2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Vastag Tamás

"Színesebb és szélesebb palettán szeretnék mozogni" - interjú Vastag Tamással 

Testvére után Vastag Tamás is kipróbálhatta magát musicalszínészi szerepben, mégpedig a gigantikus Monte Cristo grófja című darabban.  

A két testvér úgy látszik, nagyon hasonló életutat jár be, hiszen nem telt el sok idő Vastag Csaba Fáraós szerepe után, máris jöttek a hírek, hogy öccse, Vastag Tamás is szerepet kapott egy musicalben. A darabról, érzésekről és tervekről beszélgettem a fiatal énekessel még múlt héten, a november 13-i RAM Colosseumos bemutató előtt.

Mikor kértek fel téged Dumas szerepére?
Vastag Tamás: Még nyár vége felé, augusztus második felében érkezett a felkérés.  Fekete Péter, illetve  Szomor György keresett meg, hogy lenne ez a szerep a Monte Cristo grófjában, volna-e kedvem hozzá? Természetesen egyből ráharaptam erre a lehetőségre, mivel szerettem volna magam kipróbálni, vajon hogyan tudok teljesíteni. Igaz, hogy Veszprémben már részese voltam egy-két színházi darabnak, de ilyen nagyszabású darabban még nem volt alkalmam játszani. Úgy érzem egyébként, hogy sikerült helyt állnom.

Mikor kezdődtek el a próbafolyamatok?
Vastag Tamás: Én szeptember második felétől kezdtem el próbálni, de a többiek már jóval korábban megkezdték ezt a folyamatot. Én sajnos az egyéb elfoglaltságok és kötelezettségek miatt csak a második felébe tudtam beszállni, így elég sokat ingáztam Budapest és Békéscsaba között, egészen a premierig.

Miután elkezdtétek játszani a darabot, továbbra is ingáztál a két város között, vagy lent laktál?
Vastag Tamás: A premier után úgymond tömbösítve egymás után 27 előadást játszottunk. Közel majd 13 ezren látták egyébként a darabot, ami szerintem nagy siker. Mivel egymás után voltak közvetlen az előadások, nagyon nehéz lett volna megoldani az ide-oda utazgatást, így lent laktam a színészházban ezalatt az időszak alatt.

Milyen hamar tudtál beilleszkedni a társulatba? Könnyedén ment?
Vastag Tamás: Hála az égnek nagyon kellemes társaság van Békéscsabán, könnyen be lehet illeszkedni. Szerettem ott lenni, élveztem minden egyes percét. Jó barátságokat kötöttünk, amik remélem, hogy egy életre szólnak.

Kivel ápolod a legszorosabb kapcsolatot?
Vastag Tamás: Uh, hát nagyon sok embert fel tudnék sorolni: Szomor Gyurival nagyon szoros barátság alakult ki, de említhetném Gulyás Leventét, Gulyás Attilát is.

Nagyon jó barátok lettünk, kicsit úgy éreztem magam, mint egy nagy családban. Sőt, azt is meg kell említenem, hogy egy zenekar kezdemény is beindult.

Ajánlunk egy jó koncertet!



Ez nagyon érdekesen hangzik. Mit lehet erről a projektről tudni?
Vastag Tamás: Nagyon sok zenész is dolgozott ezen a darabon, és egy-kettővel elkezdtünk beszélgetni egy esetleges közös munkáról. Egyelőre nagyon kezdetleges dolog, meglátjuk, mi sül ki az egészből.

Mesélj akkor egy kicsit a szerepedről. Mit kell tudnunk róla?
Vastag Tamás: Dumas vagyok a darabban, magyarán a történet írója, aki színpadon is megjelenik. Tulajdonképpen  az egész darab az én fejemben játszódik. Ettől egy kicsit improvizatív jellegű is lett maga a darab. Mondhatjuk azt, hogy amellett, hogy az írót játszom, egyben én vagyok a Sors is, a benne lévő szereplőknek az életét irányítja, egyengeti.

Könnyen rá tudtál érezni a szerepre egyébként?
Vastag Tamás: Igen, amiben nagyon nagy szerepet játszott az, hogy türelmes volt az egész társulat. Tudták, hogy ez az első ilyen jellegű darabom. Egyébként  nagyon hamar  jól ráéreztem a szerepre, nagyon jól sikerült mindenkivel kialakítani az összhangot.

