2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A népzene ezer arca a Müpában 
Benkő László díjat kapott
Viza és Fran Palermo az A38-on 
Mrs. Columbo lemezbemutató a Budapest Jazz Clubban

Megvan a továbbjutó a New York Café Bárzongorista Verseny második fordulójában 

Most egyértelmű, hogy ki jut tovább a két lehetséges párbajozó közül. Egyikük, Balogh Tamás ugyanis a január 15-i forduló után jelezte visszalépési szándékát a szervezőknek, így egyértelmű, hogy Almási Antal az internetes szavazók segítsége nélkül is visszakerülhet a mezőnybe. A Világ Legszebb Kávéházában megrendezett Bárzongorista Versenyen ismét hárman kerültek a zsűri elé, közülük Gallyas Lakatos Róbertet engedték tovább zongorázni az ítészek. A következő, január 29-i forduló azonban újabb kihívás elé állítja a művész urakat.  

Ismét megtelt zongoraszóval – és érdeklődővel a New York Café. A második fordulóban 11 versenyző mérte össze tudását a Világ Legszebb Kávéházában. Hárman kerültek kieső pozícióba, közülük Gallyas Lakatos Róbertet a zsűri itt, a helyszínen megmentette, vagyis lehetőséget adott neki a további versenyre. A másik két versenyző Almási Antal és Balogh Tamás továbbjutása csak addig volt kétséges, amíg az érettségi előtt álló versenyző be nem jelentette: visszalép a párbaj lehetőségétől, ezzel az egész versenytől.

A Roland V-Piano Grandon, vagyis a korlátlan lehetőségek zongoráján most is hallhatatlan dallamok csendültek fel. A versenyzők saját musical egyvelegekkel készültek, de volt kötelező rész is: a jól ismert és népszerű magyar dalok címeit papírcsíkokra írták fel, a versenyzők ezek közül húztak egyet közvetlenül a dal bemutatása előtt. A cetlik aztán visszakerültek a többi közé, így fordulhatott elő, hogy egy dal több előadásban is elhangozhatott – ami nem volt zavaró, tekintve, hogy különböző felfogásban adták ezeket elő.

A zsűri a legutóbbi alkalommal is inkább értékelte a játékosságot, az érzelmességet és az előadás élvezhetőségét, mint a technikai tudást. Nyári Károly zsűri elnök külön köszönetet mondott a közönségnek, akik egyre nagyobb létszámban érdeklődnek a Bárzongorista Verseny eseményei iránt. Mint mondta: ez is alátámasztja azt, hogy a műfajnak létjogosultsága van a mai világban. Szentpéteri Csilla a legfontosabb élménynek a költői, lírai, romantikus, lobbanékony pillanatok megélést nevezte. Rakonczai Viktor hozzátette: számára a legfontosabb tanulság az volt, hogy a kötelező dalok előadásába ki-hogyan tudta a saját személyiségét beletenni.

Összesen hat estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az egyes fordulókat az érdeklődők személyesen is élvezhetik a Világ Legszebb Kávéházának impozáns falai között, sőt – ha nincs visszalépés - a vendégek szavazataikkal maguk is hozzájárulhatnak egy-egy versenyző továbbjutásához. Azok, akik a helyszínen nem lehetnek részesei a versenynek, a youtube-on és a facebook-on megtalálják a fontosabb történéseket, sőt, szavazhatnak is! Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café 1 millió forint értékű, 5 est megtartására szóló szerződését. 

[2012.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még