2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Karácsonyi idézetek
Karácsony 2013

A legszebb karácsonyi idézetek

Összeállításunkban karácsonyi idézeteket gyűjtöttünk össze.  

"A karácsonyba vetett hitet még sokáig őriztem, szerettem volna hinni varázsában; emlékeim között szerepelt néhány hócsikorgású, gyanta- és gyertyaszagú, örömteli karácsony, de már nagyon a múltban, talán hamis emlékként, melyet az ember csak kitalál, hogy vigasztalja magát, ám valójában soha nem élte át; de én őrizgettem magamban ezeket a karácsonyokat, amikor mindenki jó volt a másikhoz, és kerestük egymás örömét."  Szakonyi Károly

"Mindig attól féltem, hogy ezek a fiatalok unják majd a mi karácsonyunkat. De egyáltalán nem így van, éppen ellenkezőleg. Saját fiam és lányom, valamint barátaik meglehetősen lekicsinyelték, azt mondták, mindez ostobaság, felesleges felhajtás, sokkal jobb lenne elmenni egy szállodába táncolni. De az ifjabb nemzedék rendkívül vonzónak tartja." Agatha Christie

Az ember sosem tudja, mi is az a karácsony, amíg egy idegen országban el nem veszíti. (Ernest Hemingway)

Szép régi szokás a karácsony (...). Erősíti a családi együvé tartozás értékét. (Agatha Christie)

Az ajándék nem csak a karácsonyban, de az egész évben benne van. (Csitáry-Hock Tamás)

Anyámék minden évben vettek egy lemészárolt fenyőfát, teleaggatták villódzó villanyégőkkel, és a szegény fa ott oszladozott hetekig; egész fenyőerdők agóniája az ember szeretetünnepe. Nem vagyunk mi barbárok? Áldozatot mutatunk be olyan hagyományok oltárán, amelyekről már csak homályos sejtésünk van. Libát, pulykát, malacot, bárányt, fenyőt áldozunk. (Vavyan Fable)

Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája. (Csitáry-Hock Tamás)

Ezt teszi a karácsonyfa. Furcsa kis érzelemkapukat nyit meg az emberben. (Al Ghaoui Hesna)

Bár a karácsony soha nem fialt nekem egyetlen fikarcnyi aranyat vagy ezüstöt sem, azért mégis úgy hiszem, hogy a javamra vált, mindig javamra fog válni. (Charles Dickens)

Lehetséges, hogy mégis titka van?

Én még ott tartok, hogy minden évben kivonom magam a karácsonyfa-hisztériából. Nehogy már miattam leöljenek a gyökeréről egy gyönyörű, eleven fenyőfát! Aztán boldogan csomagolgatom az ajándékokat, és csak a többedik díszes papírtekercsnél jut eszembe, hogy na, vajon ezeket mégis miből, hány fa élete árán csinálták?! (Vavyan Fable - Vészbejárat)

Karácsonykor valahogy nagyon hiányzik az embernek egy kölyök. Ők teszik vidámmá az ünnepet. Nem lehetne valahonnan kölcsönözni egyet? Amikor kicsi voltam, mindig igazi fát vettünk, későn feküdtünk, forró csokit ittunk, és sokáig keresgéltük a különleges díszeknek a megfelelő helyet. Ám minden egy csapásra megváltozott, amikor kiszagoltam, hogy nem a nagyszakállú hozza az ajándékokat. A szüleim ezután már meg sem próbálták bensőségessé tenni az ünnepi estét. Talán nem kellett volna elmondanom nekik, hogy rájöttem a dologra... (Laurie Halse Anderson - Hadd mondjam el…)

Nekem furcsa véleményem van a karácsonyról. Mert mindenem megvan, ami pénzért kapható. Több embert szeretnék, nem pedig több holmit. (E. M. Forster - Szellem a házban)

A karácsony szó a karácsonyfánk illatát, a hátsó udvar fölötti, sötét, csillagos decemberi ég végtelenségét juttatta eszembe. (Maggie Stiefvater - Shiver - Borzongás)

A Karácsony nem az, hogy adok és nem az, hogy kapok

– Lehetséges, hogy mégis titka van? – kérdezte hitetlenül és halkan a diófa, de az almafa csak nevetett.
– Ó, haha! Titka?! És ugyan miért titkolná éppen azt, hogy szeretik? – És nevetett, nevetett úgy, hogy rázkódott belé, és vele nevetett a körte- meg a cseresznyefa is.
És mind a fenyőre néztek. Az hallgatagon állt. Kissé távolabb tőlük. És mosolygott. (Bakó Ágnes - Széllelbélelt karácsony)

A Karácsony nem az, hogy adok és nem az, hogy kapok. A Karácsony az, hogy szeretek. Boldog Karácsonyt! (Garfield)

Még több karácsonyi idézet ITT.

- zene.hu összeállítás -

[2018.12.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még