2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vasárnap Hooligans 15 éves jubileumi koncert az Arénában - vedd meg a jegyedet MOST!
˝Már nem akarok belehalni.˝ – Exkluzív interjú Keresztes Ildikóval
Akinek orvos írta fel a zenélést
Még 8 nap! A Syma csarnokban zárja az évet a Magna Cum Laude - vedd meg a jegyedet
Rangos versenyt nyert a magyar gitáros 
Kapcsolatok
Kayamar (Magyaróvári Viktor)

Magyar fiatalember lesz a világ legmélyebb hangja? 

Magyaróvári Viktor (művésznevén Kayamar) több különleges képességgel is bír. Nem elég, hogy abszolút hallása, de ún. herzhallása is van (azaz 2-3 Herz pontosságra mondja meg az adott hangmagasságot), ráadásul ehhez egy páratlanul mozgékony hang és több, mint 5 oktáv hangterjedelem társul. Mindezek és remek improvizációs képessége tükrében egyre többen emlegetik úgy, mint a magyar McFerrint.  

Először a T-mobile rezene pályázatának nyerteseként tűnt föl zavarba ejtetve a zsűrit versenyművével, amelyet több szólamban, több hangfekvésben is egyedül énekelt fel. Ez után látott napvilágot Wind Song Medley című száma, amelyben végre teljes egészében kihasználhatta nem mindennapi adottságait és kedvére játszhatott az osztott képernyős felvételi móddal.

Legfrissebb felvételén a legmélyebb kiénekelt hang világrekordját kísérelte megdönteni, amelyhez egy sokak által minden idők legmélyebbnek vélt acapelláját írta át egy szekunddal mélyebbre, majd az utolsó előtti akkordban (biztos, ami biztos) még egy fél oktávot hajlított lefelé, amivel mélyebbet énekelt, mint ami zongorán lejátszható volna. Az ominózus hang rosszabb minőségű hangrendszereken már csak alig hallható! 

A határok még tovább is feszegethetők: november közepén érkezik egy Bobby McFerrin feldolgozása és egy saját száma, mindkettő a világhírű énekesfenomén stílusában. 

[2011.11.14.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
SkaPeti 2011.11.15. 23:13 • [4]
Eclaire: a dobosokat, brácsásokat, és jazz-zenészeket viccbe foglalja a zenész társadalom, ez kiemelt figyelem, nem lesajnálás. Persze vannak ellentétek is, de egyrészt hol nincsenek, másrészt őszintén remélem, hogy az első hozzászólást csak egy magányos, unatkozó, megsavanyodott kocka követte el szórakozásból, és nem egy zenész.

Kojak: a maga nevében nyilatkozzon! Ha a Zeneakadémistáknak bajuk van, jelezhetik ők is, nem szorulnak önjelölt szóvivőkre.

Végül Viktorról: Rendkívüli figura, rendkívüli adottságokkal! Részemről büszke vagyok rá, hogy ismerhetem, és innen is sok sikert kívánok neki!

-egy Zeneakadémista-
Eclaire 2011.11.15. 11:08 • [3]
Zeneakadémisták szerint, vagy Ön szerint? Ismeri őt személyesen? Hallotta beszélni vagy Önnel beszélt így? Különben is, rengeteg pökkhendi alak fordult már meg a zene világában. Eggyel több, vagy kevesebb már annyira nem számít. Azok az akadémisták képesek olyan mélyre lekúszni egy hangért?
Nem értem, hogy a komolyzenészek körében miért vált divattá az arrogancia. Olyan félmondatokkal, mint a "dobos nem zenész" vagy a jazz úgymond leszólása engem teljesen felháborít. Persze a legszomorúbb, hogy meg is magyarázzák, hogy igazuk van és az ilyen mondja magát zenésznek. Áhitatos és szerény "zenészek"...
Most meg megint csak egy újabb negatívummal találkozom a komolyzene világából és egyre inkább elmegy a kedvem az egésztől. Miért nem lehet elfogadni, hogy igenis egyedülálló? Ha nem is tökéletes, azért még fejleszthető, nem igaz?
golax 2011.11.14. 19:50 • [2]
A zenéről beszélgetünk vagy az emberről? Egyébként ez a hozzászólás miért volt jó Önnek?
Előzmény: Kojak23 • 2011.11.14. 19:14 • [1] • Előzménykövetés 
Kojak23 2011.11.14. 19:14 • [1]
Zeneakadémisták szerint iszonyatosan nagyképű, lekezelő (annyira azért nincs mire, laikust meg tud téveszteni, de szakmabelit nem nagyon..), sok helyen próbálkozott már, de nem foglalkoztak vele, el van szállva magától, rosszindulatú és őő..szóval valami nem stimmel vele...maradjunk annyiban hogy "érdekesen" viselkedik, beszélget...valami "kattanás" van...

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még