2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A 9 legnépszerűbb magyar szerelmes dal
Demjén Ferenc, Somló Tamás és Horváth Charlie is segít
Demjén, Somló, Charlie és a Prognózis közösen „oltják a tüzet”
Itt a 16. heti romantikus lista: Tabáni hat hete vezet, bekerült Máté Péter, Demjén és SP remek dala is
Balatonlellén jó volt magyarnak lenni...
Demjén, Vastag Tamás, Dolhai, Bereczki is fellép a legendás Pop Strandon - VEDD MEG A JEGYEDET!
Segítünk dönteni, hol töltsd az augusztus 20-at 2011-ben
Demjén Ferenc 3 vidéki városban ad karácsonyi koncertet - jegyek itt 
Hazai kiválóságok és nemzetközi sztárok érkeznek a Papp László Arénába - jegyek itt
Még van jegy Demjén Ferenc arénakoncertjére, siess
Képgalériák
Demjén Ferenc
Kapcsolódó Kiadványok
Demjén "Rózsi" Ferenc: Így fogadj el igazán
Kapcsolatok
Demjén "Rózsi" Ferenc
Kapcsolódó események
Demjén 65!
[2011. december 30.
péntek 20:00]

˝Ezt nem lehet abbahagyni.˝ - Exkluzív interjú Demjén Ferenccel

Szokásos év végi nagykoncertjére készül Demjén Ferenc. A Papp László Budapest Sportarénában, december 30-án régen nem hallott slágerek is felcsendülnek majd. A maratoninak ígérkező koncerten pedig felolvadnak a jégszívek, az angyalok útján, szerelemvonaton megérkeznek a szabadság vándorai, akik áhítattal felnéznek az égre, s meglátva, hogy sajtból van a Hold, békésen várnak, míg felkel majd a Nap.

Dalszövegei vitathatatlanul a kortárs magyar líra ékkövei, hangja generációkon átívelő módon zeng füleinkben. Demjén Ferenc immáron két évtizede hagyománnyá vált, év végi koncertje a 65-ös szám körül forog, ahol a több mint négy évtizednyi gyöngytermés legkiválóbb darabjait tárja – tágabb értelemben vett – barátai elé. Emellett új, Így fogadj el igazán című lemeze tovább gazdagítja a slágerekben amúgy sem szűkölködő zenei karriert. A december 30-án, a Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő nagykoncertet megelőző zenekari próbák egyikén sikerült mikrofonvégre kapni a mestert. Exkluzív interjú…

— Hogyan zárja a 2011-es évet?
— Tulajdonképpen engem is érdekel, de még nem zártam le. Nyilvánvalóan egy olyan koncerttel, amelyik méltó az összes eddigihez. Szeretnénk úgy zárni, ahogy terveztük. Mivel összekötődik egy bizonyos évszámmal [Demjén 65 – A szerk.], ezért elhatároztuk, hogy olyan dalokat is fogunk játszani, amelyeket az elmúlt alkalmakkor nem tudunk, mert mindig vagy újak estek be, vagy másból válogattunk. A közönség viszont kéri. Sokszor jövünk le úgy a színpadról, hogy szemrehányást kapunk, ezt vagy azt miért nem játszottuk. Eddig 37 dal került a listára, de persze most sem fogunk tudni mindent eljátszani.

— Hogyan fogadjuk el igazán?
— Így. [felnevet] Egyszerű dolog. Ez nem kifejezetten csak rólam szól, hanem az életünkről, aminek legalább az 50-60%-a őszintétlen, megjátszás, főleg, amikor ilyen politikailag túldúsított világot élünk, amelyben mindenki kikutatja a másikat, hogy hova tartozott/tartozik.

További fotókért kattints!

— Az idei, év végi nagykoncerten a három vendég – Presser Gábor, Révész Sándor és a Bergendy együttes – mellett várhatóak-e még meglepetésvendégek? Az eddigiekhez képest tartogat-e valamilyen különlegességet?
— Azt hiszem, ez a három már meglepetés; de ha még lenne, akkor sem árulnám el. [felnevet] Egy nagyon hosszú, a közönség által régen nem hallott dalokat is magában foglaló koncertre lehet számítani.

— Az elmúlt évtizedek magyar lírájának zászlóvivőjeként, miként vélekedik a jelenkor zenei helyzetéről?
— Nem igazán tudok értékelni semmit, mert nem hallom. Nem nézem a vetélkedőket, de ők úgysem játszanak új dalokat, hanem lemásolnak valamit. Ha zenekarokról beszélünk, a lemezipar mintha meghalt volna, lemezeket sem gyártják olyan nagyon sűrűn. Néha-néha valami elzúg a fülem mellett, de úgy el is felejtem, mert igazán nagy alkotás nem születik. Ezt nem beképzeltségből mondom, csak volt időm negyvenvalahány éven keresztül csinálni. Az új, modern, magyar könnyűzene tulajdonképpen alternatív próbálkozásokból áll, nem látok igazán átütő produkciót. A vetélkedők pedig valami katasztrofális módon rongálják a különben is laza alapokon álló könnyűzenét. Ezt végül is a média csinálta, és használja ki, a résztvevők pedig egy évig „sztárok”. Aztán meg?

— A szeretetről, a szerelemről szóló dalai kapcsán felvetődik a kérdés, milyen tartalommal bír az ön számára a karácsony. Hogyan ünnepel?
— Karácsonyra próbálom maximálisan elszigetelni magamat. A próbaidőszakban kevés időnk van magánéletre, mert már december 17-től vannak bejátszó koncertjeink. Az ünnepeket természetesen a szűk családi körben töltöm, de már karácsony második napján színpadon leszünk.

Még van belépő az Arénakoncertre! Jegyek itt!

— A zene Szerelem az utolsó percig?
— Szerintem a zene az élet az utolsó percig. Nem értünk máshoz, zenélni tudunk. Addig kell zenélni, amíg élünk, mert ez a hivatásunk több mint negyven éve. Nem is lenne kedvünk otthon ülni, és várni a nyugdíjat. Minket hív a zene, hív a közönség, és amíg mozdulni tudunk, amíg hang jön ki a torkunkon, addig játszunk. Ezt nem lehet abbahagyni.

A fotó www.demjenferenc.hu biztosította.
 

- Aigner Ivan -

Nyomj egy lájkot , ha kedveled Rózsit.

[2011.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még