2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Tom Jones Budapesten 2011 november
Kapcsolatok
Tom Jones

A mágia mestere, Tom Jones Budapesten - képes beszámoló 

Fergeteges bulit csapott a Budapest Sportarénában a kortalan szexbomba-dalnok, TOM JONES. Négy és fél évtized slágerei mellett legújabb, Praise & Blame című albumából is adott kóstolót. 

„Jó újra itt lenni. Néhányan budapesztnek mondják, de mi, helyiek Budapestnek hívjuk.” – ezekkel a mondatokkal köszönti magyar rajongóit a mindmáig magával ragadó személyiségű és makulátlan hangú, wales-i születésű Sir Thomas Jones Woodward, azaz TOM JONES. Majd elmondja, hogy miután otthagyta az iskolát, tizenöt évesen elsőként egy magyar tulajdonosok üzemeltette cégnél kapott munkát, akikre szívesen emlékszik vissza.

A dramaturgiailag kevésbé hatásos, ám zeneileg ütős kezdést az énekes erős, tiszta és félreismerhetetlenül egyedi hangja teszi teljessé. A régi jó barát és zenekarvezető dobos, a billentyűs, az orgonista, a gitáros, a basszusgitáros, a három fúvós, valamint a két női vokalista alkotta zenekar fantasztikus egységben működik mindvégig. A hetedik X-et taposó, mozgásában visszafogottabbá vált, ám még mindig átütő erejű hanggal bíró lovag a Give A Little Love-val és a She’s A Lady-vel adja meg az alaphangot.

Az egész koncertet a kiválóan megkomponált fénytechnika teszi felejthetetlenül látványossá.

Képekben Tom Jones budapesti fellépése - klikk a fotóra

A folytatásban az egyik James Bond-filmmel azonos nevű betét, a Thunderball, majd a szintén filmzene What’s New Pussycat? intim bárhangulatot teremt a több ezer főt befogadó csarnokban.

Az énekes dalok közötti konferálásai humorral telítettek, a balladák szenvedélyesek és érzelemdúsak. Az 1964-es debütáló felvétele, a Chills And Fever, s az azt követő, rá jellemző, torkos kiáltás tökéletesen megágyaz az egyik legismertebb dalának, a Sexbombnak, ami közben a színpad előtt önfeledten ugráló és tapsoló hölgykoszorú formálódik. A nőkre még mindig erőteljes hatással lévő mágust folyamatos üdvrivalgás öleli körbe.

Egyszer csak a zenekar nagy része elvonul, Tom Jones – a dobossal és a gitárossal – harmadmagára marad. Ezután előadnak egy csodálatos dalt legújabb, Praise & Blame című albumáról, ami egy csontig hatoló zene. Az aréna lüktet, az embertömegre egyszerre áldás hullik hangjegyek formájában. Különleges, szívbe markoló dalcsokrot nyújt át lelkes közönségének: az általa az egyik legismertebb és legkedveltebb county-balladává tett Green, Green Grass Of Home, illetve a gyönyörű Detroit City alkotta blokkot egy igazi blues zárja.

Az erőteljesen spanyolos hangszerelésű Delilah-ra végérvényesen beindul a buli, egyként pulzál a csarnok. Jones – elővéve titkos fegyvereit – tűzijátékként indítja be a rock ’n’ roll-gépezetet. A hangfalak teljes erővel dübörögnek, a Mama Told Me Not To Come tovább fokozza a hangulatot. A You Can Leave Your Hat On-nál nekivetkőzik, azaz megválik zakójától.

A koncert élményutazás New Yorkból, máskor New Orleans-ból, Nashville-en keresztül, London érintésével, egyenesen Las Vegas-ba. A személyes idegenvezetőnk pedig nem más, mint Tom Jones, aki az egyik nagy kedvenc, az If I Only Knew-val lép be a diszkók világába. Egy biztos: negyven év után is így kell énekelni és hangulatot csinálni!

Íme egy kis videó a budapesti koncertről.

A közönség az énekes számára a világhírnevet meghozó It’s Not Unusual előtt, közben és után őrjöng a boldogságtól, nem akarja hazaengedni az előadót.

A tömérdek lábdobogásnak, valamint az elsöprő tapsviharnak köszönhetően Jones tovább szövi a szálakat a Great Balls Of Fire, a Hey Pocky Way és a búcsúdal Kiss-szel, kerek egésszé varázsolva a koncertet. Budapest a végén pedig állótapssal, táncolva adózik aktuális kedvence előtt. 

- Aigner Ivan -
Fotó: Papp Dénes

[2011.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még