: Először a tánctudásunkat illetően is voltak nehézségek, hiszen a két országban különbözőképpen tanultunk technikákat. Mára tökéletesen összecsiszolódtunk, most már megyünk a közös céljaink felé, együtt tanítunk, együtt edzünk, együtt élünk.

- Saját tánciskolátok van?
- Martina: nincsen saját tánciskolánk. Van egy terem, ahová lejárunk edzeni, itt tanítunk, illetve itt dolgozunk a tanárainkkal is.

- Mi jelenti számotokra a legnagyobb motivációt?
- Martina: amikor sikereket érünk el, akkor az nagyon nagy lökés az élettől. Voltak nekünk is rossz időszakaink, amikor nem sikerültek a versenyek, de ebből is próbáltuk a legjobbat kihozni. A közös célok mindig kisegítettek bennünket egy-egy gödörből.
- Andrea: megpróbálunk mindig a legjobbak lenni, a végső cél pedig a világbajnoki cím. Vannak olyan versenyek, ahová a szervezők hívnak, de akadnak olyanok is, ahol mi szeretnénk ott lenni, ezért nekünk kell állni a költségeket. Azért, hogy ezeken ott lehessünk, folyamatosan tanítunk, így tudjuk fedezni a kiadásokat. Közben folyamatosan edzünk, hogy a versenyeken a lehető legjobb eredményt érjük el.

- Hogy álltok a február 10-i előadás előkészületeivel?
- Martina: Mostanra már összeállt minden. Megvan mindien ruhánk, túlvagyunk a főpróbán, készen állunk rá. Nagyon nagy izgalom van bennünk, de pozitívan állunk hozzá. Ez egy nagyon sokoldalú előadás lesz, az argentin tangótól a hip-hopig számtalan műfajt láthatnak az érdeklődők.

- Hosszas felkészülés előzte meg a produkciót?
- Martina: igen, több hónapos munka van benne. Október elején tárgyaltunk először a szervezőkkel, tulajdonképpen azóta folyamatosan készülünk.
- Andrea: vasárnap lesz a Magyar Táncbajnokság, így egyébként is kemény edzési időszak van mögöttünk. A stílusok azonban nagyon különbözőek, ezért külön, párhuzamosan kellett készülni a Latin-amerikai tánc show-ra, illetve a táncbajnokságra.

- Miből áll egy napotok?
- Andrea: reggeltől mindannyian a helyszínen próbálunk, azután átjövök a táncterembe tanítani, később pedig edzés. Reggeltől megközelítőleg este tíz óráig táncolunk. Sokat dolgozunk, igyekszünk mindent megtenni a céljaink elérése érdekében. A mi életünkben első a tánc, a táncban pedig mi szeretnénk elsők lenni. 

Jegyek itt a február 10-ei táncshowra!

- Fülöp Dóra -

[2012.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még