2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Romantikázz velünk - íme 50 remek magyar szerelmes dal
Elindult az év játéka a Zene.hu-n! Nyerj értékes luxuskozmetikumokat!
Kapcsolatok
X-faktor 2011 (X-faktor 2)
Kocsis Tibor
Tarány Tamás
Géczi András
Luther Beuka
The Rocktenors
Muri Enikő

Túl vagyunk a Mentorok Házán - vasárnap jön a döntés az X-Faktorban

Az énekesek felének hamarosan véget ér az álom, mert a mentorok házába jutott 24 produkció közül csak 12 mehet tovább a jövő héten induló élő show-ba. Az énekesek előtt azonban egyelőre még az is rejtve van, hogy vajon Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós vagy Nagy Feró dönt-e a sorsukról.

A fiúk, lányok, csapatok és 25 éve felettiek mezőnyének már csak egy lehetősége van teljesíteni: ha elbuknak, távozniuk kell az X-Faktorból. Mert csak 12-en maradhatnak.

A lányok a Balaton partján várták, hogy találkozzanak mentorukkal, és egyben sorsuk kovácsával. Nagy Feró érkezett. A 25 év felettiek egy budapesti szállodában fogadták legfőbb ítészüket és mentorukat, Malek Miklóst. A fiúk Keresztes Ildikónak örülhettek egy kastély parkjában, így Geszti Péter a csapatokat mentorálhatja.

S mivel a feladat nem egyszerű, valakit ki kell ejteni a versenyből, a mentorok mentorsegédeket is választhattak: Keresztes Ildikót férje kísérte el, Nagy Feró a tavalyi verseny egyik legnagyobb felfedezettjét Wolf Katit kérte fel, Geszti Péter társa az Első Emelet frontembere, Kiki lett, míg Malek Miklós kedvenc énekesnőjét, Tóth Gabit hívta meg a döntési folyamatba.

X-faktor-e vagy rizikófaktor?

Luther Beuka az első meghallgatáson nem győzte meg Malek Miklóst, és most úgy tűnik, ismét nem került be abba a bizonyos „kis kosárba”. Mentora szerint a legnagyobb kérdés az, hogy Beuka x-faktor-e vagy rizikófaktor…

Géczi András ellenben bemutatkozásakor azonnal zajos sikert aratott, és a Mentorok Házában sem okozott csalódást. A tehetségét sem Malek, sem Gabi nem vitatta, az ifjú énekesnő azonban ha becsukta a szemét, majd kinyitotta, a kép nem passzolt. Kérdőjeles előadóként aposztrofálták a nézők kedvencét - nézd vissza az előadást ITT!

Gyurcsik Tibor a versenyzők többségével szemben még csak egy éve énekel. Ez a bizonytalanság érződött a mindent eldöntő dal előadása közben is, és természetesen a szakértő szemek és fülek elől sem bújhatott el.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

 

Borzné Kovács Violetta továbbjutása nem volt zökkenőktől mentes. A fiatal édesanya először remekelt, de aztán mintha valami elveszett volna. A mentorok sem voltak megelégedve vele, ennek ellenére láttak benne fantáziát, és tovább engedték. Most mindent beleadott, és talán sok is volt. Nem talán, biztos. Ezt Malekék is megerősítették, akik egyetértettek abban, hogy bár erő volt az előadásban, de nem volt felépítve a dal.

A biztonsági őrként dolgozó Tarány Tamás viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a verseny egésze alatt. Ezt a kiszámítható tehetség azonnal érezhető volt ismét, amint kinyitotta a száját. Miklós és Gabi is végig énekelte a dalt, ráadásul Gabi el is sírta magát a végén. Malek azonban mégsem magasztalta az egekbe a srácot. Meglepő, de ő tudja! Nézd vissza Tamás előadását ITT!

Tamás mellett talán Kocsis Tibor az egyetlen, aki kezdettől fogva a lehető legjobbat hozza ki magából, és így tett a Mentorok Házában is. A négy évvel ezelőtti Csillag Születikből ismerős fiú megint nem adta alább, és egy nagyon nehéz dalt választott. Jól tette, még Malek Miklós szerint is, aki azt mondta: tökéletesen énekelt - Tibor előadás ITT nézhető vissza.

