2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szombaton jön a 2. élő adás - érdekességek a X-faktor 2011 döntőseinek életéből
"Igyekszünk mindig valami újat hozni" - interjú az Apollo23-mal
Képgalériák
Apollo23 (press)
Kapcsolatok
Apollo23
X-faktor 2011 (X-faktor 2)

"Nem kivételeznek velünk" - interjú az Apollo23-mal

Egyszer volt, hol nem volt, volt három fiú, akik azért jelentkeztek az X-Faktorba, hogy szerencsét próbáljanak. Az egyikük egy szál gitárral a kezében, hatalmas mosollyal igyekezett meghódítani a közönséget, a másik kicsit átírta a Pokémon című rajzfilm betétdalát, hogy elnyerje a Mentorok szimpátiáját, a harmadik pedig egy Michael Bublé számmal próbált bekerülni a köztudatba. 

Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René szépen meneteltek előre, aztán a Táborban egy csapatba osztották be őket. Akkor léptek először közösen a színpadra, a négy Mentornak pedig felcsillant egyből a szeme: nocsak, ezek a srácok nagyon jól állnak egymásnak.

Elérkezett az első kör, ahol az egyik olyan 25-ös csoportba kerültek, akik számára véget ért az X-Faktor. A három fiú összetörten készült távozni, amikor megtörtént a mesebeli csoda: visszahívták őket, és a Mentorok színe elé járulhattak, akik a következőképpen döntöttek: folytathatják a versenyt...de csak csapatban. A fiúk elfogadták a lehetőséget, és a következő körben már vált válnak vetve, együtt küzdöttek a továbbjutásért, ami sikerült is nekik, hiszen most már a legjobb 12 között vannak Apollo23 néven. Arról faggattam őket, milyen érzés nekik most együtt dolgozni, illetve lehullott arról is a lepel, hogy Tibi miért a Pokémon című rajzfilm főcímdalát választotta a legelső válogatóra. 

Meséljetek nekem egy kicsit, hisz most azért már több időtök volt összeszokni, összerázódni, mint első alkalommal. Hogy vagytok, hogy mennek a próbák?

Varjú René: Az összeszokottság az most már nagyon sínen van, a próbák is jól haladnak, igyekszünk nagyon-nagyon koncentrálni, odafigyelni egymásra és saját magunkra is, hogy a szólamok egyben legyenek. Igazából jó kedvvel csináljuk, nagyon szeretnénk ezt az egészet, ami létrejött.

Egy kicsit in medias res módjára tenném fel a következő kérdést, ami Tibihez szól, mégpedig a rajongóktól. Megkértek ugyanis, faggassalak ki arról, hogy kicsinek mennyi Pokémont néztél, hogy pont ezt a dalt választottad?

Nánássy Tibor: (nevetés) Ez a dalválasztás teljesen a véletlen műve volt. Megismertették velem ezt a dalt...mert be kell vallanom, hogy korábban nem hallottam, a Pokémonból én elvétve néztem szombat reggelente egy-egy részt, de nem voltam rajongó. A dal nagyon megtetszett, és...nem tudom, egyszer eszembe jutott, miközben hazafele utaztam, ismét meghallgattam, aztán végiggondolva rájöttem, hogy át kellene írni a szövegét, kicsit komolyabbra akartam venni, ami így sem sikerült. (nevetés) De azért úgy érzem, hogy maradandót alkottam vele.

Az ezer százalék. (nevetés) Nagyon sokan kérték egyébként, hogy ha majd csinálok veletek interjút, mindenképp kérdezzem meg tőled ezt a dolgot.

Nánássy Tibor: Geszti Péter csak Pokémon hercegnek hív.

Ezek szerint akkor Péterrel is sikerült teljes mértékben összecsiszolódni. Mennyivel segít nektek esetleg többet, mint a másik két csapatnak? Hiszen ők régebb óta együtt vannak, volt már bőven idejük összeszokni, megszokni a másikat, viszont titeket pedig egyik pillanatról a másikra egy csapatba tettek, és akkor hajrá fiúk, kezdjetek valamit a szituációval.

Varjú René: Abszolút nem érezzük azt, hogy velünk kivételezne. Persze, igen, egy újonnan alakult, friss csapat vagyunk, de ugyanúgy kezel minket, mint a többieket. Péter sokat segít nekünk mindenben, amiben tud, és mindig azt mondja, hogy bármi problémánk vagy kérdésünk van, nyugodtan kérdezzük, és ő szívesen segít és válaszol. Mindig eljön a próbákra, meghallgatja, hogy állunk a dallal, hogy haladunk. Tényleg látszik rajta, hogy ő is bele akar pillantani ebbe az egészbe, érezhető, hogy nagyon lelkes, és ez ránk is jó hatással van.

