2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Karácsonyi dalok magyarul és angolul: íme 132 ünnepi előadás
A Zene.hu ajánlja: Az 5 legszebb karácsonyi vers
Kapcsolatok
Muri Enikő
Kocsis Tibor

X-Faktor 2011: Kocsis Tibor győzött, Muri Enikő a második lett

Több ezer jelentkező, több ezer ember, aki azt hitte, tehetséges. 12 előadó, aki valóban az volt. És kettő, aki mindenkinél jobb. A két legjobb: Kocsis Tibor és Muri Enikő. A ma este róluk szól. Arról, hogy ki lesz az X-Faktor győztese 2011-ben. A győztes, aki mindent visz.

Mindent, vagyis 1 éven át havi 1 millió forintot, egy gépkocsit, valamint egy 2 személyes álomnyaralást Bali szigetére.

Ehhez azonban még meg kell küzdeniük egymással, a végső fináléban. Fognak énekelni szólóban, párban, de már csak a nézők döntenek. A zsűri tagjai maximum véleményt formálhatnak, de már nem menthetik meg versenyzőiket. Sokat tehetnek viszont kedvenceikért Lajosmizsén és Nyíregyházán, ahol Kocsis Tibi és Muri Enikő rokonai, barátai és ismerősei kampányolnak az énekesekért.

Az előadókért, akik mellett a ma este folyamán színpadra áll még a tavalyi X-Faktor két döntőse, a versenyt megnyerő Vastag Csaba és testvére, Vastag Tamás, valamint élőben láthatjuk a legendás Omega együttest is!

Addig azonban máris megkezdődött a produkciók sora, mégpedig a két finalista fellépésével, akik a szintén X-Faktorban megismert és megkedvelt Takács Nikolas dalát, a Zene kísér majd az úton címűt adta elő közösen. 

Aztán egy gyors körkapcsolással kiderült, óriási a hangulat mind Lajosmizsén, mind Nyíregyházán: rajongók tömegei kampányolnak az est sztárjaiért.

Első felvonás indul - az énekes kedvenc versenydalával

Muri Enikő Nagy Feró mentorálása alatt készült ahogy eddig is, most is a legnagyobb megmérettetésre. És Feró nyilvánvalóan el is érzékenyült látva, hogy mentoráltja eljutott idáig. If I Were A Boy – énekelte most Enikő Beyoncé dalát, de nyilván ő sem gondolta komolyan, hogy mi lenne, ha fiú lenne… Akkor talán el sem juthatott volna idáig, hiszen abban, hogy Enci a fináléban énekelhet, nagy szerepe van annak is, hogy igazi díva alkat. - Sokszor ér az a kritika, hogy semmi érzelem, csak kiabálsz, én szeretem, amikor kiengeded a hangod – mondta az előadás után Malek Miklós, Keresztes Ildikó pedig megerősítette ezt, hiszen ő szereti legjobban talán a bírák közül, ha Enciből kibújik a vadmacska. Geszti Péter is igazat adott mentortársainak, szerinte ugyanolyan jó volt, mint szokott lenni.

Szerdán X-Faktor 2011 koncert az Arénában - jegyek itt 

Kocsis Tibor és mentora, Malek Miklós között azt hiszem mondhatjuk: valódi barátság szövődött az együtt töltött hónapok alatt. Tibi nemrég úgy nyilatkozott: Miklós egy kézmozdulatából tudja, mit szeretne mentora. Most pedig mintha az én gondolatomat találta volna ki, hiszen az egyik kedvenc felvételem a verseny során Michael Bublé „átirata” volt, a Feelin’ Good. – Azt éreztem, hogy jól érzed magad a színpadon. Ez nagyszerű dolog. Most lett sztár a Tibi – értékelte Geszti Péter, Keresztes Ildikó szerint pedig embertelenül jól énekel a srác. Nagy Feró saját bevallása szerint mindig keresi a belekötési lehetőségeket, de csak azt nem szereti Tibiben, hogy annyira veszélyes a lányaira. Nos, most már csak Muri Enikő miatt kell aggódnia…

A szeretet mindenkié, de leginkább a 12 döntősé, akiknek írták ezt a szép és modern karácsonyi dalt. De ez csak egy kisebb kitérő volt, mielőtt visszakanyarodtunk volna a versenyhez.