A választás nem egyszerű, mert itt nem csak az énekes továbbjutása a tét: a mentor saját hírnevét is kockáztatja a mentorált énekesekkel.

No para – sisters!

A csapatok közül elsőként a RockTenors állhatott Geszti Péter és Kiki elé. A két testvérből és egy barátból álló banda meglepő módon rockdalokat ad elő vokál verzióban. Ez rendszerint mindenkinek tetszik, Geszti azonban az egyik srác szemében félelmet látott, és ez Kiki szerint sem megengedett egy rockzenész esetében.

Csótó Szilvia és Berta Kitti igazán feladta a leckét Gesztinek, mert akárhogy is gondolkozott, nem tudta eldönteni, érdemes-e energiát fektetni a lányokba, vagy sem.

Wunderli Hajnalka és Czékmány Tamás kettőséről sokan azt hitték, hogy a munkakapcsolaton kívül több is van köztük. Két tehetséges fiatal együtt, egy színpadon romantikus dalocskákat énekel… Pedig nem. Ennek ellenére Geszti szerint van kémia kettőjük között, és ez szerethetővé teszi őket a közönség számára. 

A Hajdú-ikrek a legnagyobb meglepetést, és a legnagyobb csalódást is okozták már a válogatások során. Ennek ellenére képesek voltak meggyőzni a mentorokat, hogy itt a helyük az X-Faktorban. „Paráztak”, de úgy-ahogy jól teljesítettek - a lányok így énekeltek.

Angler Balázs és Simon Boglárka az az énekes pár, aki az életben is egy párt alkot. A verseny megnehezítette a kapcsolatukat, mert saját bevallásuk szerint is sokat veszekednek, mióta tart a verseny. Ettől függetlenül a rajongásig szeretik egymást. Ez látszott az előadásukon is, és Geszti ezzel elégedett is volt.

Az Apollo23 csapatát a zsűri hozta össze az egyénileg kihullott srácokból. És ez a produkció még engem is meggyőzött, hogy annyira nem is volt rossz ötlet az egyébként jóképű fiúkat egy énekegyüttesbe szervezni. Az összeszokatlanság azonban érződött rajtuk, és ez hátrányt jelenthet az eleve együttesként induló RockTenorssal szemben.

A lányok sem úszhatták meg…

Abodi-Nagy Blanka kicsit félve lépett Nagy Feró elé, mert nem igazán tudta, Feró mit vár, milyen énekesnőket szeretne látni a versenyben, és hogy Ő vajon tud-e olyan lenni. A produkciója meggyőző volt, sőt egyenesen elvarázsolt – engem. Nagy Ferót annyira nem, de Wolf Kati a védelmébe vette, és azonnal a ledfal elé tudta képzelni a lányt - az előadását ITT nézhted vissza.

A 16 éves Kováts Vera azzal tudta kezdettől fogva levenni a lábáról hallgatóságát, hogy fiatal kora ellenére egy érett nő hangján szólalt meg, és egy érett énekesnő előadását nyújtotta. Most is. De Nagy Feró félti őt. Nem tudja, érdemes-e, szabad-e belerángatni egy ennyire fiatal lányt a „sóbiznisz” világába - nézd meg az előadását ITT.

Bagosi Alexandra tökéletesen énekelt, bár a keze és a szája széle is remegett. De a hangok a helyükön voltak, az előadás bájos volt és kellemes, bár Ferót egy temetési menetre emlékeztette. Az énekkel nem volt baja, de valami vidámabbat szeretett volna hallani - nézd meg Alexa előadását ITT.

Farkas Éva tavaly nem járt túl sok szerencsével az X-Faktorban, most édesanyja unszolására vágott neki újra. Wolf Kati tőle is „el volt ájulva”, Feró azonban szigorúbb volt. Benne felmerült a kérdés, megállná-e a helyét a lány a televízió képernyőjén egy nagyszínpadon is, illetve hogy képes lenne-e vele eljutni a döntőig.

