2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Demjén Ferenc Arénakoncert képekben
Kapcsolatok
Demjén "Rózsi" Ferenc

65 karátos nemzeti kincs az Arénában - képes beszámoló Demjén Ferenc koncertjéről

A magyar könnyűzene emblematikus figurája, a talán legtöbbet feldolgozott hazai előadó, DEMJÉN FERENC hagyományos, december 30-ai nagykoncertjét idén egy jubileummal is összekötötte: a múlt héten ünnepelte 65. születésnapját. Az előzetes ígéretéhez híven, életművének rég nem játszott és új dalait remekül összeállított csokorban nyújtotta át a teltházas Budapest Sportarénában egybegyűjt „barátainak”. 

A fények kialusznak, a tömeg elkezd őrjöngeni. Nem egy horrorfilm kellős közepébe cseppentünk bele, hanem a talán legismertebb és legnagyobb népszerűségnek örvendő magyar előadó, Demjén Ferenc évzáró koncertjén vagyunk. Sztankay István tolmácsolásában az intróban elhangzik A Föld a szeretőm első néhány sora: „Hordja a titkokat pokolról s az égről, / megtanít mindent, mit tudnom kell a szépről. / Itt a Földön születtem, s ez lesz a temetőm. / Ki más, ha nem a Föld a szeretőm?”

…majd színpadra lép – szokás szerint napszemüveggel, a Rózsi! Rózsi!-t skandáló bekiabálások közepette – Lelkemen át a magyar zenei líra koronázatlan királya. Már az első blokkban (Kihűlt üres kocsmák asztalán, Súgd nekem, Elképzelt szerelem, Hogyan tudnék élni nélküled?, A gárdista, A szabadság vándorai) Demjén fényes, tiszta hangja átjárja a teret.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.



Ezután színpadra szólítja első vendégét, „Presser Gábort, a mestert”, akivel eléneklik – az eltávozott zenésztársakra, -barátokra emlékezve – közös szerzeményüket, az Elveszett gyémántokat, majd a Mikor elindul a vonatot.

A küzdőtéren Horváth Charlie-ra, Somló Tamásra leszek figyelmes, de jelen van Török Tamás a Bon-Bonból, Dandó Zolika, Hajdú Klára és Nagy Sándor is.

Humoros, amikor az egyik női „rajongó” – enyhén illuminál állapotban – nekem esik, miszerint listát írok, többek között az ő nevét is arra a papírra, amire amúgy csupán jegyzetelek.

További képekért kattints!

A Zenekari buszra már javában tombol a közönség. Belegondolni is elképesztő, mennyi sláger fűződik Rózsi nevéhez, olyan mélységű mondanivalóval rendelkező dalok, amelyek által az ember többnek érzi magát.

A Várj, míg felkel majd a nap!-ban jön ki talán a leginkább, milyen káprázatos, gyönyörű zongoraakkordokból állnak a Demjén-balladák. A Fexem az ágyon után következő Legyen ünnep! karácsony ünnepét idézi meg.

A hangtechnika olyannyira kiváló, hogy Demjén stúdióminőségben szól. A Jégből vagyokra több ezer ember nemhogy felolvad, hanem egyenesen lángra gyúl. A blokkot az El kell, hogy engedj és a Nem kell, hogy megbocsáss zárja.

A következő vendég Révész Sándor, aki a Piramis Ajándék dalával indít, Presser kíséretében a Nem tudtam, hogy így fájt és az Én szeretleket adja elő, majd a Vigyázz a madárra! már Demjénnel együtt szólal meg.

A lelkünk most is vágtat igazi zúzda, amit a Szerelem első vérig, az egyik legszebb magyar szerelmes dal követ több ezer hang előadásában.

Olvasd el a Demjén Ferenccel készített, exkluzív interjúnkat!

„Semmi sem biztos, ezért kell egy Féktelen éj”, de másnap suli van, így az éjszaka mámorában ne maradjon otthon az Iskolatáska.

A Bergedy Együttes blokkja egy rock and roll-parti hangulatát hozza el. A Love és a Darabokra törted a szívem után Léggömbök árasztják el a nézőteret. Demjénnek saját bevallása szerint „Jól esett ez a kis időutazás.”

Legutolsó albumának címadó dala, az Így fogadj el igazán! fülbemászó, s mondanivalója – a megszokott módon – mélyen elgondolkodtató.

A zenekar bemutatása után (Závodi Gábor – billentyűs hangszerek, zenekarvezető; Vass Attila – billentyűs hangszerek; Menyhárt János – gitár; Kovács Barnabás – basszusgitár; Solti János – dob; Vincze Tamás – ütős hangszerek; Bársony Attila és Demeter György – vokál) a közönség a cappella elénekli a Boldog születésnapot!-ot; majd a Szerelemvonat közben a küzdőtéren több emberlánc alkotta vonat is alakul, a kalauz pedig ingyen jegyet biztosít mindenkinek. Eszméletlen a hangulat.

Az este talán legmegrendítőbb percei következnek: a monumentális Honfoglalásnál árad belőle a haza szeretete, a büszkeség, az ősök iránti tisztelet. A Sajtból van a hold tűzijátékkal, vastapssal és legfőképpen együtt énekléssel ér véget. Szívbemarkoló Demjén őszintesége, ami minden porcikájából árad.

Kedves Rózsi! Jövőre, veled, ugyanitt!!! :-)

Nyomj egy lájkot, ha kedveled Rózsit.

- Ivan Aigner -
Fotó: Papp Dénes

[2011.12.31.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
rokendrol 2012.01.18. 16:21 • [2]
utolag is boldog szülinapot Rózsi!!
Baloo 2011.12.31. 15:14 • [1]
1. Sajnos nem volt teltház. 2. Sokszor volt hamis sajnos az ének, és a hangosítás sem volt CD minőségű. Tekintve, hogy úgy úszott a "delay"-ben az egész ének, hogy többször is kaotikussá vált tőle az adott dal. 3. Súgd nekem - nincs ilyen Demjén dal. A címe: Kinőtt a szárnyunk. 4. Sokszor "lálálá" váltotta a szöveget a Főhősnél, mert rendre elfelejtett akár egész sorokat is... 5. Hibátlan dalok is akadtak szerencsére! pl: Várj, míg felkel majd a nap; V-Moto' Rock blokk; Honfoglalás, és még sok más is. 6. Volt már ennél sokkal-sokkal jobb Aréna bulija Rózsinak. Persze, nem volt ez rossz, de a Bergendy blokk az csapnivaló volt. Pista bá' nyilatkozta, hogy nem gyakorolnak, csak átnézik a repertoárt, de szerintem még azt sem tették meg... 8-12 ezer közti jegyárak ezért... kicsit erős volt. De mivel szeretjük Rózsit, úgyis újra és újra ott leszünk, remélve, hogy lesz még olyan Aréna party, mint a 2006-ban rendezett nagykoncertje volt... az a "nonplusultra".

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még