2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bréking! Elmarad Alexandra Stan budapesti fellépése
Megjelent az Újhold első nagylemeze 
The Worlds I Never Said a Szabad az Á-ban 
Dél-Amerikában koncertezik a magyar csapat 
Jazzékiel és Napokon az R33-ban 
Képgalériák
Kraak & Smaak az A38-on

"Ropogós és ízletes” azaz Kraak & Smaak a Hajón

Fergeteges buli az új internetes zenei platform, a Neston indulása alkalmából az A38-on. 

A koncert apropóját az EstFm, majd radiocafé 98.6-ból jól ismert Nesta (azaz Machán Frigyes) és társai (Genser András és Bíró Attila) által indított új internetes zenei szolgáltatás, a Neston elindulása adta. Ez egy „új zenei platform lesz, a legmodernebb médiaszolgáltatások alkalmazásával” – idézzük a honlapról. Aki egy kicsit is ismerte a fent említett rádiók stílusát és zenei világát, azt eléggé felvillanyozhatta ez az esemény. Be kell hogy valljam, én is közéjük tartozom.

K2
A név Kardos-Horváth János (ex-Kaukázus) új zenekarát rejti és úgy kapcsolódik ide, hogy ők voltak az előzenekar. Sokat nem szeretnék a koncertjükkel foglalkozni, mert a Kaukázus sem volt az én zenei világom, és ez alapján a koncert alapján a K2 sem lesz az. Profik, jól szólnak, de ízlések és pofonok. Mondjuk elég hálátlan feladat volt pont a Kraak & Smaak előtt fellépni, mert aki az utána jövő koncertre volt kíváncsi az még javában kint sörözött, amikor a K2 már le is tudta a fellépését.

DJ/producer trió – élő zenekarral
Az általunk várt koncert egy rövid átszerelés után már kezdődött is. A holland trió amikor élő fellépéseket vállal, akkor kibővül egy dobossal, egy bőgőssel és két énekessel. A Nesta által velük készített interjúban azt nyilatkozták, hogy ezeket a fellépéseket imádják, beleőrülnének, ha csak a DJ fellépéseket kellene csinálniuk. Ismerőseim szerint már jártak ebben a felállásban nálunk a Merlinben, én arról lemaradtam, de most bepótoltuk. Eddig három teljes nagylemezt adtak ki, és megszámlálhatatlan remixet és kislemezt is magukénak tudhatnak. Mindig is szerettem, ha a lemezeken az elektronikus hangzással hódító zenekarok az élő fellépéseikre újra értelmezik a dalaikat, és egy kicsi pluszt is tesznek hozzá. Na a Kraak and Smaak fellépése pont ilyen volt.

Erő és dinamika
A koncert elején gyorsan lefényképeztem a setlistet, így egy kicsit előnyben voltam. A koncert eleje teljes egészében a legújabb, 2011-es Electric Huslte-re épült. A hangzásra, mint általában az A38-on, nem lehetett semmi panasz. Az egész teremben tökéletesen szólt, minden tartományban minden hangszer és az énekek is. A negyedik számtól kezdve elég rendesen megmozgattuk a hajót (Let’s Go Back). Ezután jött a Call Up To Heaven, ami szerintem az új lemezük legjobb száma. Lendületes, nagyon fülbemászó refrénnel és iszonyúan jó énekhanggal megspékelt szám lett ez. Egy kicsit bajban is vagyok a lemezzel, mert az elején annyira magasra tették ezzel a számmal a márcét, hogy a vége felé már egy kicsit egyhangúnak tűnik számomra a zene. A folytatás pedig, ha lehet még ezt is felülmúlta: következett a Plastic People-ről – az első nagylemezükről – a Squeeze Me című abszolút slágerük. Ez már a lemezen is kimagaslóan jól szólt, de koncerten még erre is rátettek egy lapáttal.

A szám vége felé az énekes rendesen megugráltatta a hajó közönségét. Ilyenkor mindig az az érzésem, hogy nem állunk túl messze attól, hogy a hajó egyszercsak megunja a nagy igénybevételt és hullámsírba merüljön a Dunába... Szerencsére nem így történt és a koncert folytatódott. Jött pár szám még erről a lemezről, majd egy szám erejéig (Keep Me Home) megidézték a Boogie Angst című lemezüket is, hogy aztán a végén a Dynamite című számukkal köszönjenek el a közönségtől. Az elköszönés is elég szépre sikerült, mindenki tombolt, a zenekar is!

Azt hiszem mindenki nevében elmondhatom, hogy a Neston felvezetése nagyon jónak bizonyult, két különböző stílusú koncerten vagyunk túl, a koncertek után pedig Add2basket nyomottt még egy DJ szettet, hogy nehogy valakinek is hiányérzete legyen. Nagyon várom, hogy milyen lesz a folytatás, a neten lehet követni a további Nestonos fejleményeket, esetleges bulikat www.neston.hu címen.

Köszönjük Nesta!

Kraak & Smaak

-Aretuska-
 

[2011.10.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még