Mivel egy őspremierről beszélhetünk, gondolom valamivel könnyebb volt számodra az, hogy az összehasonlítás terhe nem nehezedett a válladra.
Vastag Tamás: Igen, valóban egy őspremierről beszélhetünk, senki nem játszotta előttem ezt a szerepet. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ha lett is volna elődöm, valószínűleg nem zavart volna a dolog. Azon a véleményen vagyok, nem feltétlenül jó az összehasonlítás, mivel itt nem megosztás a lényeg. Nem az számít, hogy ki hogyan játszotta az adott karaktert, hanem hogy benned hogyan születik meg ez az egész, mit tudsz hozzátenni a többiek játékához és te mennyire tudsz kibontakozni az adott karakterben.

Van kedvenc részed a darabból?
Vastag Tamás: Természetesen van, talán túl sok is. Nagyon szép az egésznek a látványvilága, ami Madárnak köszönhető, elképesztő világot varázsolt körénk. A dramaturg része is zseniálisan  lett megalkotva, frenetikusra sikeredett. Sok olyan része van, ami magával ragadja az embert, nagy gag-ek is találhatunk. Ami kimondottan tetszik, hogy a  fiatal és és öreg Monte Cristo-t két külön színész játssza, és tudnak találkozni. Az idő múlása jól van érzékeltetve, jó ötletekkel sikerült megvalósítani.

Rendkívül kreatív volt az alkotó gárda,  úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, de leginkább Gyuri előtt, aki zeneszerző, szövegíró, főszereplő szerepében is tündökölt, egy igazi géniusznak tartom.

A családodat mennyire viselte meg az, hogy most ismét hosszabb időre el kellett szakadnotok egymástól?
Vastag Tamás: A családom hozzászokott, hogy jó ideje nem látott engem, úgyhogy ez annyira nem volt vészes. Nem mondom persze, hogy nem hiányoztam nekik, de egy idő után azért hozzászokik ehhez az ember, és inkább az együtt töltött időkre igyekszik koncentrálni, illetve annak a minőségére. A párommal hétvégente tudtunk találkozni, amikor épp nem volt előadás. Felváltva mentünk egymáshoz. Most pedig egy pár napot Veszprémben töltöttem, és  lógattam a lábamat a családommal.

Akkor előadások közben egyáltalán nem volt lehetőséged hazautazni?
Vastag Tamás: Adódott egy két nap, amíg haza tudtam menni, de ez ritka volt sajnos.

Mit lehet tudni a darab jövőjéről? Mikor lesz látható legközelebb?
Vastag Tamás: Folytatva lesz mindkét helyen, azaz Békéscsabán és Pesten is, utóbbi esetében most  a RAM Colosseumban fogjuk játszani. Jövő nyárra pedig Szarvasra tervezünk egy gigantikus produkciót, ami látványvilágban teljesen egyedülálló lesz és sok meglepetést tartogat.

Kerestek már meg azóta más szerepajánlatokkal?
Vastag Tamás: Egyelőre még nem, de remélem, hogy meg fognak keresni más szerepekkel is. A veszprémi Petőfi színházban fogok részt venni egy projektben, további felkérést még nem kaptam.

Szerepálmod van egyébként? Egy olyan, amivel ha felkeresnének, semmiképp sem utasítanád vissza?
Vastag Tamás: Még nagyon az elején vagyok ennek a szakmának, úgyhogy most hirtelen nem is tudnék erre válaszolni. Egyébként úgy gondolom, hogy  a legtöbb szerep álomszerep. Mindegyik szabadságot ad,  hogy más légy, mint amilyen te vagy.

Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicaleket.

Vannak kedvenc musical és prózai darabjaid?
Vastag Tamás: A Jeckyll és Hyde a kedvenc musicaldarabom, prózaiban sokkal több van.A Jeckyllnek szeretem az egésznek a történetét, a dalokat,  ahogy meg van alkotva, magával ragadja az embert és el is gondolkoztatja, úgyhogy abban például nagyon szívesen játszanék.

Szívesen lennél amúgy musicalszínész?
Vastag Tamás: Abszolúte szívesen. Színesebb és szélesebb palettán szeretnék mozogni, nagyon fontosnak tartom továbbfejleszteni önmagam és a tudásomat, ezzel válhatok egyre jobbá és jobbá.

Jövőbeni tervekről mit lehet tudni?
Vastag Tamás: A CD-m meg fog jelenni a közeljövőben, gőzerővel dolgozunk a dalokon, hogy a rajongók minél előbb kézhez kaphassák és hallgathassák.

Lájk, ha bejött az interjú

Rosta N. Napsugár

[2011.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még