Második felvonás: karácsonyi dalok

A második kör első előadója Muri Enikő, aki Faith Hill csodálatos lírájával, a Where Are You Christmas-szel készült a fináléra. - Olyan volt mint egy szép nagy musical gálájának nagyjelenete. Szépen megcsináltad – mondta Geszti Péter a produkció után. - Szép voltál Irénke, jó volt – tette hozzá Keresztes Ildikó arra utalva, hogy ők Irénkének szokták egymást szólítani Encivel. Malek Miklós egy kis élccel a hangjában annyit mondott: „nagy hangú, nagy szabású karácsonyi dal volt, elsöprő a maga módján.”

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

Kocsis Tibi az egyik legszebb klasszikus karácsonyi dalt, a Silent Night-ot, vagyis a Csendes Éjt választotta – egy kis csavarral. Tibi ugyanis angolul kezdte el, de magyarul fejezte be. Csodálatos volt, be kell ismerni. Ez az én véleményem, Keresztes Ildikóé pedig az, hogy elhitte, hogy egy angyal szállt ide. „Annyi szeretet és szépség volt az előadásban” - fogalmazott. Nagy Feró azt mondta, Tibi adott egy új értéket a dalnak, Geszti Péter pedig úgy látta: „nagyon szép keresetlen egyszerűség jellemezte” az előadást.

És a reklám után túl vagyunk Malek Miklós vállalásának teljesítésén is, hiszen Kocsis Tibi mentora tegnap azt mondta, ha versenyzője bejut a fináléba, szmokingban fog lenyomni 100 fekvőtámaszt. Nos, megtette. Gratulálunk hozzá!

Harmadik kör – az idei év győztes dalával

Amit szintén Muri Enikő kezdett a Westlife Raise Me Up című csodálatos balladájának magyar változatával. Ez volt az utolsó dal, amit Enikő versenydalként énekelt az eredményhirdetés előtt, és Geszti Péter a következőket mondta utána: „Sokan leszidtak és kritizáltak, amiért nem vittelek tovább. Jól tettem. Gratulálok neked, amiért ilyen messzire jutottál.” Keresztes Ildikó szerint „óriási teher, és óriási öröm lehet itt állni”, Malek Miklós pedig megköszönte, amiért Enikő idén is elindult a versenyen, mert mint fogalmazott: „most is sikerült bebizonyítani azt, hogy te voltál a legjobb énekesnő 2011-ben”.

Malek Miklós idén úgy indult neki az X-Faktornak, hogy nyerni akar. Még mindig nyerni akar, és ehhez Kocsis Tibi segítheti hozzá a mentort. És erre már csak egy lehetőség van, a győztes dala, vagyis esetében is a Westlife Raise Me Up-ja, magyarul a Mit Ér Egy Hang… kezdetű nóta. Állva tapsolt neki mindenki, még Feró is, azt hiszem, ez mindent elmond a produkciójáról. „Amikor az embert kirázza a hideg, az a legőszintébb válasz. Csodálatos volt, minden egyes hangja megérintett” – értékelte Keresztes Ildikó. „Ildi elhebegte a lényeget – mondta geszti Péter hozzátéve, hogy az elején azt gondolta: szépen énekel a fiú, de nem. „Aztán elkezdtelek értékelni. A legegyszerűbb dolgok mindig a leghatásosabbak. Van szeretet abban, ahogy énekelsz” – fejtette ki véleményét. Nagy Feró azt mondta: „vannak pillanatok, amiért érdemes az X-Faktor mentorának lenni. Azt szeretném, hogy az én lányom győzzön, de nem leszek szomorú, ha te fogsz nyerni”.

