2024. május 9. | csütörtök | Gergely nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Junkie XL (Tom Holkenborg): Today
Kapcsolatok
Junkie XL (Tom Holkenborg)

Új Junkie XL album áprilisban

Junkie XL  – polgári nevén Tom Holkenborg – manapság a zenei élet egyik legtöbbet foglalkoztatott művészei közé tartozik: saját dalokon kívül számos Hollywood-i filmhez komponált már zenét (The Animatrix, Team America, Kingdom of Heaven), de tucatnyi videójátéknak (Destroy All Humans, Xbox’s Forza Motorsport) és reklámnak is ő jegyzi zenéjét.

Nevét igazán a nagyközönség a híres Elvis Presley-dal, a ‘Little Less Conversation’ 2002-ben világot látott feldolgozásának köszönhetően ismerhette meg, mely 24 országban szerepelt a slágerlisták 1. helyén.

Junkie XL most tavasszal egy újabb megaslágerrel tér vissza, a ‘Today’-el, mely egyben negyedik albumának, az április végén megjelenő új korongnak a címadó dala. A számhoz egy igazán szórakoztató és vidám hangulatú videóklipet forgattak, melyben JUNKIE XL fodrásznak áll, és őrültebbnél őrültebb hajkölteményekkel kápráztatja el vendégeit. A dalhoz a rádió verzión kívül számos klubremix is készült, aminek részben magyar vonatkozása is van, hiszen a maxin szereplő egyik remix Yonderboi nevéhez fűződik.

A ‘Today’ talán Junkie XL legszemélyesebb albumának tekinthető: jóval gitárcentrikusabb zenei alapokra építkező, zeneileg egységesebb, szövegvilágában pedig sokkal személyesebb, mint a korábbi Junkie XL-albumok. Ahogyan ő fogalmazott: “ A korábbi lemezeimen jó pár zenei stílust próbáltam ki a reggae-től a funk-on át a techno világáig. Az előző három album anyaga kifejezetten koncepciózus volt, mindig valamilyen teóriát sugalltak, ezen az albumon pedig visszamentem a gyökerekhez. Csupán tíz igazán húzós dalt szerettem volna összehozni. Ez a korong egyetlen egy dologról szól, azt az érzést fejezi ki, amit per pillanat érzek, és amiben élek. Ezért is kapta a ‘Today’ (Ma) címet az anyag. Mely egyben a legjobb lenyomata zenei fejlődésem jelenlegi állomásának.”

Ezúttal egy fiatal előadót, Nathan Madert kért fel vokalistának, aki egyben társzerzője is lett az új JUNKIE XL-album számos dal szövegének, a “Drift Away,” “We Become One” vagy az “Even In This Moment” című daloknak. Régi szerzőtársa és jóbarátja Lucas Banker pedig a ‘Today’ szövegénél segédkezett. A ‘Today’ címet viselő album az igazi oldaláról mutatja be a neves producer-zenészt: hogyan lehet tökéletesen ötvözni az elektronikus zenét a gitárhangzással. Április 24-től már a boltokban a ‘Today’!

-CLS-

[2006.03.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még