2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Hauber Zsolt születésnapja
A legszebb karácsonyi dalok 29.
Kapcsolatok
Brenda Lee

Karácsony a sztároknál - vall D. Tóth Kriszta, Buda Márton és Mohay Bence

Karácsonyi sorozatunk záró részében D. Tóth Kriszta, Buda Márton és Mohay Bence árulta el kedvenc karácsonyi dalát és a legkellemesebb emlékeit.

Sokáig nem volt kedvenc karácsonyi dalom, sőt, kifejezetten nem voltam rajongója ezeknek a számoknak. Idén viszont a DTK show felkérésére Balázs Ádám, hollywoodi magyar zeneszerző és Pély Barna írt egy dalt, amelyre nagyon büszke vagyok. Ez lett a mi ünnepi dalunk, a címe Karácsonyi álom. Olyan remek zenészeket hoztunk össze, mint Szekeres Adrien, Wolf Kati, Kohánszky Roy (Roy&Ádám) és Barna, akik a Koós Károly iskola gyerekkórusával együtt a stúdióban is előadták a számot. Azt hiszem, ma már kimondhatjuk, hogy igazi siker lett a dal, hiszen játsszák az országos rádiók, a zenecsatornák és a közszolgálati csatornákon is rendszeresen látható. A YouTube-ról pedig egy hét alatt több negyvenezren töltötték le. - A régi családi karácsonyokra emlékszem legszívesebben. Amikor a nagyszüleim igali házában, Somogy megyében, összegyűlt a család, és nagyapám befűtött a cserépkályhába. Énekeltünk, játszottunk, nagyokat ettünk. – kezdte D. Tóth Kriszta a DTK Show műsorvezetője.

– Kedvenc karácsonyi dalomnak egy igazi klasszikust választottam, Brenda Lee- Rockin' around a christmas tree. Őszintén nem nagyon vagyok oda a karácsonyi dalokért, lehet, hogy a Whamtől a Last Christmast annyiszor hallottam, hogy azzal betelt a pohár. Karácsonyi zenéket csakis feldíszített fa mellett hallgatok, amúgy nem. Feleségemnek mondjuk sikerült 2 évvel ezelőtt egy olyan ünnepi cd-t vásárolnia, amiről egy dalt sem ismertem. Ami nagyon beégett nekem karácsonyi emlékként, az nagyjából 1998-as. Abban évben jött ki majdnem egyszerre Marky Mark- Hey dj-je és Dj Bobo Pray című dala. Emlékszem, hogy nagyon sokat néztem ezeket a klipeket a német Viva Tv-ben és minden vágyam az volt, hogy ezek meglegyenek cd-n. És meglettek, azóta már gáznak érzem, de ez akkor is nagy élmény volt, köszi anyu és apu:) – árulta el Buda Márton, a Petőfi Rádió műsorvezetője.

- Mi otthon a klasszikus karácsonyi énekeket énekeljük, nincsen speciális kedvenc dalom. Talán a "Cantique de Noel", azt nagyon szeretem hallgatni. A karácsonyt az év legszebb ünnepének tartom, és örülök, hogy évről évre megadatik, hogy családi körben ünnepelhetem. Minden karácsony egyformán szép, maga a hangulata hiányzik egész évben, így mindig örülök, ha eljön. – osztotta meg a zene.hu-val gondolatait Mohay Bence, a Telesport műsorvezetője.

- zene.hu -

[2011.12.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még