2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Karácsonyi dalok (Karácsonyi zenék)

Extra jövedelem a karácsonyi dalokból 

Karrierje csúcsán a Beatlestől sem állt távol, hogy karácsonyi dalok kiadásával tegyen szert extra jövedelemre. Ez a taktika ma is éppen olyan kifizetődőnek látszik az egész világon, mint akkor. 

Karrierje csúcsán a Beatlestől sem állt távol, hogy karácsonyi dalok kiadásával tegyen szert némi extra jövedelemre, és ez a taktika negyven évvel később éppen olyan kifizetődőnek látszik Ausztráliától Venezueláig mindenhol.

A liverpooli négyes minden évben adott ki karácsonykor lemezt 1963 és 1969 között, melyek 1970-ben, a zenekar feloszlásakor egybegyűjtve ismét napvilágot láttak a leglelkesebb rajongók kedvéért.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a karácsonyt. 


Egy évvel szólókarrierjének kezdete után John Lennon megkomponálta a Happy Christmas (War is Over) című számot, amellyel a vietnámi háború ellen tiltakozott. A lemezen, amelyet az egész világon vettek, mint a cukrot, szerepelt Lennon felesége, Yoko Ono, valamint egy harlemi gyerekkórus is.

Paul McCartney 1979-ben írt Wonderful Christmas Time című dala kevésbé politikus ugyan, de dallama éppoly fülbemászó, így az évek során akkora népszerűségre tett szert, hogy riválisa lett olyan klasszikusoknak, mint a White Christmas Irvin Berlintől vagy a Jingle Bells, amit James Pierponts írt 1857-ben.

Ünnepelj velünk - íme 59 remek karácsonyi dal

A Jézus születését ünneplő karácsonyi énekek keresztény hagyománya hétszáz évre nyúlik vissza, óriási kasszasikereket azonban természetesen csak az utóbbi néhány évtizedben lehetett elérni ilyen dalok írásával.

Idén a Voz Veis elnevezésű venezuelai zenekar még Grammy-díjat is kapott újszerű karácsonyi daláért, amely Luis Aguile szerzeménye, és a Come to My House for Christmas címet kapta. A számmal a zenekar énekese szerint azt szerették volna megmutatni, hogy Venezuela több, mint a hevesen Amerika-ellenes, kommunista elnök, Hugo Chavez országa.

A zeneipar legnagyobb nevei közül jó páran megtalálhatók az internetes zenei oldalak legnépszerűbb karácsonyi dalainak előadói között.

Az eladási listák élén a We Wish You a Marry Christmas áll az ír Enya előadásában, de nem hiányozhat az élbolyból a Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire) két verziója sem Nat King Cole-tól, illetve Celine Diontól.

Nem kevésbé népszerű azonban Mariah Carey dala, az All I Want for Christmas Is You sem, amelyet a színész Johnny Depp ihletett.

Stingtől a U2-n és Phil Collinson át Freddy Mercuryig szinte mindenkinek akad egy karácsonyi dal a repertoárjában.

A legviccesebb karácsonyi dalokért klikk ide.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett az összeállításunk.


Forrás: http://www.kretamagazin.hu

[2012.12.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még