Ezzel a mentorok mintha burkoltan bevallották volna azt, kinek szurkolnak, de ne feledjük, a döntés ezúttal nem az ő kezükben van. És ezt aki a legjobban tudja, az nem más, mint a tavalyi széria finalistája, Vastag Csaba, aki testvérével, a szintén döntős Vastag Tamással közös dalát adta most elő. Háttérben meglepetésként olyan sztárok – televíziós személyiségek, sportolók és színészek -, akik élő példaként bizonyítják: érdemes őrizni azt a bizonyos lángot, míg élsz…

 Újabb szünet következett, de a szünet tartalmas is volt, hiszen közben megtudtuk, kit választott Nagy Feró és Geszti Péter az RTL klip verseny győztesének, aki leforgathatja saját video klipjét, ráadásul kap egy notebookot is. Ez a szerencsés Nagy Viktor lett, aki a színpadon vehette át nyereményét, és aki mindkét zsűritagnak megköszönte, hogy őt választotta nyertesnek.

Ezután újabb közös produkció következett, melyben részt vett az összes döntős énekes. Majd megnézhettük az idei X-Faktor 10 legemlékezetesebb pillanatát, melyben szerepeltek Ördög Nóri „hajas” percei ugyanúgy, mint Lil C pólószaggatása, a RockTenors párbajai vagy Kováts Vera és Baricz Gergő évődései.

Nyomj egy lájkot, ha szereted az Omega dalait.

   

És mindezek után mi más jöhetett volna még, mint az est sztárvendége, egy valódi rocklegenda, az Omega együttes, amely jövőre ünnepli fennállásának 50. évfordulóját! Gratulálunk nekik is!

Amikor a hóhért akasztják…

Keresztes Ildikó sokszor volt túl őszinte, ami sokszor fájhatott annak, akinek, akiről megfogalmazta kritikáit, de becsületére váljon, a jót is mindig a szemébe mondta annak, akiről úgy érezte, hogy úgy teljesített. Ildikó most bebizonyította: nem csak úgy a levegőbe mondja a véleményét, van alapja rá, hogy kritizáljon, hiszen színpadra állt, és csodálatosan énekelt!

De ne térjünk el nagyon a témától, mert akármilyen meglepetés produkciókat is nézhetünk a színpadon, a főszerepben továbbra is Muri Enikő és Kocsis Tibor áll. A rájuk érkezett nézői voksok döntik el ugyanis, melyik kiváló énekes nyeri a havi egymilliót egy éven át, az autót és az álomnyaralást.

És elérkezett a pillanat, amikor nincs tovább: a szavazást lezárták, megvannak a végleges eredmények. Aki nyer, mindent visz. Aki nem, az is elmondhatja magáról a jövőben, hogy az X-Faktor finalistája volt. És a tehetségkutatók történelméből tudjuk: sokszor nem is a végső eredmény számít az énekes jövője szempontjából. Ezen a ponton a tehetség már nem vitatható.

De aki mégis elnyerte ezen az estén a nézők kegyeit, akiben valóban benne van az X-faktor: az Kocsis Tibor! Övé a havi egy, összesen 12 millió forint, a nyereményautó és az álomutazás! Ezzel valóban elkezdheti énekesi karrierjét, amire mindig is vágyott! Gratulálunk neki, és szeretettel várjuk a Kocsis Tibor dalokat, lemezeket!

Döntsétek el Ti, melyek a legjobb magyar klipek 2011-ben!

Ez volt az X-Faktor 2011-es évada, amit 12 versenyző kezdett el, de csak egy énekes fejezhette be: ő Kocsis Tibor, aki Muri Enikő ellenében is képes volt a legjobbat kihozni magából, aki a legjobb tudott lenni a legjobbak között. És aki most könnyek között énekel, megérdemelten. Szép volt! 

Nyomj egy lájkot, ha követed a műsort.

-kiko- 

[2011.12.18.]

Megosztom:


	Karácsonyi dalok magyarul és angolul: íme 132 ünnepi előadás
Karácsonyi dalok magyarul és angolul: íme 132 ünnepi előadás

Összeállításunkban a legismertebb,...

	A Zene.hu ajánlja: Az 5 legszebb karácsonyi vers
A Zene.hu ajánlja: Az 5 legszebb karácsonyi vers

Összeállításunkban karácsonyi verseket gyűjtöttünk...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még