Gubik Petra is énekelt egy nagyot, mint a többiek, de ettől többet talán nem érdemes mondani róla. Szép volt, jó volt, elég volt - ITT újranézheted az előadását.

Muri Enikő a tavalyi év egyik legnagyobb vesztese volt, sokan hatalmas tehetségnek tartották, mégsem jutott be a legjobb 12-be. Most óriásit énekelt, ráadásul magyarul. Ez Ferónak is tetszett, látta a fejlődést is tavalyhoz képest, de azt ígérte, nem a korábbi kiesés fogja a döntését motiválni Enikővel kapcsolatban - nézd meg Enikő előadást ITT.

Srácok új arccal…

Baricz Gergő barátját veszített el a Táborban. Mielőtt bárki bármi rosszra gondolna, Bagossy Norbi természetesen csak a versenyből távozott. De most Gergőn van a hangsúly. Aki eddig is mindig nagyot alkotott, de most olyan oldalát és hangját mutatta meg, mint eddig soha! A rocktól azért nem távolodott el, de a melankóliát felváltotta valamiféle humor, ami igazán jól állt neki. Keresztes Ildikó is elégedett volt, de a realitások talaján maradva felmerült benne, vajon egy többezres közönség előtt is ugyanígy helyt tudna-e állni a „társtalanná vált” srác - Gergő így énekelt a 24 között.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Lil C-re ddig nem igazán figyeltem fel, de most elég rendesen „odarakta” magát. Ezúttal lírai oldalát mutatta meg, és a vibrato egy kicsit sok volt Keresztes Ildikónak, míg párja arra kíváncsi, vajon más stílusban hogy állná meg a helyét - Csabát ITT nézheted meg.

Tarsoly Arnold saját bevallása szerint mindig a célban bukik el, kíváncsian várta tehát, most hová jut el énektudásával. A Mentorok Házába vezető út nem volt sima, a mentorok többször nézeteltérésbe keveredtek előadásai után. Most is ez történt, persze csak amolyan családiasan.

Demes Tamásnak az lehet a gátja, hogy nagyon meg akarja mutatni, mit tud. Ezt nem én, hanem Kicska László mondta. Keresztes Ildikó valamiféle mélységet és különleges hangszínt tapasztalt a fiúnál, de az akarást ő is a srác gyengeségeként értékelte.

Oltyán Attila szuggesztív előadásaival eddig mindig sikert aratott. Most azonban mintha kicsit bizonytalan lett volna. De csak az elején. Kicska László is úgy értékelte, hogy szívesen alakítana vele zenekart, ha nem lenne kétszer annyi idős, mint Attila.

Barna Gergely idáig vezető útja egy hullámvasúthoz hasonlítható: egyszer fenn, egyszer lenn. Legutóbb fenn volt egy csúfos bukás után, no de be kell látni, nem mindenki alkalmas az együttesben való szereplésre. Az ő útja a szóló, és ezt most is bizonyította. De ő az egyik legféltettebb előadó is, szinte minden fellépésekor eltörik nála a mécses. Kérdéses, hogy van-e elég lelki ereje a verseny folytatásához. És Ildikónak van-e annyi bátorsága, hogy vállalja a felelősséget egy esetleges későbbi kudarcért… - Gergő előadását is megtekintheted ITT.

Ezzel véget ért az énekesek küzdelme, egyelőre… Mert csak a vasárnapi adásból derül ki, kik örülhetnek, kik folytathatják a tehetségkutatót az élő show-ban! Tartsatok velünk akkor is itt, a zene.hu-n!

Megvannak az X-Faktor döntősei - íme a legjobb 12 mezőnye

-kiko-

Lájk, ha nézed a műsort. 

[2011.10.08.]

Megosztom:

Elindult az év játéka a Zene.hu-n! Nyerj értékes luxuskozmetikumokat!

Lapunk egy 65 ezer forint értékű...

Romantikázz velünk - íme 50 remek magyar szerelmes dal

Szerelmes dal lírai népköltészetünk legnagyobb,...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még