Kumich Tamás: Egyáltalán nem vagyunk kivételezettek, mindenkivel ugyanannyit igyekszik a Péter foglalkozni, mindenkire ugyanannyi hangsúlyt fektet.

A dalválasztás a ti esetetekben hogy zajlik? Hisz most kerültetek frissen össze, gondolom mindenkinek megvan a maga egyedi stílusa, kedvenc irányzata. Mennyire tudjátok ezt összehangolni?

Varjú René: Mindig leülünk és megbeszéljük, hogy melyik dal lenne számunkra a legideálisabb, utána kikérjük a Péter véleményét, úgyhogy dalválasztás kapcsán sincsen semmi probléma.

Kumich Tamás: Teljes egyetértés van közöttünk ilyen szempontból.

Nánássy Tibor: Meg hasonló a stílusunk is, úgyhogy könnyű dolgunk.

A Mentor Házban előadott Daughtry: What about now című sláger kinek az ötlete volt?

Nánássy Tibor: A Westlife nótára gondolsz?

Igen, arra, csak én már az eredeti előadót mondtam, mivel én tőle ismerem.

Varjú René: Közös választás volt az is, leültünk egy listával, és végül emellett döntöttünk, mert nagyon megtetszett nekünk. Azért is jó egyébként, hogy a Westlife feldolgozta, mert fiúegyüttesről van szó, megvoltak már benne a szólamok, így ez nekünk is könnyítés volt erről az oldalról nézve, mivel nem kellett annyit pepecselni a felosztással. Meg ott is csak egy hetünk volt a felkészülésre, szóval nem annyi idő, mint most az élő műsorra.

Tibi és René: nektek annyira nem idegen azért a csapatban való dolgozás, hiszen Tibinek van egy együttese, Renének pedig egy duett-partnernője. Mennyiben segített nektek ez abban, hogy most együtt tudjatok dolgozni, illetve tudtatok-e ilyen téren Tominak valamit segíteni?

Nánássy Tibor: Szerintem azért ebben a Tominak is volt tapasztalata, annyira nem kellett őt félteni ettől.

Igen, hisz neki is ott volt a kórus, illetve musicalekben is játszott, mint például a Képzelt Riport.

Varjú René: Igen. Nem tudom, én talán annyi előnyét vettem észre eddig, hogy a szólamokban kicsivel otthonosabban mozgok. Ugye Tominak tényleg új ez a dolog, de annyira ügyes ő is, hogy tényleg, egy szavunk nem lehet a másikra. Annyira ügyesen tudunk haladni a próbákon, hogy én csodálkoztam is, hogy minden ennyire simán és olajozottan működik. Nagyon jó lesz ez az egész.

Nánássy Tibor: Azt hagy tegyem hozzá, hogy ez azért működik ilyen jól, mert mindhármunknak nagyon jó érzéke van hozzá. (nevetés)

Mire számíthatunk tőletek szombaton?

Varjú René: Nagyon elegánsak leszünk.

Nánássy Tibor: Bizony.

Kumich Tamás: Szeretnénk egy ilyen elegáns vonalat megmutatni magunkból.

Azt egyébként sikerült már kitalálni, hogy milyen zenei stílust fogtok majd a későbbiek folyamán képviselni, mint Apollo23? Gondolkoztatok már ezen?

Kumich Tamás: Szerintem maradunk az az elegáns vonalnál.

Akartam segítségképpen mondani egy-két együttesnevet, mint például a Westlife vagy Blue, akik tipikus fiú popcsapatok...vagy esetleg egy olyan irányvonalat céloztok meg, mint a Sum41 vagy a Simple Plan.

Varjú René: Nem, semmiképp sem. Ha ilyenben gondolkozunk, akkor inkább a Take That.

Kumich Tamás: Ha mindenképpen be kellene lőni az irányt, akkor igen, a Take That. És ennek is inkább a későbbi időszakára hajazó stílusirányzatot szeretnénk képviselni.

Olvasd érdekességeke az X-faktor döntőseinek mindennapjairól ITT! 

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám

Nyomj lent egy lájkot, ha bejön a fiúk előadása.

Rosta N. Napsugár -

[2011.10.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még